marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Debut „de grande“ al Festivalului de Film de la Veneția 2022

Cel mai elegant eveniment cinematografic al toamnei și-a deschis porțile anul acesta pe 31 august în prezența unor invitați de marcă și-și va trage cortina pe 10 septembrie.

Debut de grande al Festivalului de Film de la Veneția 2022
Starurile şi cinefilii sosesc în valuri, încă de miercuri, la celebrul Palat al cinematografiei Lido pentru cea de-a 79-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, cel mai vechi dintre festivalurile de cinema. Douăzeci şi trei de lungmetraje sunt în competiţie pentru Leul de Aur, care va fi decernat pe 10 septembrie.
 
Anul acesta, actriţa Julianne Moore prezidează juriul de la Veneţia, din care mai fac parte Audrey Diwan, regizoarea franceză care a câştigat Leul de Aur anul trecut, iranianca Leila Hatami (din „A Separation” de Asghar Farhadi) şi regizorul spaniol Rodrigo Sorogoyen
 
În seara deschiderii, domna cinematografiei francize, Catherine Deneuve, a fost distinsă cu un trofeu Leul de Aur pentru întreaga sa carieră. 


Apoi, la fel ca la festivalul de la Cannes, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a intervenit printr-un mesaj video și a încurajat publicul să folosească mijloacele cinematografice pentru a vorbi despre un război „nu durează 120 de minute, ci de 189 de zile“, amintind prenumele copiilor şi adolescenţilor ucişi în conflict.

 


După discursuri şi omagii, seara a continuat cu proiecţia filmului "White Noise" a newyorkezului Noah Baumbach, adaptat după un roman al scriitorului Don DeLillo, cu Adam Driver, Greta Gerwig și Don Cheadle în distribuție.


FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies