marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce filme celebre puteau sa piarda milioane de dolari din cauza unor titluri dezastruoase. Vezi care ar fi putut fi cel mai lung titlul din istorie

Titlul unui film poate avea un impact extraordinar de mare asupra succesului unui film. De aceea, pana stabilesc titlul final, producatorii de la Hollywood aleg dintr-o lista. Insa, o parte din filmele celebre au fost la un pas sa aiba parte de niste titluri care le puteau ingropa.

Ce filme celebre puteau sa piarda milioane de dolari din cauza unor titluri dezastruoase. Vezi care ar fi putut fi cel mai lung titlul din istorie

Hancock

Filmul cu Will Smith din 2008 a fost lansat cu titlul Hancock, insa titlul initial era cu totul altul. "Tonight, He Comes", era o referinta deloc subtila la o scena din film in care Will Smith face dragoste cu o domnisoara, iar fix in punctul culminant acesta o arunca de pe pat si face gauri in plafonul unei rulote. Doar nu i se spune Hancock degeaba.

Scena a fost scoasa din film, ca multe alte scene in care se injura, se consuma droguri sau alcool.


American Pie

Daca ar fi ramas titlul schita de la inceput, probabil ca seria filmelor cu adolescenti americani dornici sa experimenteze cat mai multe ar fi avut cel mai lung titlul din istorie.

Titul pus pe prima versiune a scenariului era: Teenage Sex Comedy That Can Be Made For Under $10 milion That Your Reader Will Love But The Executive Will Hate

Cand a ajuns la studiourile Universal, producatorii au propus titlul East Great Falls High. Pana la urma, stim cu totii ce titlu au ales.

Captain America: The First Avenger


Filmul celor de la Marvel a suferit modificari de titlu in tari ca Ucraina, Coreea de Sud  si Rusia din motive politice. Aceste tari au promovat filmul cu titlul simplu The First Avenger.


Pretty Woman

Initial, filmul care a facut-o celebra pe Julia Roberts trebuia sa se numeasca 3000. Titlul se referea la suma pe care o cerea personajul Juliei Roberts pentru a petrece o seara alaturi de ea. Titlul ar fi fost un dezastru si probabil ca ar fi influentat negativ filmul.


Tommorov Never Dies

Nimeni nu stie de ce ar fi vrut sa se numeasca filmul cu Pierce Brosnan din seria James Bond Tommorow Never Lies. Dar aceasta a fost prima propunere de titlu.


The 13th Warrior

Disperati ca nimeni nu se va duce sa il vada, producatorii filmului au decis sa renunte la titlul original al nuvelei lui Michael Crichton. Asa ca Eathers of the Dead a devenit The 13th Warrior, dar nici asa nu a facut incasarile asteptate.

Scream

Titlul initial ar fi trebuit sa fie Scary Movie, insa producatorilor li s-a parut putin cam comic pentru un thriller care s-a vrut a fi serios. Ulterior, a aparut si seria de parodii Scary Movie, in care toate filmele din franciza Scream au fost parodiate.



Annie Hall

Celebrul film al lui Woody Allen ar fi trebuit sa se numeasca Anhedonia, care este un termen medical ce se refera la incapacitatea unei persoane de a simti placerea in cursul unor experiente care ar trebui sa determine placerea. Termenul era potrivit pentru a reflecta stare personajului principal pe care o are fata de lume, dar teama cea mai mare a fost ca fanii lui Allen nu vor sti ce inseamna termenul.

Blade Runner

Inspirat din romanul lui Phillip K.Dick, filmul trebuia sa pastreze titlul original al romanului, Do Androids Dream of Electric Sheep. Dar producatorii s-au temut ca nu va prinde la public si l-au schimbat. Alte versiuni de titlu au mai fost: Android, Mechanismo, Dangerous Days.

Hitch


In urma cercetarilor de marketing facute inainte de lansarea comediei, producatorii au descoperit ca prima propunere de titlu pentru Hitch, adica "The Last First Kiss" ar fi indepartat publicul masculin, exact targetul celor de la Columbia Pictures. Asa ca au decis sa se foloseasca de numele personajului, plus ca o campanie de promovare cu Will Smith aduce intotdeauna mai multi bani.

Goodfellas

Filmul cu Robert De Niro, Joe Pesci si Ray Liotta este inspirat din cartea cu numele Wiseguys, asa ca producatorii au vrut sa pastreze titlul. Dar au descoperit un serial de televiziune cu numele acesta si au fost nevoiti sa il schimbe. Au ales Goodfellas, care pare perfect pentru acest film.

 



Modifică setările cookies