marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Peter Jackson vrea sa transforme The Hobbit intr-o trilogie: Tehnica filmarilor cu 48 de cadre pe secunda ofera o experienta total inedita. Fie iti place, fie o urasti

Conventia Comic-Con este o adevarata comoara pentru fanii care au avut norocul de a fi prezenti zilele acestea la San Diego. Printre numeroase proiecte mult asteptate care au lansat imagini si trailere se afla si The Hobbit, filmul revolutionar al lui Peter Jackson.

Peter Jackson vrea sa transforme The Hobbit intr-o trilogie: Tehnica filmarilor cu 48 de cadre pe secunda ofera o experienta total inedita. Fie iti place, fie o urasti

GALERIE FOTO: 55 DE IMAGINI DIN FILMUL THE HOBBIT!


La San Diego, Peter Jakson le-a dezvaluit fanilor 12 minute din The Hobbit: An Unexpected Journey, lasand audienta muta de uimire. In acelasi timp a marturisit ca se gandeste sa imparta in doua parti filmul "The Hobbit: There and Back Again" cu care trebuie sa se incheie noua serie.


"Am purtat aceasta discutie cu producatorii, intr-adevar. Am filmat foarte mult si am vrea sa includem acele imagini si poate reusim sa impartim in doua ultimul film din The Hobbit" a spus Peter Jackson la Comi-Con, conform Hitfix.
 


 

Jackson sustine ca are  multe  materiale si resurse pentru a explora universul din The Hobbit, bazat pe romanul scris de J.R.R Tolkien. "Avem materiale incredibile din care ne putem inspira. Pe langa roman, avem dreptul de a ne inspira si in cele 125 de pagini de notite unde Tolkien a extins universul din The Hobbit. Am vorbit cu producatorii despre multe alte lucruri pe care n-am reusit sa le introducem in acest film si sper sa ii convingem sa mai filmam cateva saptamani, poate chiar mai mult timp " a mai spus Peter Jackson.

 

Cele doua filme din seria The Hobbit, "An Unexpected Journey" si "There and Back Again" au fost filmate simultan in Noua Zeelanda. The Hobbit: An Unexpected Journey  va fi lansat in SUA pe 14 decembrie 2012, iar partea a doua urmeaza sa fie lansata in cinema in 2013.

 

In cele 12 minute aratate fanilor la Comic-Con, apar personaje celebre ca Gandalf (Ian McKellen), dar si o scena importanta in care Bilbo Baggins (Martin Freeman) descopera faimosul inelul al puterii.  Insa, personajul care le-a atras atentia fanilor a fost Tauriel, interpretata de frumoasa Evangeline Lilly, cunoscuta din serialul Lost. "Ea este o prezenta feminina puternica, o sa ofere foarte multa energie. Cred ca fanii se vor indragosti de ea. " a spus Phillipa Boyens, co-scenarist, pentru Los Angeles Times.
 

 

Pelicula The Hobbit: An Unexpected Journey, una dintre cele mai scumpe produse in ultimii ani reia povestea din romanul "The Hobbit" scris de J. R. R. Tolkien, lansat  in 1937, si este un prequel al trilogiei The Lord of the Rings, lansata in urma cu 10 ani.

The Hobbit va revolutiona cinematografia prin tehnica noua care a ajutat la realizarea acestuia. Jackson a marturisit ca filmand cu 48 de cadre pe secunda se creeaza o imagine mai clara. Ochiul uman nu mai percepe imaginile individual din cauza vitezei crescute. Astfel imaginea capteaza o nuanta puternica de realism. Introducerea unei tehnologii care permite capturarea si vizionarea unui film la 48 de cadre pe secunda inseamna nu numai o fluiditate mult mai mare a miscarii personajelor, dar si o exactitate de doua ori mai mare. Fiecare detaliu va putea sa fie integrat mult mai natural in ansamblul filmului, fiecare miscare accelerata va deveni mai fireasca si filmele de actiune vor prinde o “viata noua”. Jackson a fost avertizat ca cinefilii ar putea respinge noua tehnologie deoarece ochii nostri au fost obisnuiti prea multa vreme cu 24 de cadre pe secunda.
 

Unii dintre critici au fost foarte duri, spunand ca au fost dezamagiti de noua tehnica pe care Jackson a folosit-o pentru ca in felul aceste se pierde magia din spatiul cinematografic. Regizorul a marturisit pentru Huffington Post ca a fost dezamagit de reactiile critice ale celor care au vizionat primele imagini la Cinema Con, in luna martie.



"Normal ca am ramas dezamagit, dar in continuare cred ca asta este cea mai buna experienta cinematografica. Totul capata forma, imaginea este mult mai clara. Am urmarit ore intregi filmate in 48 de cadre pe secunda si va spun ca este superb rezultatul. Insa, iti ia o vreme pana te obisnuiesti. In primele minute din film, capeti sentimentul ca in sfarsit vezi un alt tip de filmare, ceva neobisnuit, dar placut. Pentru cei care isi fac griji in privinta celor 48 de frame-uri nu exista decat doua posibilitati: fie il iubesti, fie il urasti. Insa, cred ca majoritatea vor fi placut surprinsi" a povestit Jackson despre discutiile aprinse in legatura cu tehnica noua folosita la filmarile pentru The Hobbit.


Franciza Lord of the Rings a strans incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind in topul celor mai profitabile din istorie. La 10 ani dupa lansare, filmele lui Peter Jackson inca fascineaza fanii din lumea intreaga, devenind un reper in cinematografia moderna.  Trilogia a strans 17 premii Oscar, al treilea fiind premiat cu statueta pentru cel mai bun film al anului, in 2003.
 

 

The Hobbit: An Unexpected Journey ii aduce in fata pe Martin Freeman in rolul lui Bilbo Baggins si Richard Armitage in rolul lui Thorin Oakenshield. In noile aventuri se intorc si alti actori din LOTR: Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Elijah Wood si Orlando Bloom.
 



Filmul va prezenta povestea hobbitului Bilbo Baggins si cum a ajuns acesta sa puna mana pe celebrul inel al puterii. Bilbo pleaca intr-o noua aventura pentru a elibera Regatul Dwarfilor din Erebor, cucerit de dragonul Smaug. Cu ajutorul vrajitorului Gandalf acesta se alatura unei echipe de 13 dwarfi condusi de marele razboinic - Thorin Oakenshield.

 

The Hobbit: An Unexpected Journey va fi putea fi vazut si in Romania incepand cu 14 decembrie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Tom Hanks spune drama marinarilor capturați de pirații moderni

Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies