marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 taximetristi tari din filme

Daca mergi des cu taxiul inevitabil vei avea parte de tot felul de aventuri. Nu stii niciodata ce nimeresti: un maniac al vitezei, un sofer care vrea sa te fraiereasca sau un filozof intelept - vulgar. La boxe iti poate rasuna in urechi de la Beethoven la manele si de la fotbal minut cu minut  la talkshow politic live. Haideti sa vedem ce se gaseste si prin lumea filmului. 

 

# 10

Filmul: Constantine

An: 2005

Numele real: Shia Lebeouf

Numele de taximetrist: Chas Kramer

Tipologia: pasionatul de ezoterism

Indicativ: Ar fi putut fi, dar n-a fost sa fie. Cam asta e pe scurt povestea lui Chas, cel care il insotea in misiunile sale de exorcizare pe Constantine, condamnat sa nu poata merge nici in Rai, nici in Iad. De dragul felului in care Chas buchisea la tratatele ezoterice, scenaristii i-au acordat o scena speciala care n-a prins insa final cut-ul filmului.

 

 

# 9

Filmul: Taxi

An: 2004

Numele real: Queen Latifah

Numele de taximetrist: Isabelle „Belle” Williams

Tipologia: soferita smechera

Indicativ: Ce poate fi mai atipic pentru un sofer de taxi decat o aparitie feminina, de culoare si cu gabarit sporit. Iar daca domnia sa da o mana de ajutor organelor legii folosindu-si bolidul si indemanarea, cu atat mai bine. 

 

 

# 8 

Filmul: 28 Days Later…

An: 2002

Numele real: Brendan Gleeson

Numele de taximetrist: Frank

Tipologia: familistul pensionat

Indicativ: Batranelul londonez care nu resimte apocalipsa fiindca o are alaturi pe fata lui isi pune la bataie masinuta neagra si talentul la volan in incercarea de a gasi o insula de umanitate anuntata pe o frecventa radio. Din pacate sfarseste rece pe asfalt dupa ce o picatura de sange infectat ii cade in ochi.

 

 

#7

Filmul: Rush Hour 3

An: 2007

Numele real: Yvan Attal

Numele de taximetrist: George (pronuntat Jorj)

Tipologie: visatorul de serviciu

Indicativ: Parizianul ce detesta americanii, dar de fapt ii iubeste in secret – viseaza la meciurile celor de la Lakers, la o cafea semnata Starbucks si un rolisor la Hollywood. Mana de ajutor sigura pentru Jackie Chan si Chris Tucker, asta pana cand nevasta-sa il suna sa-i ordone sa vina acasa la cina. Gaina canta si pe frantuzeste. 

 

 

# 6

Filmul: Indiana Jones and the Temple of Doom

An: 1982

Numele real: Jonathan Ke Quan

Numele de taximetrist: Wan „Short Round” Li aka Shortie

Tipologie: pustiul aventurier

Indicativ: Pus la munca la varsta la care altii se joaca in nisip, Shortie conduce un taxi lipindu-si cutii de talpa ca sa ajunga la pedale. Il ajuta pe Dr. Jones sa evadeze dintr-un club din Shanghai, se arunca cu el din avion prin Himalaya si salveaza o droaie de copii cazuti in sclavie in India. 

 

 

# 5 

Filmele: seria Taxi, de la 1 la 4

An: 1998-2007

Numele real: Sami Naceri

Numele de taximetrist: Daniel Morales

Tipologie: soferul cu vechime

Indicativ: Pus la munca de „le patron” Luc Besson vreme de 4 filme intr-un deceniu, talentatul Daniel face si desface alaturi de politia usor incompetenta din Marsilia. Nu scapa de intepatura superioara franceza nici nemtii motorizati de BMW, nici japonezii din Yakuza si nici banda criminala a lui Mos Craciun.

 

 

#4 

Filmul: Conspiracy Theory

An: 1997

Numele real: Mel Gibson

Numele de taximetrist: Jerry Fletcher

Tipologie: paranoicul

Indicativ: Controlul populatiei, servicii secrete, grupuri oculte, cipuri de identificare, cenzura, asasinate, Noua Ordine Mondiala, pana si conspiratii ale conspiratiei… Cam asta bantuie prin capul lui Jerry. Matematic vorbind, nici nu e de mirare ca nimereste si intr-una cat se poate de reala.

 

 

#3 

Filmul: Fifth Element

An: 1997

Numele real: Bruce Willis

Numele de taximetrist: Korben Dallas

Tipologie: taximetristul sf

Indicativ: In viitorul imaginat de Besson taxiul ramane tot galben. Si incalcarea regulilor inseamna tot suspendarea permisului. Doar ca se circula pe benzi imaginare, suprapuse si iti poate cadea oricand in brate o „supreme being” pe care trebuie s-o ajuti sa salveze omenirea.

 

 

#2 

Filmul: Collateral 

An: 2004

Numele real: Jamie Foxx

Numele de taximetrist: Max

Tipologie: filozoful

Indicativ: Strazile din Los Angeles. Noaptea. Vincent, un asasin platit, isi face rondul obisnuit de curatenie pe tura soferului Max. Cei doi sunt prinsi in jocurile mintii care se imbiba in timp de sange. Unul dintre ei trebuie sa iasa deasupra.

 

 

#1 

Filmul: Taxi Driver

An: 1976

Numele real: Robert De Niro

Numele de taximetrist: Travis Bickle

Tipologie: are you talking to me?

Indicativ: Probabil ca n-are nevoie de nicio prezentare. Veteran al razboiului din Vietnam si sufocat de mizeria umana a metropolei new-yorkeze, taximetristul Travis pune mana pe o arma... restul e istorie cinematografica.


Modifică setările cookies