marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai de succes film al verii in SUA: reteta din spatele dramei care a uimit pe toata lumea si a rasturnat asteptarile  

Intr-o perioada in care cinematografele sunt pline de filme 3D si efecte speciale colosale, un film cu un buget restrans si un subiect mai putin comercial, a reusit sa dea totul peste cap, fiind lider de box-office in ultimele 3 trei saptamani.

Cel mai de succes film al verii in SUA: reteta din spatele dramei care a uimit pe toata lumea si a rasturnat asteptarile

The Help  a costat 25 de milioane de dolari si deja  ajuns sa aiba incasari de 120  milioane de dolari numai in SUA. Drama istorica in care apare Emma Stone in rol principal are o distributie formata aproape in totalitate de femei, rar apare un barbat si asta doar pentru cateva clipe.


Sigur, un film despre si numai cu femei, ar trebui sa atraga publicul feminin, dar acest film nu este o comedie usoara ca Sex and the City sau Bridesmaids.


The Help este adaptarea bestsellerului scris de Kathryn Stockett despre viata servitoarelor de culoare din Jackson in anii '60 care le curatau locuintele albilor si aveau grija de copii insa erau tratate ca niste fiinte inferioare. Intriga filmului - Skeeter (Emma Stone) o tanara de familie buna care s-a intors de la facultate vrea sa scrie o carte despre servitoarele negrese si experientele lor.


The Help, filmul fenomen al verii in SUA a picat testul istoriei: 10 pelicule care au ciopartit istoria


Se pare ca publicul american trece printr-o perioada in care este satul de atatea francize, horror-uri si filme slabe ca poveste dar incarcate cu efecte speciale. Publicul mai matur a ales sa mearga la The Help, in defavoarea altor pelicule de genul Colombiana.  E drept, evenimentele din ultima perioada din America, in special uraganul Irene au indepartat mult spectatorii de salile de cinema.

Chiar si inainte de a fi lansat, s-a scris mult despre acest film in special despre subiectul delicat pe care il abordeaza. Chiar daca are unele inexactitati istorice, pelicula regizata de Tate Taylor a atras atentia prin subiectul social puternic.


Drama acelor femei este impecabil jucata de actrite, incat momentele care par melodramatice si usor exagerate, capata sens odata cu interpretarea fara cusur a lor.


The Help, filmul care domina America de 3 saptamani: a egalat un record detinut de Inception.


Si totusi, cum a reusit  The Help sa devina cel mai de succes film din SUA in acest moment? Oricate inexactitati istorice ar avea si in ciuda acelui aer moralist tipic acestor filme,  The Help transmite ceva, o emotie pe care rar o mai gasesti la un film din zilele noastre. Iar cateodata, este nevoie doar de o emotie pentru a te convinge sa vezi un film. The Help ajunge in cinematografele din Romania in noiembrie.


 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies