marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pentru prima data, trofeul Festivalului de la Venetia se duce in America de Sud. Leul de Aur, castigat de Venezuela, cu "Desde alla"

Timp de zece zile, vedetele de la Hollywood au defilat pe covorul rosu al Festivalului de la Venetia. Sambata seara insa, la ceremonia de premiere, au stralucit sud-americanii.

Pentru prima data, trofeul Festivalului de la Venetia se duce in America de Sud. Leul de Aur, castigat de Venezuela, cu Desde alla

Leul de Aur a fost decernat unui film facut in Venezuela, iar Leul de Argint unui regizor argentinian.

 

A fost prima oara cand un film sud-american - "Desde alla" - a luat trofeul festivalului.

 

Prima participare a Venezuelei la Festivalul de la Venetia a fost cu noroc. Dintre cele 21 de creatii cinematografice din competitie, juriul a acordat premiul cel mare peliculei "Desde alla", care urmareste relatia neasteptata ce se naste intre un barbat de varsta mijlocie si un tanar vagabond. Filmul, care contine si o scena erotica explicita intre cei doi, a fost indelung aplaudat la proiectia pentru presa si era unul dintre favorite.

 

Alfonso Cuaron, presedintele juriului: "Regizorul a avut o abordare foarte curajoasa si riscanta, pe care a urmat-o consecvent de la inceput pana la sfarsit".

 

 

Leul de Argint a mers tot in America de Sud, la regizorul argentinian Pablo Tapero, pentru "El Clan". Conform Stirile ProTV, filmul, inspirat dintr-o intamplare reala, a fost un succes de box-office in Argentina. De altfel, a fost finantat partial de fratii Almodovar, prin casa lor de productie.

 

Filmul american de animatie "Anomalisa", in regia lui Charlie Kaufman, a primit marele premiu al juriului.

 

Europenii si-au adjudecat distiinctiile pentru cel mai bun scenariu - "L'Hermine" - si cele mai bune interpretari - Valeria Golino si Fabrice Luchini.

 

Premiul Marcello Mastroianni, pentru debut, a fost decernat lui Abraham Attah, baiatul de 14 ani din Ghana care a jucat rolul unui copil-soldat in "Beasts of No Nation".

 

Regizorul italian Marco Bellocchio si rusul Aleksandr Sokurov, vazuti initial ca favoriti, au fost lasati pe dinafara.

 

Festivalul le-a asigurat o lansare timpurie in cursa pentru Oscaruri lui Johnny Depp, pentru rolul din "Black Mass", si lui Eddie Redmayne, cu "The Danish Girl".

 

Trailer-ul filmului castigator, "Desde alla":

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies