marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune 10 filme science-fiction din ultimii 2 ani: vezi topul alcatuit de revista Forbes

2013 se anunta a fi un an puternic pentru productiile SF. De la Star Trek: Into Darkness si pana la Elysium, in acest an fanii genului science-fiction vor fi rasplatiti cu filme interesante, gata sa cucereasca si cinefilii, dar si box-office-ul mondial.

Cele mai bune 10 filme science-fiction din ultimii 2 ani: vezi topul alcatuit de revista Forbes

 


Celebra publicatie Forbes a trecut in revista filmele SF lansate in ultimii doi ani si a ales cele mai bune 10 filme science-fiction din ultimii 2 ani. Din top nu lipsesc productii ca Looper sau Prometheus, dar si John Carter sau Limitless.

 

 

In 2012, au fost lansate aproximativ 30 de productii SF care au fost notate de critici de la bune la foarte bune, scriu cei de la Forbes, care se intreaba daca si 2013 va reusi sa lanseze productii ambitioase ca cele din 2012 sau 2011. Editorii de la Forbes au lasat deoparte filmele cu super eroi sau filmele fantasy si au ales doar productiile care au avut cele mai multe elemente de science-fiction.


Iata topul celor mai bune 10 filme SF din ultimii doi ani realizat de Forbes

10. Another Earth
Regie: Mike Cahill
Distributie: Brit Marling, William Mapother, Matthew-Lee Erlbach


Cum ar fi sa te intalnesti cu tine insuti pe un al doilea Pamant? Another Earth este o drama SF, premiata la Sundance cu Premiul Special al Juriului pentru cea mai buna drama. Filmul prezinta intalnirea dintre o studenta ambitioasa si un compozitor de succes, chiar in noaptea in care este descoperita o noua planeta asemanatoare Pamantului.

 


 


9. Source Code
Regie:Duncan Jones
Distributie: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

 

Identitatea este lucrul cel mai de pret pe care il avem, dar daca intr-o zi ne-am pierde-o, ce s-ar intampla cu vietile noastre?  "Transfer de identitate" are in centru povestea unui soldat care se trezeste in corpul unui individ necunoscut, intr-un tren ce se indreapta catre Chicago. Capitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) nu stie unde este, cum a ajuns acolo sau de ce. Desi pasagerii trenului in care se afla par ca il cunosc, el nu intelege ce se intampla.

 

 


 

8.Contagion
Regie: Steven Soderbergh
Distributie: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law

 

Regizorul Steven Soderbergh a reusit sa faca unul dintre cele mai bune filme despre raspandirea unei epidemii. Pericol nevazut este un thriller senzational, in care omenirea se afla din nou in pericol de extinctie. Aparitia unui virus si raspandirea sa cu o viteza uimitoare starneste groaza in lumea intreaga, atat medicii cat si oamenii de stiinta fiind depasiti de situatie. In timp ce medicii incearca sa gaseasca un antidot, oamenii se chinuie sa supravietuiasca intr-o lume dezolanta si amenintata de distrugere.

 

 

7. Limitless
Regie: Neil Burger
Distributie:  Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish

 

Cu un an inainte de a primi nominalizarea la Oscar pentru Silver Lingins Playbook, Bradley Cooper a jucat intr-un film pe care majoritatea criticilor l-au catalogat drept original - Limitless. Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat care isi contempleaza in fiecare zi esecul. In momentul in care prietena lui ii da papucii, faptul ca nu are niciun viitor devine o certitudine. Soarta incepe insa sa i se schimbe in ziua in care un vechi prieten ii ofera MDT – un drog sintetic care ii permite sa isi foloseasca 100% din creier. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit pana atunci incep instantaneu sa se organizeze in mintea sa.  Cu o noua perspectiva asupra vietii, Eddie ajunge in scurt timp un expert al speculatiilor financiare si ii atrage astfel atentia lui Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri.

 


6. Looper
Regie: Rian Johnson
Distributie:  Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt
 

Looper isi poarta spectatorii intr-un viitor sumbru unde a fost inventata calatoria in timp, dar este ilegala si disponibila numai la negru. Cand mafia vrea sa scape de un individ, il trimite 30 de ani in trecut unde un criminal, Joe (Joseph Gordon Levitt) il asteapta si-l lichideaza. Joe se imbogateste rapid de pe urma acestei meserii murdare, dar se gaseste in dificultate cand din viitor este trimisa chiar varianta imbatranita a lui insusi, interpretata de Bruce Willis. Looper este considerat poate cel mai bun fillm despre calatoria in timp din ultimii 15 ani.


 

 

5.The Hunger Games
Regie:  Gary Ross
Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

 

Jocurile Foamei (Hunger Games), ecranizarea romanului bestseller scris de Suzanne Collins si iubit de cititorii din peste 38 este o proiectie tulburatoare a evolutiei umanitatii intr-un viitor in care populatia este controlata si manipulata prin intermediul televiziunii de un grup restrans de conducatori. Revoltele sunt suprimate prin inasprirea conditiilor de viata, iar oamenii de rand sunt impinsi adesea la gesturi extreme din pricina foametei, oprimarii si saraciei extreme. Filmul a fost un hit de box-office anul trecut si a facut incasari globale de 686 de milioane de dolari, la un buget de 78 de milioane de dolari.

 

4. John Carter
Regie: Andrew Stanton
Distributie: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe


Regizorul premiat cu Oscar, Andrew Stanton, s-a aventurat in lumea fermecatoare a lui John Carter - o poveste fascinanta plasata pe misterioasa si exotica planeta Barsoom (Marte). Inspirat din romanul lui Edgar Rice Burroughs, John Carter este povestea unui fost capitan John Carter (Taylor Kitsch) transportat inexplicabil pe Marte unde fara intentia sa intra intr-un conflict de proportii cu locuitorii planetei printre care Tars Tarkas (Willem Dafoe) si captivanta printesa Dejah Thoris (Lynn Collins). Intr-o lume amenintata de distrugere, Carter isi redescopera umanitatea cand realizeaza ca supravietuirea intregii planete sta in mainile sale. Desi a fost un esec monumental in box-office, fanii nostalgici s-au indragostit iremediabil de povestea lui John Carter.

 

3. Prometheus
Regie: Ridley Scott
Distributie:  Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

 

Cu Prometheus, vizionarul regizor Ridley Scott a revenit la genul pe care l-a definit, horrorul SF. Scott a creat o noua mitologie, in care o echipa de exploratori descopera un indiciu despre originile omenirii pe Pamant, conducandu-i intr-o aventura plina de suspans, la bordul navei spatiale Prometheus, catre cele mai intunecate colturi ale universului. Acolo, vor trebui sa duca o batalie infricosatoare pentru a salva viitorul rasei umane. Corporatia Weyland, condusa de Peter Weyland, construieste de 50 de ani ceea ce in viziunea lor va fi o lume mai buna. E anul 2023, iar Peter Weyland e convins ca acum ca oamenii au devenit noii zei si pot crea cyborgi ce, in curand, nu vor mai putea fi deosebiti de fiintele umane. Chiar daca a fost ales de multe publicatii drept cel mai dezamagitor film de anul trecut, editorii de la Forbes l-au pus pe podiumul celor mai bune filme SF din ultimii ani.

 



2. Cloud Atlas
Regie: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski         
Distributie: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant

 

Celebrul si mult premiatul roman science-fiction Cloud Atlas al lui David Mitchell este transformat in film de germanul Tom Tykwer si fratii Wachowski. Cloud Atlas este centrat pe 6 istorii interconectate, plasate in diferite perioade si tari, din secolul 19 pana intr-un viitor indepartat, post-apocaliptic. Choar daca filmul a impartiti cinefilii in doua: unii l-au laudat, altii l-au criticat vehement, cei de la Forbes au fost impresionati de realizarea grandioasa a fratlor Wachowski si au inclus Cloud Atlas pe locul doi in topul celor mai bune filme SF din ultimii 2 ani.

 

1. Rise of the Planet of the Apes
Regie:  Rupert Wyatt
Distributie: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto


Revista Forbes a ales cel mai bun fillm SF din ultimii doi ani cel mai recent film din seria Planeta Maimutelor - Rise of the Planet of the Apes. Datorita succesului nebun pe care l-a avut si criticilor foarte bune pe care le-a primit, producatorii pregatesc deja o continuare, ce se va lansa in 2014. 

Filmul prezinta povestea unui grup de oameni de stiinta din San Francisco care se foloseste de maimute pentru a testa un medicament revolutionar, menit sa vindece pacientii bolnavi de Alzheimer. Desi apar reactii adverse la animalele carora li se administreaza medicamentul, cercetatorul Will Rodman (James Franco) devine obsedat de idee si continua experimentul. Analizand cu atentie comportamentul ciudat al unui cimpanzeu, care pare tot mai dornic sa isi primeasca pastila, cercetatorul descopera ca medicamentul creste inexplicabil nivelul de inteligenta al primatelor. Maimutele pe care au fost facute experimente vor deveni tot mai inteligente si puternice, astfel incat vor dori sa cucereasca Pamantul, declasand un razboi intre rasa umana si primate. Aflati in plin razboi, specialistii in genetica vor trebui sa gaseasca o solutie pentru a impiedica disparitia rasei umane.

 


 

 

Sursa: Forbes.com



Modifică setările cookies