marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune 11 filme din 2014, alese de Institutul de Film American

Institutul de Film American a ales cele mai bune filme ale acestui an. Spre deosebire de alte topuri, realizate de diferite publicatii populare sau specializate pe filme indepdendente, clasamentul Institutului de Film American este foarte variat si surprinzator.

Cele mai bune 11 filme din 2014, alese de Institutul de Film American

 

Anul acesta, Insitutul de Film American si-a extins lista obisnuita de 10 titluri cu cele mai bune filme ale anului si a inclus 11 filme. In top regasim filme considerate favoritele la Oscar, ca Boyhood sau Birdman, dar este inclus si blockbusterul science-fiction Interstellar, al lui Christopher Nolan.  Filmele sunt puse in ordine alfabetica, primul fiind American Sniper si ultimul Whiplash, castigatorul marefului trofeu la Sundance. O surpriza neasteptata este prezenta filmului Unbroken, al doilea film regizat de Angelina Jolie si scris de fratii Coen.

 

 

Insa, din intreaga lista prezenta unui film a reusit sa creeze reactii puternice: Into The Woods, un musical inspirat de marile basme, ce aduce pe marile ecrane personaje ca Lupul, Cenusareasa, Printul, si interpretari de la Meryl Streep si pana la Johnny Depp. Marele absent din clasament este considerat "The Theory of Everything", cu Eddie Redmayne in rolul omului de stiinta Stephen Hawking. Criticii au fost fascinati de film si considera ca britanicul merita Oscarul pentru interpretarea emotionanta si transformarea spectaculoasa pe care le ofera.
 

 

Cei de la Hollywood Reporter au analizat ce impact ar putea avea acest clasament asupra nominalizarilor la Oscar. In primul rand, nu sunt atat de multi membri in Institut si care sa voteze si acest clasament exclude filme din alta tara si alege strict din productiile americane realizate in decursul acestui an. Intr-adevar, lista contine doua filme pe care cam toata presa de specilaitate le considera favorite in cursa pentru Best Picture la inceputul anului viitor, cand va avea loc gala de decernare a Premiilor Oscar. Boyhood a fost votat de mai multe publicatii si instiutii specializate drept filmul anului. Un experiment unic si inovator, Boyhood a fost realizat pe perioada a 12 ani, timp in care a fost filmata tranzitia unui baiat in adult, mai exact a actorului Ellar Coltrane. Regizorul Richard Linklater are si el sanse la trofeu pentru cel mai bun regizor.

 

 

 


Cele mai bune 11 filme din 2014, conform Insitutului de Film American


American Sniper

Birdman (Or the Unexpected Virtue of Ignorance)

Boyhood

Foxcatcher

The Imitation Game

Interstellar

Into the Woods

Nightcrawler

Selma

Unbroken

Whiplash


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies