marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Revista TIME a ales: cele mai bune 10 filme din 2014 si cele mai proaste 10 filme. Clasamentul surprinzator facut de americani

Ca la orice sfarsit de an, marile publicatii de specialitate trag linie si aleg cele mai bune filme ale anului, dar si cele mai slabe productii. Revista TIME a publicat ambele topuri, printre care s-au strecurat titluri surpriza.

Revista TIME a ales: cele mai bune 10 filme din 2014 si cele mai proaste 10 filme. Clasamentul surprinzator facut de americani

 

 

Editorii de la revista TIME au ales drept cel mai bun film al anului The Grand Budapest Hotel, comedia neagra a lui Wes Anderson, cu Ralph Fiennes in rolul principal. Ca intotdeauna, acestia au reusit inca o data sa starneasca reactii puternice cu clasamentele lor.

 

 

Majoritatea cinefililor si criticilor considera ca Boyhood este filmul anului, tinand cont ca este si un experiment unic in istoria cinematografica: este singurul film realizat in timp real, in 12 ani, si care arata evolutia unui baiat din pusti in adult.

 

Dar, cei de la TIME l-au plasat abia pe locul 2, dupa The Grand Budapest Hotel. Acestia l-au numit "cel mai seducator film european facut de un american din Houston, Texas. Dragoste si mortalitate, romantism si groaza, comedia si tragedia se dueleaza perfect in filmul lui Wes Anderson. Nu e doar un film maret prin starile si emotiile expuse, ci un film grozav" au scris cei de la TIME.

 

Surprinzatoare este si includerea pe lista celor mai bune filme a productiei Lucy, un film science-fiction de actiune, cu Scarlett Johansson si regizat de Luc Besson. 

 

 

La capitolul filme proaste, pe locul 1 se afla "Blended" o comedie cu Adam Sandler si Drew Barrymore. Filmul este criticat pentru stereotipurile de gen pe care insista sa le promoveze, dar si pe scenariul slab, fara vlaga si valoare. Nici Sandler, nici Barrymore nu par sa mai aiba energia si vitalitea necesare pentru a reveni in forta cu o comedie fresh, care sa ii atinga cu adevarat intr-un fel pe fanii lor.

 

 

 

Productia A Million Ways To Die In The West se afla pe locul 2 in topul celor de la TIME. Seth MacFarlane a intentionat sa faca o comedie cu pretentii, plasata in Vestul Salbatic, insa a abuzat de poante moderne, glume sexiste si deocheate, dar fara nici un fel de substanta. Degeaba a adus nume mari ca Charlize Theron si Liam Neeson, pentru ca scenariul lui MacFarlane a fost o catrastrofa.  Nici Johnny Depp n-a scapat de topul rusinii: desi se anunta un film cu adevarat original, Transcendence a fost mult sub asteptari, realizat impecabil vizual, dar cu o poveste stangace si interpretari destul de slabe din partea unei distributii cu pretentii.

 

 

Printre titlurile cele mai slabe din 2014 se mai numara si comedia Let's Be Cops, cu Nina Dobrev, declarata un fiasco, dar si super productie The Legends of Hercules. Filmul cu Kellan Lutz s-a lansat in iarna si a fost urmat in vara de o alta productie cu acelasi subiect, "Hercules", dar in care eroul eponim eram jucat de Dwayne Johnson. Criticii au fost mai ingaduitori cu "Hercules", tocmai pentru ca Dwayne The Rock nu se ia niciodata foarte in serios, iar filmul a avut cateva momente cu adevarat distractive. Din pacate, "The Legend of Hercules", cu Kellan Lutz, a fost un esec, atat financiar, cat si in randul cinefililor, care l-au numit "o catastrofa".

 

 

Cele mai bune 10 filme din 2014

 

1. The Grand Budapest Hotel


2. Boyhood

3. The LEGO Movie

4. Lucy

5. Goodbye To Language

6. Jodorowsky's Dune

7. Nightcrawler

8. Citizenfour

9. Wild Tales

10. Birdman

 

 

Cele mai proaste 10 filme ale anului 

1. Blended

2. A Million Ways To Die In The West

3. Men, Women and Children

4. Walk Of Shame

5. Let's Be Cops

6. The Legend Of Hercules/Hercules: The Legend Begins

7. Winter's Tale

8. Nut Job

9. Transcendence

10. Hateship Loveship 

 

Sursa: TIME


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies