marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune seriale din 2013, alese de peste 160 de milioane de utilizatori pe IMDb

Care au fost cele mai bune seriale ale anului? Site-ul IMDb, specializat in informatii din domeniul cinematografiei a realizat un clasament cu cele mai bune si populare seriale ale anului. Topul nu este realizat in functie de criticile primite de seriale sau de audienta inregistrata, ci de notele si voturile primite din partea celor peste 160 de milioane de utilizatori unici pe luna cat strange IMDb.com.



1. Game of Thrones - 469,377 de utilizatori

Game of Thrones este fara indoiala cel mai popular serial al momentului, care fascineaza milioane de fani. Spectatorii au trait momente intense poate ca in nici un alt an cand a fost difuzat episodul sangeros The Rains of Castamere. Game of Thrones sau Urzeala Tronurilor este pe primul loc in topul preferintelor in 2013. Inspirat de cartile lui George R.R. Martin, serialul este una dintre cele mai costisitoare productii realizate de HBO pana acum.  Creat de David Benioff si D.B. Weiss, Game of Thrones a fost aclamat pentru atmosfera superba, intriga captivanta si interpretarile fantastice ale actorilor. Seria a devenit cel mai vandut serial peste hotare al celor de la HBO. Serialul a ajuns un adevarat fenomen si se difuzeaza in peste 60 de tari. Cu Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Michelle Fairley,  Nikolaj Coster-Waldau, serialul este o spectaculoasa drama fantastica si epica, a carei actiune este centrata intr-un continent fictional numit Westeros, intriga fiind construita in jurul regelui Robert Baratheon si a familiei lui, pe de o parte, si a familiei lui Eddard "Ned" Stark, mana dreapta a regelui, pe de alta parte.



2. Breaking Bad - 386,856 de utilizatori

Probabil cel mai bun serial de drama scris vreodata, Breaking Bad a lasat un gol imens in sufletul a milioane de spectatori atunci cand au vizionat ultimul episod. In acest an, serialul s-a terminat definitiv, odata cu incheierea celui de-al cincilea sezon. Drama lui Walter White, un profesor de chimie care afla ca este bolnav de cancer in faza terminala si se apuca de fabricat de droguri impreuna cu un tanar student, Jesse, a devenit rapid serialul favorit al multor spectatori. Intens, imprevizibil, interpretat genial de toti actorii, Breaking Bad a ridicat noi standarde pentru serialele de drama. Recent, a primit nominalizari la Globurile de Aur 2014, inclusiv pentru cel mai bun serial de drama sau cel mai bun actor in serial de drama - Brayn Cranston. Din distributie mai fac parte Aaron Paul, Anna Gunn.




3. The Walking Dead - 330.513 de utilizatori


The Walking Dead continua ascensiunea in topul celor mai bun seriale de televiziune. Drama cu zombi a ajuns deja la al patrulea sezon, iar fanii au ramas fideli unui serial original si captivant. Creat de Frank Darabont (regizorul filmului Shawshank Redemption/Inchisoarea ingerilor), serialul cu si despre o invazie de zombi a infestat pur si simplu America. The Walking Dead se concentreaza pe un mic grup de supravietuitori ai unei catastrofe care transforma intreaga omenire in zombi insetati de sange. Micul grup traverseaza uriasele intinderi ale Statelor Unite in cautarea unui adapost de hoardele de zombi. Condusi de Rick Grimes (Andrew Lincoln), un fost politist, eroii vor avea de infruntat nenumarate pericole si isi vor da seama ca nu trebuie sa se dea in laturi de la nimic pentru a supravietui in lumea post-apocaliptica.




4. The Big Bang Theory - 315.918 de utilizatori

Serialul creat de celebrul Chuck Lorre a ajuns la al saptelea sezon, iar Jim Parson are deja in palmares trei premii Emmy si un Glob de Aur pentru interpretarea sa deosebita in rolul lui Sheldon, un geniu incapabil de a se adapta social. Alaturi de Two and a Half Men si Modern Family, The Big Bang Theory este una dintre cele mai urmarite comedii din SUA.



5. Arrow - 102,399 de utilizatori

Arrow a devenit rapid unul dintre favoritele americanilor. Inspirat de benzi desentate, Arrow este povestea unui tanar miliardar Oliver Quenn, care dupa ce dispare misterios de pe iahtul sau, se intoarce in mod miraculos dupa 5 ani. El va deveni super eroul care isi apara orasul de cei mai mari criminali. Serialul a avut audiente foarte bune si a ajuns deja la al doilea sezon.



6. How I Met Your Mother - 281.676 de utilizatori

How I Met Your Mother este unul dintre cele mai longevive seriale de comedie, probabil si de aceea continua sa aiba audiente ridicate. Fanii insa s-au plans de calitatea scenariului si de faptul ca povestea a luat-o razna. Cu toate astea, fanii au ramas fideli si asteapta sa vada cum se va incheia serialul.




7. Dexter -  322,933 de utilizatori

Povestea politstului care noaptea devine criminal in serie a fascinat intreaga lumea si a avut audiente foarte bune. A fost pus mult timp pe lista celor mai bun seriale, dar finalul serialului i-a dezamagit pe multi. Cu toate astea, serialul s-a incheiat definitiv in acest an iar cifrelee de audienta au fost bune. Serialul i-a adus in prim plan pe Michael C. Hall si Jennifer Carpenter.



8. American Horror Story  - 86.880 de utilizatori


American Horror Story este cel mai ciudat si infricosator serial horror creat vreodata. Ajuns la al treilea sezon si reinnoit pentru al patrulea, fiecare capitol aduce o noua poveste inspaimantatoare si care iti da fiori.




9.The Vampire Diaries  - 135.484 de utilizatori


True Blood a inceput sa isi piarda din fani dupa ce ultimele doua sezoane au fost dezamagitoare, insa rivalul sau The Vampire Diaries ramane in top, fanii fiin innebuniti dupa povestile vampirilor. Nina Dobrev, Ian Somerhalder si Paul Wesley sunt protagonistii trioului amoros ce are loc intr-o lume fantastica populata cu creaturi ca vampiri, varcolaci.



10. Supernatural - 166.995 de utilizatori

Cel mai vechi serial din acest top este Supernatural. Difuzat inca din 2005, Supernatural a devenit o obsesie pentru multi spectatori, care nu pot renunta la aventurile celor doi frati care vaneaza fiinte supranaturale, inclusiv demoni. Din distributie fac parte      Jensen Ackles si Jared Padalecki.



 

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies