marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai curajoase eroine din 2013: 10 actrite care au facut sacrificii pentru roluri controversate

In acest an, pe langa super eroi, fanii au ocazia sa vada si niste actrite devenite eroine datorita curajului lor de a accepta roluri dificile si care le-au pus in ipostaze controversate. Revista Total Film a ales un top ceu cele mai curajoase actrite din acest an la cinema.

Cele mai curajoase eroine din 2013: 10 actrite care au facut sacrificii pentru roluri controversate

Amy Adams (Man of Steel)


Frumoasa roscata Amy Adams a avut curajul in acest an sa joaca in primul ei blockbuster, intr-un rol foarte iubit si important pentru cultura populara americana: ea o va juca pe Lois Lane in Man of Steel, filmul care il reinventeaza pe Superman.  Trecerea de la filme independente si drame intense este o miscare curajoasa, iar rolul Lois Lane este foarte popular, dar Amy Adams pare pregatita sa infrunte orice critici. Talentul de care a dat dovada in dramele The Master sau The Fighter, care i-au adus nominalizari la Oscar, spulbera orice indoiala, iar Amy Adams are toate sansele sa devina una dintre cele mai mari actrite de al Hollywood.

 

 

Chloe Grace Moretz (Carrie)

Are doar 16 ani, dar deja si-a trecut in CV roluri complexe si diversificate. In 2013, Chloe Moretz  joaca rolul principal in Carrier, remake dupa celebrul film al lui Brian de Palma. Fanii abia asteapta sa vada daca ea se va ridica la inaltimea asteptarilor jucand rolul unei adolescente cu puteri telekinetice care se razbuna pe colegii ei de liceu. Rolul a devenit iconic in interpretarea lui Sissy Spacek in filmul original din 1976.

 


 

Fetele Disney din Spring Breakers

Spring Breakers n-a fost o provocare doar pentru realizatori ci si pentru tinerele actrite ca Selena Gomez sau Vanessa Hudgens. Foste printese Disney, ele au avut de infruntat  cel mai greu rol si o transformare nu tocmai cuminte in tinere care se decid sa jefuiasca bani, se imprietenesc  cu un rapper dubios si devin infractoare, sub un vis aparent inocent: libertatea. Filmul a fost numit cel mai controversat din 2013, iar din el nu lipsesc scene de sex incendiare.

 

 

Kristin Scott Thomas (Only God Forgives)

O actrita eleganta, cu un sarm inegalabil, Kristin Scott Thomas renunta la imaginea de fata buna si se transforma intr-o adevarata ucigasa in Only God Forgives, filmul violent cu Ryan Gosling care va debuta la Cannes. Actrita joaca rolul unei mame care isi face singura legea si cauta sa se razbune dupa ce afla de crima comisa de baiatul ei mai mic.
 

 

Emma Watson (The Bling Ring)

Hermione din seria Harry Potter a lasat in urma imaginea inocenta si a inceput sa faca filme cu subiecte grele. Actrita joaca rolul principal in The Bling Ring, noul film al regizoarei Sofia Coppola, despre un grup de tineri care au jefuit vedete ca Lady Gaga sau Paris Hilton. Filmul are la baza evenimente reale, ce au avut loc in urma cu cativa ani. Fanii au fost uimiti sa o vada pe Emma Watson in ipostaze sexy, insa filmul promite sa fie o drama intena, care ii poate aduce noi oportunitati in cariera actritei britanice.
 

 

Gemma Arterton (Byzantium)

Fosta Bond Girl in Quantum of Solace, Gemma Arterton e gata sa ii surprinda, dar sa ii si socheze pe fani in Byzantium, un nou film cu vampiri, creat de acelasi om care a regizat si Interviu cu un vampir. Actrita a descris o scena din film, in care este acoperita de valuri de sangea ca fiind "cea mai grea si provocatoare scena pe care am filmat-o in viata mea".

 

 

Anne Hathaway (Les Miserables)

 

Ce sacricificii n-a facut Anne Hathway pentru a obtine Oscarul? Actrita a slabit  pana ajuns piele si os, s-a tuns scurt de tot chiar la filmari - actrita a povestit cat de mult a plans la acea scena- si a dat tot ce a avut mai bun din ea intr-o scena iconica din Mizerabilii.  Mai mult, actrita a frant inimi si a impresionat cu interpretarea ei in Les Miserables, mai ales cand canta celebrul I Dreamed a Dream.

 

 

Charlotte Gainsborough (Nymphomaniac)

Nymphomaniac se anunta a fi un un film extrem de controversat si din nou o va avea in centru pe muza regizorului danez Lars von Trier, Charlotte Gainsborough. Filmul va contine scene explicite de sex si urmareste viata unei nimfomane care isi povesteste experientele sexuale si evenimentele care i-au marcat viata. Actrita da dovada din nou de mult curaj si va fi cu siguranta unul dintre cele mai expuse roluri din cariera ei.

 


 

Mia Wasikowska (Stoker)

Tanara actrita cu origini poloneze este considerata una dintre cele mai talentate actrite din noua generatie.  In thrillerul Stoker, care are un scenariu scris de Wenthworth Miller, Wasikowksa joaca rolul unei tinere tublurate, India, care face parte dintr-o familie extrem de bizara si va descoperi niste secrete murdare. Pana acum, acesta este cel mai indraznet si neobisnuit rol din cariera actritei, care a impresionat in Alice in Wonderland (2010) si Jane Eyre (2011).

 


 

Jane Levy (Evil Dead)

Cunoscuta pentru serialul Suburgatory, Jane Levy a indraznit sa ia cel mai curajos rol din cariera ei si sa joace in remake-ul horror-ului Evil Dead. In film, ea o joaca pe Mia, o dependenta de heroina, care devine posedata, in timp ce se afla intr-o cabana cu prietenii ei. Insa, cele mai grele momente au fost pe platourile de filmare:  a fost ingropata de vie, arsa, batuta si tarata pe jos. Actrita a spus pentru Yahoo ca fiecare zi la filmari a fost o provocare din punct de vedere fizic. "Ajungeam la filmari si mi se spunea "azi, o sa iti taiem limba in doua, o sa rupi umarul cuiva, o sa fii batuta, o sa iti faci zob masina si tot asa.".

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies