marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai influente 10 filme din istorie: care sunt productiile care au marcat Hollywood-ul

Care sunt cele mai influente filme din istorie? Un nou studiu condus de americani a stabilit care sunt cele 10 productii care au influentat cel mai mult dezvoltarea Hollywood-ului si a filmului, in general. Astfel pe primul loc ramane un film vechi de 76 de ani.

Cele mai influente 10 filme din istorie: care sunt productiile care au marcat Hollywood-ul

Conform studiului realizat la Universitatea din Illinois, cel mai influent film din istorie este "The Wizard of Oz". Filmul clasic din 1939, cu Judy Garland in rolul principal, este cap de lista, urmat de "Star Wars" al lui George Lucas si "Psycho", al lui Alfred Hitchcock, conform The Guardian.

Cercetatorii au analizat conexiunea dintre filmele de pe IMDB si numarul lor de cautari, incercand sa afle care sunt cele mai cautate, cele mai apreciate si respectiv cele mai influente. Primele 5 filme din lista sunt incluse si in Registrul National de Film al Congresului, fiind considerate fikme care au schimbat lumea. Pe primul loc se afla "The Wizard of Oz" ramane un etalon pentru cinematografia moderna si dupa 80 de ani de lansare. La vremea aceea, "The Wizard of Oz" era considerat inovator, filmat partial color.

 

 

 

Pe locul 2 este Star Wars, care a influentat generatii intregi de cineasti sa isi expuna povestile. Star Wars a fost inovator la nivel de efecte speciale, oferind o perspectiva unica la acea vreme despre spatiu si univers.

 

Psycho, un clasic marca Alfred Hitchcock a fost productia care a schimbat definitiv genul thriller. Suspansul, teroarea, frica si crima sunt evidentiate prin simboluri, jocuri de lumini si o atmosfera tenebroasa, elemente care nu lipsesc astazi din niciun film al genului.

 

Top 10 cele mai influente filme din istorie

 


1. The Wizard of Oz

2. Star Wars

3. Psycho

4. Casablanca

5. Gone With the Wind

6. King Kong

7. Frankenstein

8. The Godfather

9. Citizen Kane

10. 2001: A Space Odyssey


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies