marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai profitabile 15 filme din 2013: productiile cu cele mai mari incasari din acest an

Box-office-ul mondial a fost dominat anul acesta de filme cu super eroi, sequeluri si filme despre spatiu. Cei de la Business Insider au facut topul celor mai profitabile filme din 2013. Din clasament nu lipsesc Gravity, Pacific Rim si evident Iron Man 3. Impreuna, cele 15 filme care au dominat  anul au adus impreuna, in total, in box-office o suma extraordinara de 9.7 miliarde de dolari.

Cele mai profitabile 15 filme din 2013: productiile cu cele mai mari incasari din acest an

15. The Hobbit: The Desolation of Smaug
Incasari in SUA: 140 milioane de $
Incasari globale: 416 milioane de $

Al doilea capitol din trilogia Hobbitul, regizata de Peter Jackson a avut un debut mai slab fata de primul film, dar a reusit in doua saptamani sa treaca de incasari de 400 de milioane de dolari global. Ramane de vazut daca va mai atinge performanta lui An Unexpected Journey, care a facut 1 miliard de $ la nivel mondial.

 


 

 

14. Pacific Rim
Incasari in SUA: 101 milioane de $
Incasari globale: 407 milioane de $

Batalie epica dintre roboti si monstri din filmul lui Guilermo del Toro a avut succes la public, in special cel de pe pietele straine. La un buget de 190 de milioane, filmul a scos incasari onorabile, de peste 400 de milioane de dolari la nivel mondial. Producatorii au anuntat deja ca lucreaza la o continuare. Pacific Rim a fost cel mai scump film science-fiction original din 2013, conform BoxOfficeMojo.

 

 

13. The Wolverine
Incasari in SUA: 132 de milioane de $
Incasari globale: 407 milioane de $


Fata de Wolverine: Origins, noul film cu Hugh Jackman din serie n-a avut acelasi succes, dar si-a mentinut statutul de blockbuster. Critcii au oferit recenzii pozitive in mare parte, iar succesul cel mai mare al filmului a fost pe pietele internationale si nu in SUA.

 

12. Star Trek Into Darkness
Incasari in SUA: 228 milioane de $
Incasari globale: 467 milioane de $

Cel mai nou film din seria Star Trek a fost printre cele mai mediatizate filme ale anului, chiar daca unii dintre fani s-au declarat nemultumiti de alegerile regizorale. In total, filmul a facut 467 de milioane de dolari si a avut un buget de 190 de milioane de $.

 




11. Oz the Great and Powerful

Incasari in SUA: 234.9 milioane de $
Incasari globale: 493 de milioane de $    


Productia ambitioasa a celor de la Disney, despre cum a luat nastere vrajitorul din Oz, a fost un succes pe toate planurile. James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz si Michelle Williams au fost protagonistii unui film spectaculos, ce va avea si o continuare.

 

10.World War Z
Incasari in SUA: 202 milioane de $
Incasari globale: 540 de milioane de $


Wolrd War Z a fost una dintre productiile cu cele mai mari probleme intampinate. Si culmea, tot raul a fost spre bine, pentru ca filmul apocaliptic cu zombie al luo Brad Pitt a fost printre cele mai profitabile filme si a primit si recenzii foarte bune. Pitt a declarat ca e posibil ca producatorii sa dea unda verde unei continuari.

 


9. The Croods

Incasari in SUA: 187 milioane de $
Incasari globale: 587 milioane de $

Animatiile sunt in fiecare printre cele mai urmarite filme, iar The Croods a avut un succes neasteptat, ajungand la peste 500 de milioane de dolari incasari totale. Producatorii au anuntat ca urmeaza si partea a doua.


8. Thor: The Dark World

Incasari in SUA: 200 milioane de $
Incasari globale: 627 milioane de $

 

Al doilea film cu Thor a fost mult mai bun decat primul, cel putin asa au zis cei mai inraiti fani. A fost si mai spectaculos, dar si IMAX 3D, ceea ce inseamna ca biletele au costat mai mult. Thor: The Dark World a mizat pe umor, actorii deja indragiti de milioane de omanei si pe efecte speciale ametitoare. Rezultatul? Incasari totale de 627 de milioane de $.

7. Gravity
Incasari in SUA: 253 milioane de $
Incasari globale:  652 milioane de $

Gravity a lovit cu viteza luminii box-officeul, dar si critcii, care l-au votat filmul anului. Gravity a spart toate barierele cinematografice, a impus noi standarde si este considerat cel mai fascinant film despre spatiu. Alfonso Cuaron, Sandra Bullock si George Clooney au muncit enorm, dar roadele muncii lor s-au vazut din belsug. In total, filmul a facut 652 de miliioane de $.

 



6. Man of Steel:

Incasari in SUA: 291 milioane de $
Incasari globale: 662 milioane de $

 

Superman a zburat din nou, de acrasta data in cel mai spectaculos mod. Man of Steel a fost iubit de fani, dar criticii n-au fost deloc blanzi cu el, majoritatea criticand povestea subtire si atentia prea mult indreptata catre scene de bataie. Cu toate astea, filmul lui Zack Snyder a facut peste 600 de milioane si va avea o continuare impresionanta, in care se vor lupta Batman si Superman, in Man of Steel 2, ce se va lansa in 2015.
 

5. Monsters University
Incasari in SUA: 268 milioane de $
Incasari globale: 743 milioane de $

 

O animatie asteptate de ani intregi a spulberat box-officeul si a ajuns la 743 de milioane de dolari. Monstrii si-au reluat aventurile, iar fanii au dat navala in cinematografe sa vada un film pe care il asteptau de un deceniu.

 

4. The Hunger Games: Catching Fire
Incasari in SUA: 371 milioane de $
Incasari globale: 765 milioane de $

 

The Hunger Games este un fenomen mondial, asa ca nu e de mirare ca al doilea film din serie a fost un evenimente cinematografic. Jennifer :Lawrence a revenit in arena Jocurilor Foamei si aventura ei a adus acum incasari de 765 de milioane de dolari, plus unul dintre cele mai bune debuturi in SUA din toate timpurile.

 

 


3. Fast and Furious 6

Incasari in SUA: 238 de milioane $
Incasari globale: 788 milioane de $

 

Seria Fast and Furious a fost mereu pe placul spectatorilor, iar al saselea film a adus cascadorii dementiale. Distractie si masini, toate combinate cu scene de curse ametitoare, filmul a adus cele mai mari incasari din serie pana acum. Din pacate, moartea fulgeratoare a lui Paul Walker a pus sub semnul intrebarii viitorul francizei.

2. Despicable Me 2
Incasari in SUA: 367 milioane de $
Incasari globale: 918 milioane de $

Gru si ai sai minioni au cucerit lumea inca o data. Despicable Me 2 a fost cea mai profitabil animatie a anului, cu incasari de aproape un miliard de dolari. Cu mic, cu mare, lumea a fost atinsa de "virusul minionilor".

 


1. Iron Man 3

Incasari in SUA: 409 milioane de $
Incasari globale: 1.2 miliarde de $

 

Omul de Otel a nimicit box-office-ul mondial in acest an. A devenit lider inconstestabil inca din primavara, cand s-a lansat, dupa ce a strans incasari de 1.2 miliarde de dolari. Robert Downey Jr a aratat inca o data ca este intr-adevar cel mai mare star de film la momentul actual.

 


    

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies