marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai riscante 5 blockbustere ale verii: ce super productii pot esua in box-office

Vara se apropie si asa cum stim, cinefilii se pot delecta cu cele mai mari blockbustere ale anului. Si pentru ca perioada este a fel de aglomerata ca in alti ani, exista sansa ca o parte dintre aceste productii sa nu se bucure de succesul asteptat. Cei de la Hollywood Reporter au analizat succesul si insuccesul filmelor din aceasta vara si au ales peliculele care pot fi un esec in box-office.

Cele mai riscante 5 blockbustere ale verii: ce super productii pot esua in box-office

Maleficent
Regie: Robert Stromberg.
Distributie: Angelina Jolie, Elle Fanning
Buget: 175 de milioane de $


Maleficent ar putea fi un proiect vulnerabil pentru cei de la Disney care au investit aproape 200 de milioane de dolari in varianta noua a uneia dintre cele mai cunoscute povesti. Cei de la Hollywood Reporter scriu ca Maleficent trebuie sa treaca de 500 de milioane de dolari incasari, pentru ca studiourile sa iasa pe profit, iar acest prag este destul de greu de atins. Totusi, succesul lui Frozen ar putea sa fi deschis apetitul cinefililor catre povesti revinentate cu printese. Un punct sigur este aparitia Angelinei Jolie intr-un rol negativ ce a captata atentia deja de la primele imagini.

 


 

Edge of Tomorrow
Regie: Doug Liman
Distributie: Tom Cruise, Emily Blunt
Buget: peste 175 de milioane de $


Noul film al lui Tom Cruise ar putea fi menit esecului tocmai pentru ca din trailere si imagini seamana atat de mult cu Oblivion, precedentul sau film SF, incat cinefilii nu vor fi interesati sa dea bani pe bilet. Totusi, subiectul filmului anunta o poveste mai complexa, in care eroul este nevoit sa moara si sa invie in fiecare zi pana cand impiedica niste evenimente catastrofale pentru specia umana. Totusi, filmul ar putea fi un succes pe pietele internationale, asa cum s-a intamplat si cu Oblivion, care a incasat 200 de milioane de dolari in tarile straine si doar 89 de milioane de dolari in SUA. Sigur, prezenta lui Tom Cruise pe afis, va asigura o baza minima de fani, nostalgici si care il adora pe unul dintre cele mai mari starui de film americane.

 

Jupiter Ascending
Regie: Lana si Andy Wachowksi
Distributie: Channing Tatum, Mila Kunis
Buget: 150 de milioane de $


Fratii Wachowski au adus capodopere ca The Matrix sau V for Vendetta, insa ultimul lor film lansat, Cloud Atlas, a divizat atat presa de specialitate, cat si cinefilii. Noul lor proiect, Jupiter Ascending, are un subiect ce suna promitoator si totusi ambiguu, se bucura de nume populare ca Mila Kunis sau Channing Tatum, insa trailerele lansate nu au fost foarte convingatoare. Unii dintre fani au catalogat filmul drept unul de serie B, iar Jupiter Asceding ar putea deveni unul dintre cele mai mari esecuri ale anului, conform analizei facute de jurnalistii de la Hollywood Reporter.

 

 


Hercules
Regie: Brett Ratner
Distributie: Dwayne Johnson
Buget: 100 de milioane de $

Dwayne Johnson este un star pe val, care a demonstrat ca este si un star de box-office. Fanii il plac chiar si in filme mai slabe, dar filmele de genul asta nu prea au avut succes, iar faptul ca fanii sunt deja dezamagiti de productia din iarna, cu Kellan Lutz, in care era portretizat acelasi erou, ar putea sa ii faca un deserviciu major productiei cu Dwayne Johnson. Totusi, fanii lui The Rock asteapta cu nerabdarea sa-l vada in aceasta ipostaza.

 


Teenage Mutant Ninja Turtles

Regie: Jonathan Liebesman
Distributie: Megan Fox
Buget: 120 de milioane de $

De la inceput, cinefilii s-au declarat sceptici cu privire la acest proiect. Au trecut 20 de ani de la filmul original, iar multi dintre fani considera ca oricum nu exista suficient material pentru a reluat aventurile eroilor. Filmul original a cucerit cu umor, insa imaginile din filmul produs de Michale Bay nu au fost foarte convingatoare. Dintre toate filmele mari din aceasta vara, acesta pare cel mai putin necesar, iar fanii si-ar putea indrepta atentia catre alte blockbustere. Totusi, ar putea fi un punct important faptul ca producator este Michael Bay, regizorul seriei Transformers.

 

 

Sursa: Hollywood Reporter

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies