marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai tari cascadorii ale lui Tom Cruise in filme: 17 scene care iti taie respiratia

Tom Cruise nu renunta la filmele de actiune nici la 50 de ani: acesta a lansat anul trecut  filmul science fiction Oblivion, in care are parte de multe scene de actiune si cascadorii ametitoare.

Cele mai tari cascadorii ale lui Tom Cruise in filme: 17 scene care iti taie respiratia

 

GALERIE FOTO 17 scene din filmele lui Tom Cruise care iti taie respiratia

 

Tom Cruise a aratat in lunga sa cariera sa ca este un actor versatil, capabil sa emotioneze si sa joace in drame, dar ca e la fel de talentat si in filmele de actiune. In ultimii 20 de ani, Cruise a impresionat mereu fanii cu conditia sa fizica si a creat cateva scene memorabile in istoria moderna a cinematografiei, secvente in care si-a facut singur cascadoriile. De la Mission Impossible, Minority Report si pana la recentul film, Oblivion, Tom Cruise arata de ce e unul dintre cele mai tari staruri de la Hollywood.

 

In 2011, la 49 de ani, Tom Cruise facea cea mai tare cascadorie a anului in Mission Impossible: Ghost Protocol, film cu incasari de 649 de milioane de dolari. In film, Tom Cruise a simulat o cadere de la etajul al treilea al unei cladiri si o aterizare pe un camion in miscare, a escaladat cladiri si a facut tumbe, pe jumatate dezbracat pe acoperisuri. Imaginile cu el atarnat de franghii pe una din cele mai inalte cladiri din lume - Burj Khalifa - au devenit celebre si au facut inconjurul lumii.

 

Actorul este pregatit pentru o noua aventura cu filmul SF Oblivion, ce se lansa in Romania in luna aprilie. Oblivion: Planeta uitata promite o combinatie intre Matrix si Inception. Secrete, memorie stearsa, un Pamant abandonat, multe pericole si un Morgan Freeman care arata ca Morpheus din Matrix sunt elementele pentru care Oblivion se anunta a fi unul dintre cele mai tari filme din 2013.

 

Acest proiect ambitios regizat si co-scris de Joseph Kosinski (Tron Legacy), are actiunea plasata in viitor, pe un Pamant care a fost distrus de anii de razboi cu o rasa extraterestra. Chiar daca omenirea a castigat lupta, jumatate din suprafata planetei a fost devastata. Oamenii au fost evacuati in orase plutitoare, deasupra norilor si drone speciale care curata pamantul de brutele ramase mentin siguranta locului.



 

Tom Cruise il interpreteaza pe Jack Harper, un militar veteran si unul dintre putinii reparatori de drone. Intr-una din calatoriile sale zilnice, Jack da peste o frumoasa necunoscuta, pe care o salveaza din ramasitele contorsionate ale unui modul de salvare, cu care aceasta s-a prabusit. Aparitia ei ii da peste cap aparent banala existenta si declanseaza totodata un lant de evenimente care il transforma in singura speranta a omenirii. Tom Cruise ajunge prins si intre doua femei jucate de Olga Kurylenko si Andrea Riseborough.

"Cred ca este usor de realizat ca filmul are o serie de rasturnari de situatie si de lucruri care de dovedesc a nu fi ceea ce par" a declarat regizorul Joseph Kosinski.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies