marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai uimitoare reveniri din istoria Hollywoodului: au fost in pragul falimentului, dar s-au salvat miraculos

Ne plac povestile care construiesc eroi si la fel de mult ne place sa vedem cum se prabusesc unii dintre ei. Insa nimic nu se compara cu o revenire "Hollywood Style". Pentru ca astazi inegalibilul Rambo - Sylvester Stallone - face 65 de ani si pentru ca CNN l-a plasat in topul celor mai neasteptate reveniri din istoria filmului, iata o lista cu cele mai uimitoare relansari de cariera.

1.  Sylvester Stallone

Desemnat in 2010 cel mai bun actor din filmele de actiune, invingandu-l pe eternul sau rival la acest titlu, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone a devenit cunoscut cu roluri in filme de actiune ca cele din seriile "Rocky" si "Rambo". In anii '80, "Sly", asa cum este numit in presa, a fost unul dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood. A urmat insa un con de umbra si filme proaste. In 1993 a revenit in forta cu blockbusterul Cliffhanger - care a strans peste 250 de milioane de dolari la nivel mondial. Desi acum un an anunta ca vrea sa-si incheie cariera, actorul filmeaza in prezent la productia Bullet to the Head. In 2010 super actiunea -The Expendables - a avut incasari mondiale de 274 milioane de dolari.


2. Robert Downey jr.

Actorul de  46 de ani nascut  in New York a avut o cariera plina de suisuri si coborasuri si a reusit sa ajunga de la un bad boy notoriu la un actor "A-list"! Considerat unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale, a primit prima nominalizare la Oscar in 1992, pentru rolul principal din "Chaplin". Actorul a fost arestat in 1996 pentru detinere de droguri si arme, a petrecut aproape un an in inchisoare in 1999 si a fost arestat din nou, in 2000, tot pentru posesie de droguri. Tatal sau, regizorul Robert Downey i-a dat primul rol in filmul Pound pe cand avea 5 ani. Tot el l-a introdus si in lumea drogurilor : i-a adus prima data marijuana cand avea doar 7 ani. Si-a cunoscut nevasta  - Susan Levin - pe platourle de la Gothika si a numit-o miracolul care l-a salvat de droguri. In 2008 a revenit in forta cu  blockbuesterul  Iron Man iar  pentru Tropic Thunder (2008) a primit o nominalizare la Oscar. In 2009 a castigat un Glob de Aur pentru Sherlock Holmes iar in 2010 a fost declarat de Forbes pe locul 4 in topul celor mai profitabile staruri.


3. Peter O’Toole


Legendarul actor a  tinut intreaga lume cu sufletul la gura prin nebuniile sale. Rolul din „Lawrence al Arabiei” (1962), i-a adus recunoasterea internationala, insa Peter O’Toole a suferit foarte mult pe durata celor doi ani de filmari. Dupa realizarea peliculei, care a fost filmata in sapte tari diferite, Peter slabise cu 12 kilograme, suferise arsuri de gradul III, isi luxase ambele glezne, isi rupsese ligamentele din sold si din coapsa, isi dislocase coloana vertebrala, isi rupsese degetul mare de la picior, isi sucise gatul si suferise doua comotii cerebrale. Alcoolul si drogurile au facut ca lucrurile sa-i scape de sub control in anii '70, insa a revenit in forta cu The Stunt Man care i-a adus in 1980 a sasea nominalizare la Oscar.

4. John Travolta

In anii '70 era unul dintre cele mai mai mari staruri internationale, insa filme ca Staying Alive nu l-au ajutat foarte mult. In 1985, un dans cu Lady Di la un bal de caritate i-a salvat cariera starului hollywoodian. Desi la momentul acela, Travolta intrase intr-un con de umbra, din punct de vedere cinematografic, dupa dansul cu Diana, telefoanele au inceput sa sune din nou, iar producatorii s-au inghesuit cu oferte de noi filmari. „Pulp Fiction”, „Get Shorty”, „Broken Arrow” si „Swordfish” sunt cateva dintre succesele datorate de Travolta Dianei.

"A fost ceva incredibil, mai ales pentru ca treceam printr-un impas in cariera cinematografica. Dupa acest dans am devenit foarte important pentru America. Am aparut pe coperta multor reviste. Diana m-a pus in valoare", a dezvaluit Travolta.

5. Mickey Rourke

In 2008, la 56 de ani, Mickey Rourke revinea cu un rol inspirat parca din viata actorului cazut in dizgratie, dar care reuseste sa se intoarca in ring. Comparat adesea cu Marlon Brando, Rourke a fost sex-simbolul anilor 80 datorita rolului din „Noua saptamani si jumatate”. Filme ca "Inger si demon" (1987) si "Stalp de cafenea/ Barfly" (1987), inspirat din romanul omonim al lui Charles Bukowski i-au construit un nume.

 

In 1991, actorul s-a intors la cariera de boxeur abandonata in 1970, renuntand insa dupa 5 ani, in momentul in care era aproape desfigurat. „The Wrestler”  din 2008 i-a adus un Golden Globe si o nominalizare la Oscar, o recunoastere atat de asteptata, dupa ce a declarat ca in ultimii 15 ani a jucat doar in pelicule de care ii este rusine.

6. Rob Lowe


In anii 80, Rob Lowe era considerat cel mai sexy barbat din lume si era plasat in top cu roluri in filme precum "St Elmo's Fire" sau "The Outsiders". Au urmat cateva scandaluri sexuale care i-au ruinat cariera. S-a filmat in timpul unei partide sex cu doua femei iar una din ele era minora. El a revenit insa in atentia publicului cu roluri in serialele "The West Wing" care i-au adus 3 nominalizari la Globurile de aur si "Brothers and Sisters".

7.  Patrick Dempsey

Dupa roluri de succes in productii precum: "Can't Buy Me Love", "Loverboy" sau "Coup de Ville", Patrick Dempsey a intrat intr-un con de umbra. Dupa o lunga perioada de disparitie, Patrick a revenit in atentia publicului gratie rolului din Anatomia lui Grey. In prezent, el se afla in topul celor mai sexy barbati de la Hollywood si a trecut din nou la blockbustere precum Transformers 3 care este filmul momentului in SUA.

8. Drew Barrymore

Nascuta intr-o familie cu stranse legaturi in lumea filmului. Drew avut o copilarie zbuciumata.La 9 ani, Drew Barrymore fuma, bea alcool la 11 ani, la 12 ani incercase deja marijuana iar la 13 ani descoperea cocaina. Tot atunci a ajuns intr-o clinica de dezintoxicare, iar dupa externare, la 14 ani o tentativa de suicid a facut-o sa revina la clinica. Timp de multi ani nu a mai pastrat niciun fel de legatura cu mama sa .Tatal actritei, alcoolic, a plecat inainte ca ea sa se nasca si a fost absent in cea mai mare parte a copilariei ei. Drew s-a impacat cu el, in 2004, inainte ca acesta sa moara la 72 de ani de cancer.


Drew Barrymore a debutat in cinematografie in 1980, in filmul "Eveniment periculos/ Altered States", castigandu-si celebritatea cu rolul din "E.T." si devenind cel mai cunoscut copil din lumea actorilor.Ea a ales ulterior sa isi dezvolte cariera actoriceasca cu roluri de comedie. Dupa o serie de filme mai putin cunoscute, Drew Barrymore a aparut in cateva pelicule care s-au bucurat de succes, precum seria "Ingerii lui Charlie", "Chihuahua de Beverly Hills" si "Despre barbati si nu numai". A castigat un premiu Globul de Aur pentru rolul din "Grey Gardens" (2009)

9. Mark Wahlberg


Numit de fani Marky Mark, Mark Wahlberg si-a inceput cariera in muzica insa parea condamant uitarii pana sa aleaga actoria.

Dupa ce a stat in inchisoare pentru trafic de droguri si vatamari corporale, a facut parte dintr-o "boy's band". A fost dependent de cocaina de la 13 ani si a avut probleme de 25 de ori cu Politia din Boston: printre acuzatii a fost si cea de tentativa de omor. A devenit apoi un cantaret de rap de succes si a fost imaginea unei celebre marci de lenjerie de corp. S-a impus ca actor cu rolul din "Jurnalul unei vedete de film porno/ Boogie Nights", in 1997. Mark Wahlberg a mai putut fi vazut in "Planeta maimutelor", "Jaf in stil italian", "Lunetistul", "Max Payne".

Mark Wahlberg a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, gratie evolutiei sale din filmul "Cartita/ The Departed", lansat in 2006, ce a fost regizat de renumitul Martin Scorsese.Recent, el a fost distribuit in filmul "Din raiul meu/ The Lovely Bones", o adaptare a popularului roman scris de Alice Sebold, regizat de un alt nume sonor al cinematografiei mondiale, Peter Jackson.


10. Angelina Jolie

Oscarul din 1999 pentru Girl, Interrupted i-a schimbat complet viata si cariera. In anii 90 super vedeta era cunoscuta drept o actrita cu un trecut problematic, un comportament salbatic si o atitudine teribilista.

In 2001 blockbusterul Lara Croft Tomb Raider a lansat-o pe lista celor mai bine platite actrite. Casatoria cu Brad Pitt si copiii care au urmat i-au echilibrat viata. In 2008 a mai primit o nominalizare la Oscar pentru filmul Changeling.


 


 


Modifică setările cookies