marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale: starul trilogiei The Dark Knight il va juca pe Moise, in Exodus, urmatorul film al regizorului Ridley Scott

Christian Bale este actorul favorit pentru a obtine rolul prinicipal in Exodus, filmul cu tema biblica al lui Ridley Scott. Actorul de 39 de ani ar trebui sa il joace pe Moise, scrie Deadline.com

Christian Bale: starul trilogiei The Dark Knight il va juca pe Moise, in Exodus, urmatorul film al regizorului Ridley Scott

Vorbind despre noul lui proiect cinematografic, Ridley Scott a declarat: "Nu ma intereseaza la Moise acele lucruri cunoscute de toata lumea. Ma intereseaza mai degraba alte lucruri, precum relatia lui cu Ramses al II-lea. Sincer, nu eram atent la scoala atunci cand ni s-a spus povestea lui Moise. Anumite detalii din viata lui mi se par extraordinare", informeaza nouvelobs.com.

Filmul va avea la baza un scenariu scris de Bill Collage si Adam Cooper si va fi o fresca epica, centrata pe celebrul personaj biblic. Cel mai cunoscut film despre Moise ramane si acum pelicula "The Ten Commandments", in regia lui Cecil B. DeMille, cu Charlton Heston in rolul lui Moise, care la acea vreme, in 1956, era cel mai profitabil film al epocii si care a primit 7 nominalizari la Oscar, incluvis pentru cel mai bun film si a luat Oscarul pentru efecte vizuale. Scena in care Heston impartea Marea Rosie in doua a devenit legendara in cinematografie.
 

 

Christian Bale filmeaza in aceasta perioada pentru un lungmetraj de David O. Russell si va fi pe afisul urmatoarelor doua filme regizate de Terrence Malick. Actorul a fost distribuit multi ani in productii independente, inainte de a juca in cateva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atentia publicului la varsta de 13 ani, cand a jucat in filmul "Imperiul soarelui" (1987), al lui Steven Spielberg.

 

Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Inceputuri" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptatii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari incasari din 2008 -, "Terminator - Salvarea" (2009) si "Cavalerul negru: Legenda renaste" (2012). Pentru rolul din "Luptatorul/ The Fighter", starul galez a fost recompensat in 2011 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma si Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) si "Elicopter la pamant!" (2001) -, a castigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy si BAFTA si este renumit pentru stilul sau cu un puternic impact vizual si pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numara "Alien" (1979), "Vanatorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007), "Un ghem de minciuni" (2008), "Robin Hood" (2010) si "Prometheus" (2012).
 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies