marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cinci filme celebre care ar fi fost un esec daca pastrau finalul original. Cum erau sa se faca de rusine Titanic si Abisul

Cu totii am vazut filme ca Titanic, Abisul sau Brazil. In ziua de azi, aceste filme au devenit clasice. Dar oare ar fi avut acelasi succes daca aveau parte de un alt final?

Cinci filme celebre care ar fi fost un esec daca pastrau finalul original. Cum erau sa se faca de rusine Titanic si Abisul

Cinci filme celebre au fost la un pas de a avea un final alternativ, ce ar fi distrus complet filmul.

5.Army of Darkness


"Army of Darkness", regizat de Sam Raimi in 1992, este un sequel al filmelor Evil Dead, serie horror ce a devenit un cult pentru pasionatii genului. Succesul slabut de box-office nu a mai contat pentru ca popularitatea acestor filme sa creasca tot mai mult zi de zi.

In al treilea film din serie, Army of Darkness, Ash (Bruce Campbell) ajunge din greseala in perioada Evului Mediu si incearca sa ajunga inapoi in prezent. Asa cum era de asteptat, acesta devine implicat intr-un macel cu diversi zombie.

Finalul pe care l-am vazut:

Dupa ce primeste Necronomiconul, Ash foloseste o vraja pentru a se intoarce in prezent, unde il astepta postul sau de casier la un magazin. Filmul se incheie cu atacul unei femei posedate, iar scena este plina de shotgun-uri, o trambulina si cateva glume. Finalul este perfect pentru un film de serie B, dar la ce subiect are filmul, nici nu ar fi putut fi altfel.

Finalul alternativ:

Regizorul a ales un alt final pentru acest film, in prima instanta (acest final a putut fi vazut in afara SUA, unde filmul a rulat cu finalul original). In aceasta versiune de final, Ash nu foloseste Necronomiconul, ci ia o potiune magica ce il adoarme timp de un secol pentru fiecare inghititura luata. Ash incurca numarul de picaturi si bea una plus, ceea ce il duce in viitor. Ash se trezeste in mijlocul unei apocalipse, singur si inspaimantat. Pare mai mult finalul unei drame shakesperiene decat un final de film horror.


4. 28 days later

Dupa ce are parte de cel mai urat accident de bicicleta, personajul interpretat de Cillian Murphy in 28 days later se trezeste din coma intr-o Londra apocaliptica, in care exista numai ruine si oameni infectati ce au devenit zombie. Dupa ce este atacat, un grup de supravietuitori il salveaza pe Jim si ii explica cum sta treaba. Furia pe care oamenii o simt daca iau contactul cu sangele infectat, ii transforma in niste zombie gata sa ucida orice le sta in cale.

Finalul pe care l-am vazut


Filmul lui Danny Boyle este reusit pentru ca este foarte realist facut si are suficiente scene in care e posibil sa tremuri. Asa ca finalul este unul reusit, fara clisee absurde. Supravietuitorii nu gasesc un leac minune, ci singura lor fericire este ca isi dau seama ca mai exista si zone unde nu a ajuns acest virus si se pot izola pentru o scurta perioada acolo. Sigur, asta inseamna o cursa continu si care intr-un final, se va sfarsi tragic.

Finalul alternativ:

Pana s-a ajuns la acest final, au existat inainte chiar mai multe versiuni. Intr-unul din ele, cele doua fete care sunt alaturi de Jim, il parasesc pentru ca este infectat, iar ele isi pierd orice speranta, fiind sigure ca vor muri si ele. Un final sumbru, in care totul este negru si nu exista scapare.

Producatorii au avut si o versiune pe care au numit-o "Radical Alternative Ending". In versiunea lansata in cinema,  Frank, unul din supravietuitori este infectat cu Furia, asa cum ii spuneau virusului. Acesta mai are doar cateva clipe de luciditate in care isi poate lua la revedere de la fiica sa, inainte ca ceilalti supravietuitori sa fie nevoiti sa il ucida.

Insa, la inceput, producatorii s-au gandi ca personajul Frank sa fie tinut viu si in captivitate. Asa ca Jim decide  sa se sacrifice, donand din sangele sau lui Frank, pentru ca fetita sa sa aiba in continuare tata.

Regizorul Danny Boyle s-a opus acestui final,sustinand ca nu se potriveste intregului film.

3. Abisul
 

In Abisul, o trupa Navy SEALS si niste petrolisti straini,  incearca sa recupereze un sbumarin nuclear scufundat pe fundul oceanului pentru a nu detona. Si aici apar extraterestri. Si asa cum este prezentat in film, apare dilema: ne purtam cu extraterestrii ca si cum ar fi o amenintare nationala sau ca si cum ar fi prietenii nostri ?


Finalul pe care l-am vazut:

Cei din armata hotarasc sa plaseze o bomba atasata submarinului scufundat pentru a ucide extraterestrii. Asa ca personajul interpretat de Ed Harris se sacrifica, inotand atat de adanc pentru a dezamorsa bomba incat ramane fara suficient oxigen pentru a reveni. Dar in timp ce este pregatit sa moara, extraterestrii vin sa il salveze si il duc pe nava lor, aratandu-i ca intentiile lor sunt pasnice.

Finalul alternativ:

In prima versiune, extraterestrii nu sunt deloc atat de prietenosi. Inca il aduc pe Ed Harris pe nava lor, dar aici ei ii arata de ce sunt capabili, dorind sa distruga rasa umana. Acestia vor sa distruga omenirea pentru ca in opinia lor, oamenii nu merita sa traiasca, comitand mai multe atrocitati de-a lungul istoriei. Ei incearca sa distruga omenirea printr-un tsunami gigantic, ce s-ar fi format din fiecara tarm al lumii. Scena aceasta de final ar fi trebuit sa fie cea mai scumpa scena facuta vreoadata.


2. Titanic

Probabil ca Titanic este filmul cu cel mai emotionant final. Cate dintre domnisoarele care au vazut filmul nu au varsat macar o lacrima inainte de genericul de final? Si totusi, nu acela ar fi trebuit sa fie finalul.


Finalul pe care l-am vazut

La sfarsit, descoperim ca Rose a avut in toata perioada colierul la ea. Dupa ce si-a spus povestea, aceasta se duce pe puntea vasului si arunca colierul in ocean, in memoria mult iubitului ei Jack. Simtand ca sfarsitul ei este aproape, Rose se intoarce in camera ei, unde viseaza toate momentele de fericire pe care le-a trait pe Titanic.

Finalul este in concordanta cu tot filmul, cliseic si emotionant. Doar este vorba despre o iubire ce nu a putut fi distrusa de nimic, nici macar de o tragedie.


Finalul alternativ

James Cameron se pricepe cu adevarat la efecte speciale, dar la capitolul dialog sta destul de prost. De asta si finalul este plauzibil, pentru ca nu prea se vorbeste.

Prima versiune a finalului este un dezastru


Bill Paxton si echipa sa se grabesc sa o impiedice pe batranica sa arunce colierul pretios. Apoi Rose da o replica atat de cliseica incat te abtii sa nu razi. "Caut comoara in locul gresit, Mr. Lovett. Numai viata este de nepretuit, la fel si fiecare zi pe care o faci sa merite."

Dupa ce arunca colierul in ocean, unul din membrii echipajului striga: That really sucks, lady. Numai bine pentru un moment atat de emotionant, nu?

Paxton are o revelatie si intelege spusele batranei, iar intr-un simt euforic, acesta incepe sa rada necontrolat. Apoi, se intoarce la Rose si o invita la dans.

Insa nimeni nu s-a gandit ca pe un vas echipat cu cele mai noi echipamente, acel colier poate fi recuperat in jumatate de ora? Dar cui ii mai pasa cand descoperi ce frumoasa e viata?

1. Brazil

Terry Gilliam infatiseaza in Brazil un viitor distopic si bizar, unde guvernul are autoritate deplina iar populatia este complet dependenta de niste masinarii ciudate, iar o birocratie incurcata controleaza toate aspectele vietii unui individ.

Dupa ce o musca este prinsa in imprimanta cauzeaza o greseala la tiparire, un om nevinovat este arestat si omorat  in locul teroristului cu acelasi nume.

Finalul pe care l-am vazut:

Eroul filmului, Sam Lowry incearca sa o salveze pe Jill, femeia visurilor sale, dar acesta ajunge sa fie torturat. Acesta reuseste sa o declare moarte, dar cand autoritatile descopera, il tortureaza. Finalul prezinta cele doua lumi in care Sam traieste, cea reala si cea in care evadeaza de sistemul totalitar in care se afla.

Finalul alternativ

In finalul original, totul se temrina bine pentru toata lumea. De acesta data, Sam scapa de tortura prin puterea dragostei. Cei doi indragostiti scapa si isi traiesc povestea de dragoste. Din pacate acest final este complet nepotrivit, fiind poate cel mai mare cliseu de la Hollywood pentru ca anuleaza complet filmul.

Sigur, aceasta varianta a fost mult mai agreata pentru ca este in spiritul Hollywood-ului, dar dupa ani de razboi intre producatori si regizori, Terry Gilliam a reusit sa isi aduca versiunea sa in salile de cinema



Sursa: cracked.com

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies