marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Clint Eastwood, starul care a trisat moartea si a facut 7 copii cu 5 femei diferite. Actorul preferat al Americii vrea al cincilea Oscar

Un sex simbol la 81 de ani, omul care a trisat moartea la 20 de ani supravietuind miraculos unui accident aviatic si care are 7 copii cu 5 femei diferite, vrea sa atinga in 2012 un vis care pare imposibil pentru multi dintre actorii si regizorii din toata lumea: al cincilea Oscar din cariera.

Clint Eastwood, starul care a trisat moartea si a facut 7 copii cu 5 femei diferite. Actorul preferat al Americii vrea al cincilea Oscar

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Mai este o luna pana la lansarea in America a celui mai nou film al sau drama J. Edgar unde a lucrat pentru prima data cu Leonardo DiCaprio. Trailerul pentru povestea omului care a reprezentat timp de 50 de ani fata legii in SUA si a pus bazele FBI -ului i-a impresionat deja pe iubitorii de film si a strans cateva sute de vizualizari intr-o zi pe Youtube. Filmul are mari sanse sa fie nominalizat la Oscar in 2012 pentru cel mai bun film, cea mai buna regie - Clint Eastwood, dar si pentru cea mai buna interpretare - Leonardo DiCaprio scrie Hollywood Reporter.


Ar fi al cincilea Oscar din cariera pentru Clint Eastwood ( la care se adauga inca unul primit in 1994 pentru intreaga cariera) numit de cea mai cunoscuta revista americana, GQ barbatul anului 2009. A luat 2 Oscaruri pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film cu "Necrutatorul" (1992) si inca 2 la aceleasi categorii pentru "O fata de milioane" (2004). Este al doilea actor din istorie care reuseste o asemenea performanta , celalalt fiind Warren Beatty.


Starul de film preferat al Americii si al lumii, Clint Eastwood ramane al doilea actor dupa John Wayne cu cele mai multe aparitii in topul vedetelor de film cel mai bine vandute, potrivit Quigley Publications.

La 81 de ani, dupa ce s-a implicat si in politica ( a fost ales primar in 1986 in orasul natal),  nu ar ezita sa se intoarca pe marele ecran, insa vrea sa o a faca doar in rolul lui James Bond. Clint Eastwood s-a nascut in San Francisco, la 31 mai 1930 intr-o familie saraca mama, Margaret Ruth, muncitoare si tatal Clint Senior, era otelar. La gala premiilor Oscar din 1993 actorul a declarat ca mama sa este cea mai importanta femeie din viata pentru el. In 1950 pe cand era inrolat in armata, avionul in care calatorea s-a prabusit in Pacific, la nord de San Francisco. In urma acestui accident a fost grav ranit, fiind unul dintre putinii supravietuitori. Lucra la o statie de benzinarie 4 ani mai tarziu cand a fost la primele auditii si a fost refuzat.

Si-a inceput cariera de actor jucand in cateva productii neinsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut in filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru cativa dolari in plus" (1965) si "Cel bun, cel rau, cel urat" (1966). A devenit repede anti eroul preferat al Hollywood-ului. La 1.93 m cu mult sex appeal si o atitudine de bad boy s-a incoronat repede ca regele filmelor macho fie ca juca in rol de politist dur sau cowboy.


Cariera de regizor si-a inceput-o in ’71 cu "Play Misty for Me " unde joaca rolul unu DJ de radio hartuit de o femeie. Filmele sale au fost apreciate de critici si de public, cele mai mari succese inregistrandu-le cu productiile "Necrutatorul" (1992), "In bataia pustii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fata de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) si "Steaguri pline de glorie" (2006).


"Gran Torino", fimul in care Eastwood a fost si interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al incasarilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. La fel de bine ca incasari a stat si o alta productie a sa – Invictus din 2009.

Desi a fost insurat de 2 ori: prima data cu Maggie Johnson ( din 1953 pana in 1984) cu care are 2 copii si si a doua oara cu Dina Eastwood ( din 1996 pana in prezent) cu care are un copil, actorul a avut aventuri fara numar cu femei ca Barbra Streisand, Peggy Lipton, Jean Seberg, Jane Brolin sau Sondra Locke.


Are 7 copii cu 5 femei diferite: Kimber Eastwood (nascuta 1964) din relatia cu dansatoarea Roxanne Tunis, Kyle Eastwood (nascut in 1968) si Alison Eastwood ( nascuta in 1972) din casnicia cu Maggie Johnson, Scott Eastwood ( nascut in 1986) si Kathryn Eastwood ( nascuta in 1988) din relatia cu insotitoarea de zbor Jacelyn Reeves ( copii pe care nu i-a recunoscuta multa vreme) , Francesca Fisher-Eastwood ( nascuta in 1993) din legatura cu actrita Frances Fisher, si Morgan Eastwood (nascuta in 1996) din casnicia cu Dina Eastwood.


Spune ca uraste cel mai mult rasismul, sustine drepturile homosexualilor si este cunoscut ca un bun interpret de jazz ( a lucrat la coloana sonora pentru multe din filmele sale) iat in 2007 a primit o diploma onorifica pentru contributia sa culturala de la University of Southern California.

Clint Eastwood cu fetele Morgan si Francesca

Sursa foto: Getty

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies