Unul dintre cei mai prolifici si mai apreciati actori romani din filmul si teatrul romanesc, Constantin Codrescu (81 de ani), va fi omagiat la cea de-a saptea editie a Premiilor Gopo, care va avea loc pe 25 martie, la Opera Nationala din Bucuresti. Actorul va primi Premiul pentru Intreaga Activitate.
Nascut in 1931, la Husi, Constantin Codrescu a studiat actoria la Institutul de Teatru si Film din Bucuresti. La absolvire, in 1951, se remarcase deja drept unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale. A urmat o cariera extrem de plina in teatru, film, radio si televiziune, cu peste 40 de filme in palmares si mai mult de 80 de roluri pe scenele marelor teatre din tara si in piese radiofonice. A fost profesor la Institutul de Teatru din Targu Mures si director al Teatrului Maria Filotti din Braila si al Teatrului din Sfantu Gheorghe (Covasna).
In film, a debutat cu rolul din Nepotii gornistului (r. Dinu Negreanu, 1953) si a continuat cu Rasare soarele (1954), de acelasi regizor, apoi cu rolul care a ramas in memoria cinefililor: Ghita, din La Moara cu noroc al lui Victor Iliu, selectionat la Festivalul de la Cannes in 1957.
Filmografia sa mai include titluri precum Rascoala (r. Mircea Muresan, 1965), Mihai Viteazul (r. Sergiu Nicolaescu, 1970), Haiducii lui Sapte cai (r. Dinu Cocea, 1970), Zestrea domnitei Ralu (r. Dinu Cocea, 1971), Bietul Ioanide (r. Dan Pita, 1979), Capcana mercenarilor (r. Sergiu Nicolaescu, 1981), seria Pistruiatul (Evadatul; Ascunzisul; Insurectia – r. Francisc Munteanu, 1986). Ultimul film in care a aparut Constantin Codrescu este Magnatul (r. Serban Marinescu, 2004).
Gala Premiilor Gopo va fi transmisa in direct si in exclusivitate la TV de ProCinema si va putea fi urmarita live si online, pe www.premiilegopo.ro, www.voyo.ro, dar si pe cea mai mare mediafatada din Romania, Cocor Media Channel.
O femeie îndurerată caută să se răzbune după ce descoperă că accidentul aviatic în care și-a ucis familia a fost un atac terorist.