marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cristian Mungiu face un nou film: regizorul a obtinut un buget de 1 milion de euro, cea mai mare finantare de la CNC

Cristian Mungiu va trece din nou in spatele camerelor de filmat. Acesta a obtinut cea mai mare finantare de la CNC, de  4,455 milioane de lei, adica un milion de dolari, conform Mediafax.

Cristian Mungiu face un nou film: regizorul a obtinut un buget de 1 milion de euro, cea mai mare finantare de la CNC

Cineastul Cristian Mungiu a obtinut cea mai mare finantare, de 4.455.000 de lei, la cea mai recenta editie a concursului de proiecte organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), pentru titlul "RMN". Momentan, nu se stiu multe detalii despre poveste sau cand incep filmarile, insa presa straina deja este entuziasmata: "Orice veste despre filmele lui Cristian Mungiu este o veste buna" au scris cei de la IndieWire.

Cel mai recent film lansat de Cristian Mungiu a fost Dupa dealuri, cu care a triumfat la Cannes, in urma cu 2 ani, unde a obtinut trofeul pentru cel mai bun scenariu, iar actritele sale, Cosmina Stratan si Cristina Flutur au impartit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina. Anul trecut a facut parte din Juriul Festivalului de Film de la Cannes, alaturi de nume ca Steven Spielberg sau Christoph Waltz.


Dupa "RMN", regizat de Cristian Mungiu si Cristian Movila, pe locul al doilea in topul creditelor alocate la sectiunea fictiune lungmetraj s-a situat proiectul "Fata Muntilor", care va fi regizat de Catalin Mitulescu. Acest proiect a primit o finantare de 2.089.000 de lei si va fi produs de Strada Film, potrivit site-ului CNC.


Pe locul al treilea in clasamentul finantarilor la categoria fictiune lungmetraj s-a situat Tudor Giurgiu, care a obtinut 2.013.000 de lei. Proiectul "Apropierea", pentru care acesta a primit finantare de la CNC, va fi realizat de casa de productie Libra Film Production.
Pe pozitia a patra in topul finantarilor la categoria lungmetraj fictiune s-a clasat proiectul "Sierra Nevada", de Cristi Puiu, produs de Mandragora, care a primit 1.639.000 de lei.


Au mai fost finantate in aceasta categorie proiectele: "Inimi Cicatrizate", de Radu Jude - 1.520.000 de lei, produs de Hi Film Production, "Comoara", de Corneliu Porumboiu - 1.574.000 de lei, produs de 42 KM Film, "Vara s-a sfarsit", de Florin Piersic Jr. - 840.000 de lei, produs de Icon Production, "Perfect sanatos", de Anca Damian - 754.000 de lei, produs de Aparte, "Love Building 2", de Iulia Rugina - 234.000 de lei, produs de Actoridefilm.ro Company, "Doar daca e fetita", de Iura Luncasu - 573.000 de lei, produs de MediaPro Entertainment Romania, "Vittorio", de Horatiu Malaele - 680.000 de lei, produs Fundatia de Teatru Contemporan, "Breaking News", de Iulia Rugina - 523.000 de lei, produs de Hai-Hui Entertainment, "Mergand spre Paris", de Peter Greenaway - 291.000 de lei, produs de Abis Studio, "Reportaj la portile orientului", de Corneliu Gheorghita - 287.000 de lei, produs de Gheorghita SRL, "Miracolul din Tekir", de Ruxandra Zenide - 71.000 de lei, produs de Elefant Film, "Herastrau", de Jesús del Cerro - 133.000 de lei, produs de MediaPro Entertainment Romania.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies