marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum a transformat Steve Jobs lumea cinematografiei animate. Ce tribut ii aduce Hollywood-ul dupa moartea sa

Disparitia geniului de la Apple, Steve Jobs, a lasat  in stare de soc nu doar lumea financiara si pe fanii care i-au admirat munca, dar si Hollywood-ul.

Cum a transformat Steve Jobs lumea cinematografiei animate. Ce tribut ii aduce Hollywood-ul dupa moartea sa

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Cofondatorul de la Apple, Steve Jobs cel care s-a folosit de tehnologia digitala pentru a reinventa industria filmului si revolutionat industria muzicii a murit ieri la 56 de ani dupa ce a pierdut lupta cu o boala care il macina de cativa ani - cancerul.

Un adevarat vizionar, Steve Jobs nu a fost doar parintele Apple: el a reusit sa spuna o poveste de succes si in lumea cinematografiei animate unde si-a inceput aventura cu mai bine de 20 de ani in urma. Din 2007 detine actiuni la Disney si a ajutat la revolutia animatiilor cu trei dintre cele mai de succes filme de acest gen WALL-E, Up si Toy Story 3 care au obtiut incasari de peste un miliard de dolari.


Citeste aici: CUM A TRANSFORMAT STEVE JOBS LUMEA CINEMATOGRAFIEI ANIMATE!

Cei de la Disney i-au adus un tribut emotionant prin vocea presedintelui Robert Iger: "Steve Jobs a fost un sfatuitor de incredere si un mare prieten. Mostenirea pe care o lasa se intinde peste produsele pe care le-a creat. A inspirat milioane de oameni, a schimbat vieti si a definit o cultura .Lumea a pierdut un geniu, Disney un mare membru al familiei iar eu un mare prieten."

In 1986, Steve Jobs a cumparat  The Graphics Group de la compania regizorului George Lucas pentru 10 milioane de dolari si avea s-o transforme intr-una din cele mai de succes studiouri de productie - Pixar. "Magia lui Steve Jobs consta in faptul ca nu s-a multumit cu situatia pe care o accpetau cei din jurul sau, el vedea potentialul in tot ce atingea" au fost cuvintele lui George Lucas la auzul vestii mortii sale.


Cei de la Pixar l-au omagiat si ei pe omul care le-a schimbat destinul. Oficialii John Lasseter si Ed Catmull i-au laudat munca si viata cu un mesaj emotionant: "Steve a vazut potentialul Pixar inainte tuturor si a mers acolo unde nimenu nu credea ca este posibil sa ajunga. A riscat cu noi si a crezut in visul nostru nebun de a face filme animate pe calculator. Singurul lucru pe care il spunea e <faceti-l maret!>.Steve va face parte intotdeauna din ADN-ul Pixar"


La cateva ore de la anuntul mortii sale, singura sa biografie autorizata - Steve Jobs de Walter Isaacson a explodat pur si simplu cu vanzari record iar presa a inceput sa speculeze pe seama unei eventuale adaptari cinematografice.

Steven Spielberg:  "Steve Jobs  a fost cel mai mare inventator dupa Thomas Edison. Ne-a adus o lumea intreaga in varful degetelor!"

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, a postat un mesaj pe Twitter: "Steve a trait Visul Californian in fiecare zi a vietii sale, a schimbat lumea si a fost o sursa de inspiratie".

Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, a spus ca "lumea este un loc mai bun datorita lui Steve" Jobs.

"Povestile pe care compania noastra le spune au devenit mai bogate datorita produselor pe care le-a creat. Era un competitor dinamic, curajos, un colaborator si un prieten. Intr-o societate care a cunoscut incredibile inovatii tehnologice de-a lungul vietilor noastre, Steve ar putea fi singurul simbol adevarat a carui mostenire sa dainuie mii de ani", a mai spus Bewkes.



Rupert Murdoch, CEO al News Corporation:"Azi am pierdut unul dintre cei mai influenti ganditori, creatori si antreprenori ai tuturor timpurilor. Steve Jobs a fost pur si simplu cel mai mare CEO al generatiei sale. Desi sunt profund intristat la auzul vestii despre moartea sa, imi amintesc de puternicul impact avut de el in revolutionarea modului in care oamenii consuma media si divertismentul. Sunt alaturi de familia sa si de toti cei care au avut oportunitatea sa lucreze alaturi de el in concretizarea multora dintre viziunile sale".

Pe site-ul Google a fost postat un mesaj scurt: "Steve Jobs, 1955-2011". Atunci cand utilizatorii dau click pe numele lui Jobs, sunt redirectionati catre site-ul Apple.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies