marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum au fost realizate scenele spectaculoase din Gravity, filmul care a schimbat regulile in industria efectelor speciale

Anul 2013 a adus pe marile ecrane unul dintre cele mai fascinante filme create vreodata, o productie care a schimbat regulile in industria efectelor speciale.

Cum au fost realizate scenele spectaculoase din Gravity, filmul care a schimbat regulile in industria efectelor speciale

 

La final de an, cei de la Warne Bros vor sa le readuca aminte de capodopera pe care au lansat-o in 2013, filmul Gravity, in regia lui Alfonso Cuaron si au oferit presei un filmulet "behind the scenes" in care creatorii si protagonistii filmului vorbesc despre provocarile pe care le-au trait. Povestea epica plasata in spatiu a impresionat, dar mai mult de atat, a schimbat regulile in lumea efectelor speciale. Daca acum 4 ani, Gravity era imposibil de filmat, astazi a stabilit noi standarde de filmare si a revolutionat tehnica efectelor speciale.
 

 

 

Pana acum, Gravity a obtinut un scor de 97% pe Rotten Tomatoes, ceea ce inseamna ca specialistii in film au fost dati pe spate de pelicula, a facut incasari de 650 de milioane de dolari la nivel global si a primit nominalizari la Globul de Aur, SAG Awards, Critics' Choice Awards, printre altele.


 

 

Sandra Bullock a castigat din nou admiratia intregii industrii, mai ales ca tine singura in spate tot filmul. Actrita americana a trebuit sa filmeze cea mai mare parte a scenelor singura, suspendata de cabluri si inchisa intr-un bazin de izolare senzoriala, pentru a reda imponderabilitatea spatiului. Bullock a marturisit ca aceste scene au avut un impact serios asupra sanatatii ei mintale, potrivit femalefirst.co.uk.


Regizorul Alfonso Cuarón a trebuit sa o tina sub observatie pe Sandra Bullock, ca sa fie sigur ca nu isi pierde sangele rece si chiar l-a rugat pe fiul in varsta de trei ani al actritei, Louis, sa o inveseleasca ori de cate ori avea nevoie de sprijin.
 

 

 

Filmarile au fost o adevarata provocare pentru ea, pentru ca in majoritatea timpului a stat legata de fire, a invatat tehnici noi,  a simulat gravitatia zero si a fost mai mereu singura pe platou, din moment ce in 90% din film apare doar ea. "Sincer, imi parea rau mereu pentru ea, a avut conditii grele de munca. Era in bezna, singura si legata de fire. " a povestit Cuaron.


Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock se anunta a fi la fel de captivanta ca 2001: Odiseea spatiala, celebrul film al lui Stanley Kubrick. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies