marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum se voteaza la Oscar: marturisirea brutala si sincera a unui membru al Academiei Americane de Film

Unul dintre cei 371 de membri cat numara grupul de regizori care voteaza la Oscar in cadrul Academiei Americane de Film ( in total sunt peste 6000 de membri) a dezvaluit cum se voteaza la prestigioasele premii facandu-si public buletinul de vot. Hollywood Reporter a publicat marturisirea brutal de sincera a unui votant la premiile Academiei.

Cum se voteaza la Oscar: marturisirea brutala si sincera a unui membru al Academiei Americane de Film

In acest an peste jumatate dintre membrii Academiei au votat pentru prima data in istorie online. Va intrebati care sunt criteriile dupa care voteaza acesti membri? Sub protectia anonimatului un regizor membru al Academiei a facut marturisiri mai mult decat sincere despre cum se aleg castigatorii Oscarurilor.


Acesta a dezvaluit ca spre exemplu a votat animatia Disney Paperman drept cel mai bun scurt metraj de animatie desi nu a vazut niciuna dintre peliculele nominalizate la aceasta categorie. De ce a ales Paperman? Pentru ca a auzit lucruri bune despre el in presa.


La categoria cea mai buna actrita in rol principal regizorul care a stat de vorba cu cei de la Hollywood Reporter a votat-o pe Emmanuelle Riva (Amour) De ce? "Nu am putut sa votez pentru Naomi Watts pentru ca desi in prima ora din film (The Impossible) pare greu de crezut ca nu este o invingatoare insa pe final dispare din film. De asemenea nu pot sa votez pentru cineva careia nu-i pot pronunta numele Quvez---? Quzen---? Quyzenay? ( se refera la (Quvenzhané Wallis). Este un copil dulce insa are o interpretare imatura. Am regizat copii in filme. Probabil au turnat numeroase duble si le-au folosit pe cele bune.Mi-a placut de Jennifer Lawrence, insa sketch-ul ei de la Saturday Night Live m-a dezamagit. Mi s-a parut rautacios si imatur. Pana la urma a ramas o cursa intre Jessica Chastain si Emmanuelle Riva. Nu mi-a placut Amour, insa Riva a fost extraordinara in acest rol. Jessica Chastain a fost fantastica in Zero Dark Thirty, va ajunge un mare star de film cu probabil 10 nominalizari la Oscar. Insa Emmanuelle Riva nu stiu daca mai traieste sa treaca de Oscar.."
 


La categoria cel mai bun film, membrul al Academiei Americane de Film le-a explicat celor de la Hollywood Reporter de ce uraste Amour si care este favoritul lui la Oscar in acest an.

"Acesta este un sistem preferential. Voi pune Amour pe locul 9 pentru ca m-a enervat acel film. Beasts of the Southern Wild este un film pe care pur si simplu nu l-am inteles, deci il pun pe locul 8. Les Miserables este pe locul 7 - nu este doar cel mai dezamagitor film al anului, ci cel mai dezamagitor film din ultimii ani. Pe locul 6 vine Silver Linings Playbook, care este un "cah" de film. Django Unchained ar fi pe locul 5: este un film distractiv, dar pana la urma, sunt 3 ore in care Quentin Tarantino se masturbeaza. Pe locul 4 vine Life of Pi pentru ca este un film unic, care mi-a captat atentia pana la finalul iritant, insa. Argo vine pe locul 3, dar nu vreau sa castige pentru nu cred ca merita si ma enerveaza ca este dat ca favorit din motive gresite. Acum, ca ma gandesc, chiar trebuie sa completam fiecare loc? Pentru ca nu ma intereseaza decat filmul pe care il vreau eu castigator, de ce sa le ofer sanse si celorlalte aflate in competitie? La final, sunt de acord cu oricare dintre ultimele doua filme alese: Lincoln este pe locul 2, este plictisitor, dar este Steven Spielberg, e facut cu bune intentii. Zero Dark Thirty este favoritul meu, il pun pe primul loc".


La categoria cel mai bun actor, acelasi individ le-a spus celor de la Hollywood Reporter ca preferatul lui este Joaquin Pheonix, desi este constient ca va castiga Daniel Day-Lewis: "As fi surprins daca Daniel Day-Lewis nu obtine peste 80% dintre voturi- este foarte iubit si respectat ca om, in primul rand. Pun pariu ca ceilaltil actori nominalizati la aceeasi categorie nici nu si-au scris discursul de multumire. Pentru Bradley Cooper, nominalizare este marele sau premiu. Hugh Jackman a facut o treaba ingrozitoare cantand live cantecele in Les Miserables, cred ca asta a fost punctul slab al filmului. Denzel joaca superb rolul unui alcoolic, insa deja are 2 Oscaruri castigate. Eu voi vota pentru Joaquin Pheonix, care ofera o interpretare de zile mari.


Din acest an pentru prima data in storie cei 6000 de reprezentanti ai industriei cinematografice, care sunt membri ai Academiei Americane de Film, au votat la alegere fie online fie completand si expediind buletine de vot. Academia Americana de Film  nu dezvaluie niciodata lista membrilor cu drept de vot. Se spune ca aceasta lista este formata din actori premiati si nominalizati la Oscar si reprezentanti ai industriei cinematografice.

 

Potrivit Los Angeles Times, dintre cei 6000 membri cu drept de vot ai Academiei de film americane 94% sunt albi, 77% sunt barbati si 54% sunt in varsta de peste 60 de ani.Desi aceste cifre sunt reprezentative pentru comunitatea producatorilor de film, ele nu reflecta aproape deloc realitatea demografica existenta in randul publicului care urmareste filmele de la Hollywood.Producatorii de film trimit DVD-uri cu filme si buletine de vot celor aproape 6000 de membri ai Academiei .In multe cazuri, insa ajung sa voteze rude sau apropiatii ai acestora. Spre exemplu Denzel Washington a marturisit intr-un interviu recent ca sotia sa, Pauletta, desi nu este membra Oscar voteaza in locul lui pe buletinele de vot pentru desemnarea castigatorilor de la gala premiilor Oscar, o gala criticata tot mai mult in ultimii ani si acuzata ca a pierdut contactul cu realitatea si ca a devenit o ceremonie elitista.

 

 

Sursa articol: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies