marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cynthia Nixon revine in prim plan cu rolul principal intr-un film despre Emily Dickinson, celebra si excentrica poeta americana

Actrita Cynthia Nixon, celebra gratie francizei "Totul despre sex", va interpreta rolul principal in pelicula "A Quiet Passion", inspirata de viata si cariera poetei americane Emily Dickinson.

Cynthia Nixon revine in prim plan cu rolul principal intr-un film despre Emily Dickinson, celebra si excentrica poeta americana

 

Regizorul britanic Terence Davies spune ca a scris scenariul pentru acest film gandindu-se la Cynthia Nixon si s-a declarat incantat de faptul ca actrita americana a acceptat sa joace in filmul sau rolul celebrei poete americane, renumita pentru viata discreta si retrasa pe care a dus-o, informeaza express.co.uk.

 

"E acel gen de distributie de vis la care speri. Niciodata, nici macar pentru o secunda, nu mi-am imaginat ca dorinta mi se va implini. Cynthia are sentimente puternice fata de filmul nostru - iar acum, ea a devenit Emily Dickinson a noastra. Sunt deosebit de incantat", a declarat regizorul Terence Davies pentru The Hollywood Reporter.

 

Cynthia Nixon a spus ca a fost atat de emotionata de scenariul scris de Davies incat nu a putut sa refuze acest rol. "Atunci cand am citit ce a scris Terence, am fost acaparata de personajul pe care el l-a creat atat de frumos in paginile scenariului. Versurile lui Emily Dickinson se potrivesc atat de bine cu povestea scrisa de Terence si au creat un fel de elixir al mintii. Atunci cand am terminat de citit scenariul, am stiut ca acesta va fi un film in care trebuie neaparat sa joc", a declarat aceasta.

 

 

Emily Dickinson, nascuta pe 10 decembrie 1830, a dus o viata retrasa si a fost o persoana introvertita. Considerata excentrica de catre vecini, a ramas cunoscuta in istorie pentru preferinta ei pentru hainele albe, dar si pentru refuzul de a primi vizitatori si, spre sfarsitul vietii, de a-si parasi camera. Cele mai multe dintre relatiile ei de prietenie au fost intretinute prin corespondenta.

 

Tematica liricii poetei Emily Dickinson, nascuta pe 10 decembrie 1830, curpinde teme precum dragostea, singuratatea, moartea. Prin forta novatoare a operei, concentrarea expresiei poetice in forme epigramatice si densitate metaforica, Emily Dickinson este o precursoare a imagismului din secolul al XX-lea.

 

Poeziile ei au fost publicate postum sub titlul "Poems" ("Poezii"). Poeta americana a murit pe 15 mai 1886, la varsta de 55 de ani. 
 

Cynthia Nixon a devenit celebra la nivel mondial dupa ce a aparut in rolul roscatei Miranda din Sex and The City, care i-a adus si un premiu Emmy pentru rol secundar, iar seriaul a fost inclus de revista TIME in topul celor mai bune seriale din toate timpurile.  In 2010, Nixon a aparut in seriaul The Big C si apare si intr-un episod din 30 Rock.

sursa: mediafax


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies