marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dacă e miercuri, e seara spărgătorilor. După Nașul, Robert De Niro îl reîntâlnește pe Marlon Brando în Scor final 

„The Score” a fost și ultimul film în care a jucat colosul Brando.

Dacă e miercuri, e seara spărgătorilor. După Nașul, Robert De Niro îl reîntâlnește pe Marlon Brando în Scor final
După cel mai iubit film cu gangster, trilogia „Nașul”, Robert De Niro și Marlon Brando au făcut echipă pentru un film cu hoți, „Scor final”/„The Score”, al regizorului Frank Oz  – asta chiar dacă între Brando și Oz exista o animozitate acerbă.
 
După ce aproape a fost prins în timpul unui jaf, maestrul spărgător de seifuri Nick Wells (Robert De Niro) se gândește să se retragă pentru a locui cu prietena sa, Diane (Angela Bassett), și pentru a-și conduce clubul de jazz din Montréal ca un om de afaceri legitim. Așa că refuză o ofertă a lui Max (Marlon Brando) și este abordat de creierul afacerii, Jack Teller (Edward Norton), un coleg hoț ambițios. 



 

 
Nick îl trimite pe asociatul său, Burt, să-l intimideze pe Jack, pentru ca acesta să părăsească orașul, dar Jack se menține pe poziții și merge acasă la Nick pentru a-l face să se răzgândească – ceea ce, până la urmă, îi reușește, dar contra a 6 milioane de dolari.
 
Ținta lor este un sceptru regal introdus ilegal în Canada, dar descoperit de vameși, depozitat acum în subsolul ultrasecurizat al Casei vamale din Montréal. Jack s-a infiltrat acolo, dându-se drept un îngrijitor cu probleme mintale, iar Nick găsește acces la subsol prin canalizarea de dedesubt. Între timp Diane, dezamăgită de faptul că Nick și-a asumat această ultimă misiune, își reconsideră viitorul împreună.


 

 
În timpul producției, Marlon Brando s-a certat în mod repetat cu regizorul Frank Oz și l-a numit „Miss Piggy”, păpușa din show-ul „Muppets” pe care Oz l-a interpretat din 1976 până în 2001. Comportamentul excentric al lui Brando pe platoul de filmare a inclus scene în lenjerie intimă și refuzul total de a fi regizat de Oz uneori, obligându-l pe De Niro să preia conducerea, Oz dând instrucțiuni prin intermediul unui asistent de regie. „A existat o scenă - două zile de filmare - în care Marlon era prea supărat pe mine pentru a juca în timp ce eu eram pe platou”, a declarat Oz. „Am urmărit de afară, cu un monitor, iar Bob (Robert De Niro, n.r.) a fost foarte bun și a acționat ca mediator între noi”.

 

 
Filmul „Scor final”/„The Score” este difuzat la Pro Cinema miercuri seară de la ora 20:30 și, în reluare, la 01:00.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies