marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dacă e miercuri, e „Resident Evil“! Ești pregătit să înfrunți forțele răului alături de Milla Jovovich?

Amatorii de filme de groază și acțiune vor putea urmări capitolele seriei „Resident Evil“ în fiecare miercuri seară, de la ora 22:30. 

Dacă e miercuri, e Resident Evil ! Ești pregătit să înfrunți forțele răului alături de Milla Jovovich?
„Resident Evil“ este una dintre cele mai populare serii SF/horror/acțiune și acum, la 21 de ani de la lansarea primului film. Inspirată dintr-un joc video japonez, seria are șapte capitol, cel mai recent fiind lansat în 2021. Protagonista, Milla Jovovich, a jucat în primele șase, din 2002 și până în 2016, fiind rolul său emblematic.
 
Filmele „Resident Evil“ urmăresc un grup de persoane ce luptă contra oamenilor transformați în zombie. Practic, corporația Umbrella operează o unitate secretă de cercetare genetică numită Hive. Situat sub Raccoon City, Hive a fost sigilat de către inteligența artificială numită Regina Roșie, după eliberarea virusului T în instalație. Regina Roșie îi ucide pe toți cei din instalație pentru a se asigura că virusul T nu ajunge la suprafață, dar virusul T îi reanimează, transformând oamenii și animalele în zombi și mutanți agresivi. 
 
Alice (Milla Jovovich) a fost cândva un agent de securitate care lucra pentru corporație, până când memoria i-a fost ștearsă de gazul neurotoxic al Reginei Roșii. În timp ce echipa ei investighează Stupul, un monstruos subiect de test Umbrella numit Licker îi urmărește într-un tren. Alice supraviețuiește împreună cu colegul ei de echipă, Matt Addison, dar sunt separați și luați de o unitate Umbrella de transport de materiale periculoase, unde Matt începe să se transforme genetic. Alice se trezește din comă într-un Raccoon City devastat după o epidemie de virus T.

 
În capitolul al doilea, „Resident Evil: Ultimul război“/„Resident Evil: Apocalypse“ (2004), epidemia virală ajunge la suprafață, iar Alice se trezește dintr-o comă și, după o serie de alte lupte, zboară departe de Raccoon City, în timp ce acesta este distrus de o rachetă nucleară. Elicopterul se prăbușește în Munții Arklay, iar Alice este găsită de o echipă de căutare Umbrella și dusă la o stație de cercetare. Când se trezește, Alice manifestă niște puteri extraordinare și pare să scape, dar de fapt totul e doar un alt scenariu din planul Umbrella.
 

Filmul „Resident Evil 2: Ultimul război“ este difuzat la Pro Cinema miercuri, de la 22:30.


Galerie foto


Modifică setările cookies