marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Daniel Radcliffe, complet transformat în Evadare din Pretoria

Un film dur, inspirat din fapte adevărate și urmând firul poveștii din „Inside Out: Evadarea din închisoarea Pretoria”, cartea mărturie a lui Tim Jenkin, unul dintre evadați.

Daniel Radcliffe, complet transformat în Evadare din Pretoria
În 1978, Tim Jenkin (Daniel Radcliffe) și Stephen Lee (Daniel Webber), doi sud-africani albi, desfășoară misiuni anti-apartheid în Africa de Sud. Ei sunt arestați pe loc și urmăriți penal; Jenkin este condamnat la 12 ani, iar Lee la 8 ani. La tribunal, Lee încearcă să evadeze, dar fără succes. Transportați la închisoarea Pretoria, ei îl întâlnesc pe Denis Goldberg (Ian Hart), un deținut politic mai în vârstă care execută patru condamnări pe viață pentru activități anterioare împotriva apartheidului. Acesta le arată cum să se descurce, dar îi descurajează să încerce să evadeze.
 
Jenkin și Lee încep să analizeze închisoarea și să se gândească la modalități de evadare. După ce realizează mai multe seturi de chei și pun la cale un plan ingenios, cu multe peripeții reușesc să evadeze și să fie scoși din Pretoria. 


 
Ulterior, a urmat cea mai mare vânătoare de oameni, dar deținuții au reușit să fugă la Londra, prin Mozambic și Tanzania. Cei trei și-au continuat protestele împotriva apartheidului sub conducerea Partidului Congresului Național African; în cele din urmă au fost grațiați în 1991. Goldberg a fost eliberat în 1985, după ce a petrecut 22 de ani în închisoare. În 1992, la un an după exonerarea lui Jenkin, Lee și Fontaine, apartheidul a luat sfârșit.


 
Filmul „Evadare din Pretoria”/„Escape from Pretoria” (2020) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies