marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O româncă a luat Premiul Emmy pentru producția Wednesday

Bianca Boeroiu a primit recunoașterea comunității cinematografice din Los Angeles.

O româncă a luat Premiul Emmy pentru producția Wednesday

articole relationate

Numele unei românce a apărut pe lista câștigătorilor de anul acesta ai Premiilor Emmy. Bianca Boeroiu este make-up artistul român care a triumfat la Creative Arts Emmy. Premiul i-a fost acordat pentru munca sa pentru serialul „Wednesday”, regizat de Tim Burton și distribuit pe platforma de streaming Netflix.
 
Bianca Boeroiu este artist vizual, câștigătoare a trei premii Gopo și unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști pentru film din Europa. Ea a lucrat în producții renumite, precum „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Loverboy”, „Un pas în urma serafimilor”, „Funeralii Fericite” sau „Aferim”.
 
„Sunt recunoscătoare industriei cinematografice din România pentru felul în care a recompensate activitatea mea, încă din 2006, de când lucrez în acest domeniu. Am avut norocul să obțin 3 premii Gopo”, spunea Bianca Boeroiu într-un interviu pentru RFI.


 

La cea de-a 75-a ediție a Creative Arts Emmy Awards, organizată la Peacock Theater din Los Angeles, Bianca Boeroiu a împărțit premiul cu Tara McDonald, Freda Ellis, Nirvana Jalalvand și Tamara Meade, colegele sale din echipa de make-up artiști ai producției „Wednesday”, care s-a filmat în România.


 
Românca noastră a fost o prezență remarcabilă, într-o ținută care a îmbinat clasicul cu modernul în cel mai autentic couture autohton. Ea a purtat o rochie lungă aurie după un styling realizat de Mădălina Drăgoi, în colaborare cu o extraordinară echipă de stiliști și creatori români: Denis Predescu, designer vestimentar și architect, cel care a realizat rochia Biancăi; surorile Irina și Ana Wagner, care au semnat bijuteriile unice create din aur și porțelan; și Raluca Soare, un designer pasionat de culori și materiale flamboainte, care a semnat cea de-a doua rochie a Biancăi.
 
FOTO: Profimedia, Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies