marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la 11 septembrie 2001 la masacrul din Aurora. 10 filme care au fost influentate de evenimente tragice produse in preajma lansarii lor

Drama sa patamana trecuta din Aurora Colorado, unde 12 oameni au fost omorati la premiera oficiala a filmuluiThe Dark Knight Rises , iar alti 59 au fost raniti, nu este prima tragedie care a influentat negativ productii de succes de la Hollywood.

De la 11 septembrie 2001 la masacrul din Aurora. 10 filme care au fost influentate de evenimente tragice produse in preajma lansarii lor

Vezi AICI galeria foto cu filmele care au fost influentate de evenimente tragice


Revista Hollywood Reporter anunta ca un sfert din cinefilii activi americani se tem se mearga la cinema in acest weekend, fapt ce se va vedea in cifrele de box office in America de Nord.  Acum o saptamana, lansarea filmului The Dark Knight Rises care a avut loc in Colorado a fost umbrita de o tragedie infioratoare, dupa ce un tanar de 24 de ani a deschis focul si a ucis 12 oameni. Barbatul vinovat de acest eveniment a fost arestat, iar la momentul respectiv era imbracat in negru si purta o masca de gaz in stilul personajului negativ din film - teroristul Bane, interpretat de Tom Hardy, desi la arestare acesta a declarat ca era Jokerul ( personaj interpretat in The Dark Knight de Heath Ledger).


Nu doar cinefilii au fost influentati negativ de aceasta tragedie si producatorii de la Hollywood se tem pentru unele din filmele ce urmeaza sa fie lansate. 


Drama politista “Gangster Squad” a regizorului Ruben Fleischer urma sa fie lansata in cinematografele nord-americane pe data de 7 septembrie 2012, insa atentatul de la multiplexul din Aurora – Colorado a schimbat planurile producatorilor de la Warner Bros. Pictures care au decis sa o amane pentru luna anuarie 2013.


Motivul este cauzat de o secventa sangeroasa din “Gangster Squad” in care protagonistii deschid focul asupra spectatorilor dintr-un cinematograf prin ecranul de proiectie, similitudinile cu masacrul comis de James Holmes la premiera filmului “The Dark Knight Rises” pe data de 20 iulie fiind evidente. Scena respectiva va fi editata din film.

Insa tragedia de la premiera The Dark Knight Rises nu a fost primul eveniment negativ care a marcat productiile de la Hollywood. In 2001, lansarea filmului Training Day al lui Denzel Washington a fost amanata pentru o perioada pentru ca locuitorii din New York sa poata depasi momentul din 11 septembrie. Nici Spider-Man si Man in Black 2 nu au scapat de diferite modificari produse din cauza aceluiasi eveniment tragic din septembrie 2001.

 

Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies