marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la Gandalf la Sherlock Holmes: Ian McKellen va juca o varianta batrana a celebrului detectiv intr-un film regizat de Bill Condon

Actorul Ian McKellen (74 de ani) si regizorul Bill Condon vor colabora la un nou film despre celebrul detectiv Sherlock Holmes, ajuns la varsta pensionarii.

De la Gandalf la Sherlock Holmes: Ian McKellen va juca o varianta batrana a celebrului detectiv intr-un film regizat de Bill Condon


Filmul se va intitula "A Slight Trick of the Mind" si va fi produs de companiile See-Saw, FilmNation si BBC Films, informeazascreendaily.com.

 

Filmarile vor debuta in aprilie 2014, in Marea Britanie.Noua productie va fi realizata pe baza unui scenariu de Jeffrey Hatcher, inspirat din romanul omonim scris de Mitch Cullin.


Cu o actiune plasata in 1947, filmul prezinta povestea lui Sherlock Holmes, ajuns la varsta pensionarii, traind intr-un sat linistit din comitatul Sussex, alaturi de menajera si de fiul sau pasionat de intrigi politiste. Insa, in loc sa se bucure de o batranete linistita, celebrul detectiv este bantuit de un caz nerezolvat din urma cu 50 de ani. Sherlock Holmes isi aminteste doar fragmente: o confruntare cu un sot furios, o relatie secreta cu frumoasa, dar nestatornica sotie a acestuia.

 

 

Acest film marcheaza cea de-a doua colaborare dintre Ian McKellen si Bill Condon, care au lucrat impreuna si la filmul "Gods and Monsters" (1998). Scris si regizat de Bill Condon, acest film a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu si i-a adus lui Ian McKellen o nominalizare la categoria "cel mai bun actor principal".

 


Sir Ian McKellen, nascut la Burnley, in Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici drept unul dintre cei mai mari actori britanici de cinema, teatru si televiziune. Pe langa rolul lui Gandalf din trilogia "Stapanul inelelor", semnata de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies