marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Decizia care distruge cel mai asteptat film al anului

Din motive financiare si pentru a multumi piata asiatica, Iron Man 3, cel mai asteptat film cu super eroi al anului va intra in luna mai in cinematografele mondiale cu 2 versiuni una pentru China si una alta restul lumii.

Decizia care distruge cel mai asteptat film al anului

Studiourile Marvel au anuntat ca in China, distribuitorul DMG va lansa o versiune diferita a lui Iron Man 3 de cea pe care o va vedea restul lumii. Vestea nu a fost privita cu ochi buni de fanii super eroului jucat de Robert Downey Jr.  Marvel incearca sa fie pe placul pietei asiatice, de unde vor veni cei mai multi bani din incasari dupa America de Nord. 

Este cunoscut faptul ca in China cenzura  oaca un rol puternic in cazul filmelor produse de Hollywood. Anul trecut peste 30 de minute din Skyfall si aproape un sfert de film din "Cloud Atlas" au fost sterse de autoritatile chineze. Pentru a evita acest lucru s-a luat decizia ca Iron Man 3 sa arate diferit la asiatici. Marea diferenta dintre cele doua versiuni: in China, in film va aparea o actrita Fan Bingbing, pe care europenii sau americani nu o vor vedea. Pelicula va cuprinde si scene in plus, exclusiv filmate pentru asiatici.

Chinezii de la DMG Entertainment au investit cel putin un miliard de yuani, adica peste 158 de milioane de dolari in acest film si ajuta la distribuirea lui in Asia, scrie www.businessweek.com. Pelicula Iron Man 3 este una dintre cele 31 de filme americane ce urmeaza a fi lansate in China, iar unul dintre directorii de marketing ai Marvel a mentionat anul trecut ca unul dintre avantajele acestui parteneriat este faptul ca realizatorii americani ai filmului il vor putea adapta mai bine asteptarilor publicului chinez, un element deficitar in ceea ce priveste alte productii realizate in co-parteneriat.


China nu mai este taramul promis intr-un viitor indepartat, ci o batalie uriasa in plina desfasurare pentru gigantii din industria filmului. Chinezii sunt pe locul 2 intr-un clasament al celor mai multi bani platiti pe bilete la cinematograf: in 2012 chinezii au cheltuit 2,7 miliarde de dolari pe filme la cinema.
 
De ce vom avea parte in Iron Man 3? Cand Stark afla ca intreaga sa lume a fost distrusa de maini inamice, porneste intr-o calatorie extrem de dificila, cu scopul de a da de urma celor responsabili. Insa la fiecare pas al acestei calatorii, rezistenta ii va fi testata. Incoltit, Stark este lasat intre viata si moarte de propriile inventii, fiind nevoit sa se bazeze doar pe inteligenta si pe instinctele sale pentru a-i proteja pe cei apropiati lui. Pe masura ce se reface, Stark descopera si raspunsul la intrebarea care l-a chinuit in secret pentru multa vreme: omul face costumul sau costumul il face pe om?

Iron Man 3
este regizat de Shane Black si ii aduce in rolurile principale pe Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow si Ben Kingsley. Filmul se va lansa pe 3 mai.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies