marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Depeșa franceză, un film de festival cu distribuție de milioane

Atipic și cu un altfel de umor, filmul lui Wes Anderson a avut premiera la Cannes în 2021, iar audiența a aplaudat timp de 9 minute.

Depeșa franceză, un film de festival cu distribuție de milioane

articole relationate

Dacă ați văzut „Grand Budapest Hotel” sau „The Darjeeling Limited” și ați rezistat până la final, sunteți clar pe calapodul publicului vizat de Wes Anderson. Căci „Depeșa franceză”/„ The French Dispatch” (2021) nu este un film obișnuit, cu un fir continuu și un ritm clasic.

Cu imagini excelente și cu un joc excentric al unui ansamblu de actori (Frances McDormand, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro și Timothée Chalamet) aflat pe aceeași lungime de undă cu scenaristul regizor, filmul este o opera de artă în ochiul cinefilului avizat.
 
Bill Murray joacă rolul unui redactor al unei reviste americane fictive dintr-un orășel franțuzesc, a cărui echipă editorială pregătește ultimul număr. Practic, avem ocazia de-a vedea cum se construiește o revistă și trei povestiri dintr-un oraș francez fictiv din secolul XX.


 
Fiecare capitol este despre unul dintre jurnaliști: Lucinda Krementz (Frances McDormand) scrie despre aventurile studentului activist civic Zeffirelli (Timothée Chalamet) și apoi se culcă cu el înainte să îl convingă să își urmărească visul. Al doilea capitol este despre reporterița din domeniul artistic Berensen (Tilda Swinton) care surprinde strania poveste de dragoste dintre un pictor deținut, Moses Rosenthaler (Benicio del Toro), și gardiana Simone (Léa Seydoux), dar și avansurile unui viclean dealer de artă (Adrien Brody). Apoi, mai este Roebuck Wright (Jeffrey Wright) care recită o stranie poveste a unei răpiri unui moderator de talk show, atingând subiecte ciudate.


 
Filmul „Depeșa franceză”/„ The French Dispatch” (2021) este difuzat la Pro Cinema duminică seară, chiar în ultima zi din an, de la ora 20:30.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies