marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ryan Gosling e Primul om pe lună

Povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman.

Ryan Gosling e Primul om pe lună
După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, „La La Land”, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în „Primul om pe Lună”.
 
Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong (Ryan Gosling), și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.
 
Scopul misiunii Apollo 11 a fost să realizeze obiectivul național setat de către președintele John F. Kennedy la 25 May 1961: aselenizarea și reîntoarcerea pe Pământ. De la lansare până la reîntoarcerea pe Pământ a durat 8 zile, 3 ore, 18 minute și 35 de secunde pentru acești 3 piloți din echipajul Apollo pentru a scrie istorie. Pe 20 iulie 1969, au scris istorie.


 
Proiectul Gemini este antrenamentul de la sol pentru misiunea Apollo, esențial în a face echipa NASA pregătită de aselenizare.
 
Cei nouă oameni selectați pentru Proiectul Gemini se numără Neil Armstrong (Ryan Gosling), Ed White (Jason Clarke), Jim Lovell (Pablo Schreiber), Gus Grissom (Shea Whigham), Pete Conrad (Ethan Embry), Elliot See (Patrick Fugit), David Scott (Christopher Abbott), Buzz Aldrin (Corey Stoll) and Richard F. Gordon (Skyler Bible).


 
Scris de Josh Singer (laureat Oscar pentru „Spotlight”) după cartea lui James R. Hansen, „Primul om: Viața lui Neil A. Armstrong”, filmul îl are în echipă și pe Steven Spielberg, ca producător executiv.


 
Filmul „Primul om pe Lună”/„First Man” (2018) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seara de la ora 22:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies