marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Diana: producatorii filmului i-au revoltat pe fani dupa ce au pus afisele filmului cu Naomi Watts in locul in care Lady Di a murit acum 16 ani

Fanii s-au revoltat imediat dupa ce au vazut afisele filmului Diana, productia biografica cu Naomi Watts in rol principal, pe strazile Parisului. Unul dintre afise este pus chiar la intrarea in tunelul  Pont de l'Alma, unde Lady Di si-a gasit sfarsitul tragic.

Diana: producatorii filmului i-au revoltat pe fani dupa ce au pus afisele filmului cu Naomi Watts in locul in care Lady Di a murit acum 16 ani

Un poster de promovare al filmului Diana, care urmeaza sa se lanseze in aceasta luna in cinematografele din intreaga lume, a starnit furia fanilor, dupa ce acestia l-au vazut pe strazile Parisului, chiar aproape de locul unde Printesa Diana a murit intr-un accidente de masina tragic, acum 16 ani.

Posterul de o marime impresionanta o arata pe Naomi Watts in rolul lui Lady Di, chiar langa Flacara Libertatii, monument ce a devenit neoficial, monument comemorativ pentru evenimentele tragice care au avut loc in 1997.
 

Una dintre apropiatele Printesei De Wales a reactionat vehement, dupa ce a vazut posterele impanzite pe strazile Parisului si considera "o maniera rusinoasa si ticaloasa de a promova un film care nu trebuie facut deloc", noteaza Daily Mail.

 

 

 

"Nu am cuvinte sa exprim ceea ce simt despre aceasta incercare cinica si rusinoasa de a promova un film despre care cred ca nici nu trebuia facut, in primul rand. Era de ajuns ca filmul este unul speculativ si facut intr-o maniera deloc onoranta, dar sa il promovezi in locul in care a murit ea, mi se pare revoltator. Este o pata de rusine aruncata in memoria ei si a familiei ei, iar despre sentimentele lor nu vorbeste nimeni.  Nu ma asteptam ca producatorii sa apeleze la tertipuri de joasa speta" a spus extrem de suparata Rosa Monckton, confidenta Printesei Diana si o foarte buna prietena a acesteia.

Un reprezentant al Primariei din Paris a declarat ca "afisele acestui film sunt amplasate in tot orasul, nu doar langa tunelul Alma.

 

 

 

Filmul, regizat de Oliver Hirschbiegel, aduce in prim plan relatia tumultoasa pe care Diana a avut-o cu chirurgul pakistanez Hasnat Khan. Cei doi au avut o relatie timp de doi ani, care s-a sfarsit cu cateva luni inainte ca  Diana sa moara in cumplitul accident de masina, in timp ce era urmarita de papparazzi. Aceasta se afla cu Dodi Fayed, despre care s-a spus ca era noul ei iubit si au murit amandoi, pe 31 august 1997.


Intre timp, filmul a fost desfiintat si de critici, care nu au avut deloc cuvinte blande la adresa realizatorilor. Pe Rotten Tomatoes, Diana detine un scor rusinos de 3%, cu 33 de recenzii negative si doar una pozitiva. Presa de specialitate critica faptul ca filmul lui Oliver Hirschbiegel este lipsit de orice emotie, plictisitor, isteric si ca nu are nici un scop: "nici nu insulta, nici nu este un portret inaltator, dar nici macar nu poate fi inteles scopul acestui film." au notat cei de la Daily Telegraph.

 

Cei de la TIME au scris in recenzia lor ca "acest film este un dezastru regal. De ce, de ce, de ce s-a facut acest film?".


In Romania, Diana intra in cinematografe, incepand cu 11 octombrie.

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies