marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Documentarul lui Sean Penn despre Zelenski și Ucraina va avea premiera luna viitoare

Intitulat „Superputere“ și filmat în țara devastată de război, documentarul lui Penn va debuta la Festivalul de Film de la Berlin.

Documentarul lui Sean Penn despre Zelenski și Ucraina va avea premiera luna viitoare
Documentarul lui Sean Penn despre conflictul din Ucraina vede, în sfârșit, lumina ecranului. Festivalul de Film de la Berlin a anunțat că „Superpower“, filmat la fața locului și regizat în colaborare de Penn și Aaron Kaufman, va avea premiera în afara competiției luna viitoare.
 
Debutul filmului marchează un an de la invazia Rusiei în Ucraina, perioadă în care Sean Penn a vizitat de mai multe ori regiunea devastată de război și pe președintele acesteia, Volodimir Zelenski. „Penn se afla la Kiev pentru a turna un film cu Zelenski atunci când a izbucnit războiul din Ucraina“, a declarat directorul artistic al Berlinalei, Carlo Chatrian, într-o conferință de presă, potrivit „Variety“. „Realitatea a făcut ca filmul să se schimbe în ceva mai puțin confortabil și mai semnificativ. Suntem foarte recunoscători lui Sean Penn și întregii echipe că au ales Berlinale pentru a prezenta acest film.“ Chatrian a adăugat că „prezentarea acestui film la Berlin are o semnificație mai relevantă decât în orice alt loc, pentru că suntem aproape de Ucraina, pentru că ucrainenii locuiesc în Berlin și, de asemenea, din cauza valorii politice“. 
 
După cum a relatat Deadline, festivalul va aduce un omagiu Ucrainei prin diverse eforturi, inclusiv un panel privind opțiunile de finanțare pentru conținutul audio-vizual ucrainean, piața liberă și acreditări de festival pentru cineaștii ucraineni, precum și proiecția a nouă filme ucrainene. În plus, culorile Berlinalei din 2023 vor fi albastru și galben, pentru a simboliza steagul ucrainean. 


 
Relația înfloritoare dintre Sean Penn și Volodimir Zelenski a fost în centrul atenției în noiembrie anul trecut, când cei doi au făcut schimb de cadouri în Ucraina. Penn i-a dăruit liderului de la Kiev unul dintre cele două trofee Oscar ale sale. Zelenski, care a fost actor, a scris pe Instagram că statueta va rămâne în Ucraina „până la sfârșitul războiului“. În schimb, Zelenski l-a onorat pe Sean Penn și cu Ordinul de Merit de gradul III pentru servicii excepționale, precum și cu o placă comemorativă dedicată acestuia. 
 
La începutul acestei luni, Penn l-a prezentat pe Zelenski la Globurile de Aur, unde acesta a transmis un mesaj video pentru a declara că „războiul din Ucraina nu s-a încheiat încă, dar valul se schimbă și este deja clar cine va câștiga“.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies