marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ender's Game: super productia science-fiction este boicotata din cauza parerilor anti-gay ale autorului Orson Scott Card, ce controverse a starnit la Hollywood

Ender's Game, unul dintre cele mai asteptate filme science-fiction ale anului este boicotat inca dinaintea lansarii in cinematografe, care ar trebui sa fie pe 1 noiembrie. Organizatia gay Geek Out a lansat o campanie online prin care ii indeamna pe fani sa nu se duca sa vada filmul si au pus la cale un adevarat boicot. Conflictul a apartu in urma unor comentarii ale autorului romanului, Orson Scott Card, in care isi exprima viziunea impotriva casatoriile intre persoane de acelasi sex, scriu cei de la Hollywood Reporter.

Ender s Game: super productia science-fiction este boicotata din cauza parerilor anti-gay ale autorului Orson Scott Card, ce controverse a starnit la Hollywood


 

Cei de la Geek Out au lansat o serie de mesaje prin care ii incurajeaza pe cinefili sa nu se duca la cinema sa vada filmul bazat pe romanul popular al lui Scott Card.  "Nu cumparati bilete la cinema, nu va uitati la el on-demand. Ignorati orice produse de promovare sau jucarii. Daca va alaturati acestei cauze - Skip Ender's Game - putem sa trimitem un mesaj clar pentru Orson Scott Card si celor care fac afaceri si se folosec de imaginea lui anti-gay. Orice vindeti voi, noi nu cumparam. Oricat de mult v-ar placea romanele sale, nu il imbogatiti pe Orson Scott Card" asa suna unul dintre mesajele celor care boicoteaza filmul si deja au dezvoltat un site, care se numeste Skip Ender's Game.

 

 

Totul a pornit de la o declaratie a scriitorului, facuta dupa ce s-a aprobat legea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in SUA. "Ender's Game este un roman cu o actiune plasata in viitor si nu are nimic de-a face cu chestiuni politice care nici nu existau in 1984. Cu noua lege promulgata de Curtea de Suprema chestiunea mariajului intre persoane de acelasi sex devine discutabila. In curand, probabil ca legea se va aplica in toate statele. Sunt curios daca cei care sustin casatoriile gay vor fi toleranti cu cei care nu sunt de acord."

 

Autorul romanului best-seller a fost in centrul unor controverse in ultima perioada din cauza declaratiilor sale despre casatoriile gay, pe care le-a sustinut in presa, a devenit membru al unor organizatii care militeaza impotriva casatoriilor gay si sustine ca nu e sanatos pentru copii sa traiasca intr-o astfel de familie.

 

 

Cu un buget de 100 de milioane de dolari, Ender's Game este o productie cheie pentru studiourile Lionsgate. Este produs de Alex Kurtzman si Roberto Orci, iar regia ii apartine lui Gavin Hood ("X-Men Origins: Wolverine"). Abigail Breslin, Hailee Stanfeld, Asa Butterfield, Harrison Ford, Viola Davis si Ben Kingsley joaca in film. Momentan, studioul n-a oferit nicio declaratie cu privire la boicotul impotriva peliculei.

Filmul se va lansa in SUA pe 1 noiembrie. Actiunea filmului Jocul lui Ender/ Ender's Game se desfasoara in secolul XXII, la o perioada destul de lunga dupa ce rasa umana a facut contact pentru prima data cu o rasa extraterestra. Acestia se dovedesc a nu avea intentii prea bune in privinta comunicarii cu oamenii si lanseaza doua invazii asupra Terrei, invazii respinse cu mari eforturi. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antreneaza intensiv in arta militara. Instructia consta, nicio surpriza, din jocuri de razboi. Ender Wiggin, un geniu printre genii, castiga intr-un timp record toate jocurile si pare eroul care va salva planeta.

Personajul principal este Ender, interpretat de Asa Butterfield (15 ani), actorul cunoscut pentru rolul din Hugo al lui Martin Scorsese. Ender este in carte un tanar in varsta de 6 ani (si in acelasi timp un Tert - al treilea copil al familiei, pe un pamant deja suprapopulat unde fiecare familie nu poate avea decat 2 copii) ales pentru scoala de lupta, in dauna fratelui sau mai mare (Peter), care a fost respins din academie pentru tendintele sale violente. Harrison Ford ( 70 de ani) il va interpreta in Ender's Game pe Colonelul Graff de la Academia Militara Internationala unde se pregatesc doar cei mai buni copii. Antrenamentele de la academie constau in jocuri de razboi ce devin din ce in ce mai tacticizate si dificile pentru Ender, care devine treptat in ochii tuturor geniul militar capabil de a salva omenirea.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies