Celebrul compozitor, in varsta de 84 de ani, Ennio Morricone s-a suparat pe Quentin Tarantino alaturi de care a lucrat la patru filme. Morricone a criticat filmul "Django Unchained" si a declarat ca nu va mai lucra niciodata cu cineastul american scrie Hollywood Reporter, citand presa italiana.
"Tarantino pune fara coerenta muzica in filmele sale" a atacat compozitorul italian care a lucrat cu Tarantino la Inglourious Basterds, Kill Bill 1 si 2 si Django Unchained. Pentru "Django Unchained", Morricone a compus melodia "Ancora Qui," cantata de Elisa Toffoli si alte 3 bucati muzicale.
"Nu as dori sa lucrez cu Tarantino din nou la niciun alt film" a spus compozitorul cu ocazia unui seminar tinut la o universitate din Roma. Compozitorul care a creat muzica pentru peste 500 de fime a spus ca este extrem de frustrant sa lucrezi cu Tarantino.
Ennio Morricone a castigat doua premii Grammy, doua Globuri de Aur, cinci Anthony Asquith Awards for Film Music - oferite de organizatorii galei BAFTA. A compus celebra coloana sonora pentru serialul La Piovra (Caracatita) din anii '80, iar tema sa "Chi Mai" a devenit un adevarat hit in Marea Britanie. A influentat artisti ca Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Celine Dion, Bruce Springsteen, Metallica sau Muse.
Este cunoscut poate pentru una dintre cele mai emblematice colaborari din lumea filmului - alaturi de regizorul Sergio Leone pentru ale carui western-uri "spaghetti" a compus coloane sonore ramase legendare ca A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965), The Good, the Bad and the Ugly (1966), Once Upon a Time in the West (1968) sau Once Upon a Time in America (1984).
A mai colaborat cu Roland Joffé pentru The Mission (1986), cu Brian De Palma pentru The Untouchables (1987), cu Zeffirelli la Hamlet (1990) si cu Giuseppe Tornatore la genialul Cinema Paradiso (1988) si The Legend of 1900 (1998). In 2007, a primit un Oscar pentru intreaga cariera, insa nu a castigat niciodata unul in competitie, desi a fost nominalizat de 5 ori. La gala organizata in 2007 de Academia Americana de Film a tinut un discurs in italiana care a fost tradus de Clint Eastwood cu care se intalnise pentru prima data dupa 40 de ani.