marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Leonardo DiCaprio: Durerea e ceva temporar, filmul este vesnic. Actorul a comentat scenele violente din Django Unchained  

Leonardo DiCaprio a ajuns in Asia, unde promoveaza Django Unchained. Actorul de 38 de ani a comentat scenele violente din filmul care a obtinut 2 premii Oscar.

Leonardo DiCaprio: Durerea e ceva temporar, filmul este vesnic. Actorul a comentat scenele violente din Django Unchained

 

Desi a ratat sansa la Oscar in acest sezon, dupa ce Academia Americana de Film  nu l-a nominalizat la cel mai bun actor in rol secundar, fanii acestuia au fost dati pe spate de interpretarea sa si modul in care l-a portretizat pe stapanul malefic Calvin Candie. Dupa ce Django Unchained a fost in centrul unor controverse din cauza scenelor violente si sangeroase, DiCaprio a comentat aceste lucuri: "Filosofia mea a fost asta: durerea e temporara, filmul ramane vesnic.

 

"Dai tot ce e mai bun din tine si sper sa combini elemente corect, astfel incat povestea sa iasa asa cum iti doreai, o opera de arta. Pentru mine, filmul este cea mai frumoasa forma de arta" a spus DiCaprio, citat de Entertainment Weekly. DiCaprio a fost asaltat de fani pe covorul rosu din Seul, la premiera Django Unchained, insa a marturisit ca a fost bucuros sa vada cat de bine este primit Django Unchained si in Coreea de Sud.

 

Actorul  a varsat sange la propriu pe durata filmarilor. In timpul unei scene tensionate, actorul a izbit cu pumnul in masa taiandu-se destul de puternic. Cu toate ca rana ii sangera serios, actorul a aratat tarie de carcater si a continuat sa interpreteze si mai fidel momentul.

 

Scena i-a placut atat de mult lui Tarantino incat a fost pana la urma inclusa in varianta finala a filmului, scrie Vulture. Actorul a avut nevoie de copci dupa filmari a dezvaluit producatorul Stacey Sher. Veti putea urmari scena reala cu Leo DiCaprio ranit la mana, in Django Unchained, care va aparea in cinematografele din Romania pe 18 ianuarie 2013.

Django Unchained, un spaghetti western plasat cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului Civil, il aduce pe Jamie Foxx in rolul lui Django, un sclav cumparat si eliberat de un vanator de recompense german interpretat de Christoph Waltz. Cei doi cutreiera Sudul si elimina criminali pentru recompense, inainte de a ajunge la plantatia detinuta de Leonardo DiCaprio, anti-eroul, pentru a o elibera pe sotia lui Django.

 


Ca in fiecare film al lui Tarantino scenele de actiune sunt explozive si genial create, chiar daca adesea absurde. Va amintiti de scena din Kill Bill cand cand Uma Thurman o infrunta intr-o bataie spectaculoasa cu sabiile pe Lucy Liu? In Django eroul interpretat de Jamie Foxx are o scena in care doboara unul cate unul toti oamenii de pe plantatia lui Candie.


Unele voci critice de peste Ocean au numit Django cel mai bun film despre sclavie facut vreodata. "Am vrut sa fac un film despre sclavie, iar actiunea sa nu fie plasat pe o alta planeta, ci sa aiba loc in lumea reala, insa sa folosesc un alt gen de film pentru a spune povestea" a declarat Tarantino.

 

Scenele in care sunt sclavi sfasiati de caini sau obligati sa se bata intre ei pana se ucid au fost considerate prea greu de privit si au iscat controverse in SUA. Tarantino a fost nevoit sa isi apere filmul spunand ca nu ele sunt motivul pentru actele violente care au zgduduit America la finalul anului trecut.
 

Tarantino
a discutat despre actele de violenta care au socat America in ultima perioada. Intrebat in cadrul unei emisiuni la un post de radio american daca dragostea sa fata de filmele violente s-a mai diminunat in lumina tragediilor armate din Newtown, Connecticut (26 de morti) si Aurora, Colarado (12 morti) acesta a declarat: "M-as uita la filme kung fu la 3 zile de la masacrul de la Scoala din Sandy Hook? Poate ca da, pentru ca una nu are nicio legatura cu cealalta."

"Sunt deranjat de acest lucru. Cred ca este o lipsa de respect fata de memoria celor care au murit sa vorbesti despre filme... Este evident ca adevarata problema tine de posesia de arme si de sanatatea psihica", a sustinut cineastul. Tarantino a creat controverse in SUA cu Django Unchained pentru violenta de limbaj. Ca toate filmele sale si Django dezlantuit a starnit reactii dure din cauza limbajului considerat jignitor: apare de peste 110 ori cuvantul considerat ofensator la adresa celor de culoare, „nigger”. "Django Unchained nu trateaza cu manusi lunga istorie a Americii in sclavie si rasism, ci planteaza dinamita in acest bagaj nedorit al tarii si-l detoneaza pe intreg ecranul", a scris publicatia americana The Hollywood Reporter.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies