marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Exodus, un film de proportii biblice: primele imagini cu Christian Bale in rolul lui Moise, regizorul Ridley Scott poate visa la Oscar?

Ridley Scott si Christian Bale isi unesc fortele pentru un film exceptional, primul astfel proiect al regizorului britanic de la Gladiatorul incoace. Revista Entertainment Weekly a a

Exodus, un film de proportii biblice: primele imagini cu Christian Bale in rolul lui Moise, regizorul Ridley Scott poate visa la Oscar?

 

Dupa multe luni de asteptare, au aparut si primele imagini din Exodus: Gods And Kings, ce se va lansa in decembrie, anul acesta. Acesta va prelua un rol legendar in cinematografie, jucat de Charlton Heston in The Ten Commandments (1956), considerat si azi o reusita cinematografica deosebita.

 

In noul numar al revistei Entertainment Weekly, Christian Bale a marturisit ce l-a atras la acest film si la poveste. "Charlton Heston a facut un rol memorabil. Dar ceea ce mi-a placut este faptul ca povestea personajului Moise poate fi dezvoltata si expusa in moduri in care nici nu isi imaginau cinefilii atunci cand se lansa The Ten Commandments. Sigur, am avut si eu o conditie: fara barbi false." a spus amuzat actorul.

 

Moise este un personaj pivotal in Testamentul Vechi: el a fost un profet ce a luptat impotriva Faraonului Ramses, pentru a elibera 6000 de sclavi, pe care i-a condus in desert, catre Marea Rosie, pe care a impartit-o in doua pentru a scapa de egipteni.

 

 

 

Pentru al 22-lea film din cariera sa, regizorul britanic Ridley Scott a ales o distributie de vis: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, Sigourney Weaver John Turturro sau Aaron Paul. Starurile s-au declarat mandre sa lucreze alaturi de omul care a oferit cinematografiei filme exceptionale ca Alien, Blade Runner, Gladiator sau Kingdom of Heaven. Scott este unul dintre cei mai versatilii regizori din lume, cu o capacitate extraordinara de a aborda orice stil cinematografic, de la film science-fiction si pana la comedii. Acum 2 ani, a revenit in atentie cu Prometheus, un film cu care a revenit in universul Alien si pentru care pregateste o continuare in 2015. Din pacate, nu a castigat niciodata Oscarul pentru cel mai bun regizor, desi a fost nominalizat de trei ori, pentru Gladiator, Black Hawk Down si Thelma&Louise. Insa, presa straina e de parere ca acest film ar putea sa il aduca din nou in cursa pentru ravnita statueta. In 2001, Gladiatorul castiga Oscarul pentru cel mai bun film.

 

 

 

"Cand esti Ridley Scott, tot ce trebuie sa faci ca sa ai cei mai buni oameni langa tine este sa pui mana pe telefon. A trebuit sa inlatur toate indoielile pe care le aveam despre mine ca sa ma conving ca fac parte din acest grup" a declarat Joel Edgerton ("The Great Gatsby") pentru Entertainment Weekly.

 

Etapa de preproductie a inceput in Spania, in Insulele Canare si Almeria. "Acesta zona are niste plaje superbe. Arata de parca ar veni un T-Rex de dupa colt, e ceva magic" a spus Bale despre locurile de filmare. "Pentru Scott, locurile de filmare trebuie sa iti taie respiratia. Este artist la baza si asta se simte in toate cadrele sale." a mai adaugat Bale.

 

 

Christian Bale vine dupa un an plin de succes, in care a castigat din nou admiratia fanilor si criticilor cu filmul American Hustle. Nominalizat la Oscar pentru acest film, Bale a facut inca o transformare dementiala, dupa ce s-a ingrasat 20 de kilograme. Acum, in Exodus, actorul are barba si impresioneaza in tinute tipice epocii in care se plaseaza actiunea. "Moise este cel mai fascinant personaj pe care l-am studiat vreodata. Ahile este descris ca cel mai pasionant si viril om, insa cred ca Moise l-ar intrece intr-o competitie" a spus starul din seria The Dark Knight.

 

In imaginile prezentate de Entertainment Weekly, apare si Joel Edgerton, care este greu de recunoscut, dupa ce s-a tuns chel. "Cand renunti la par complet, nu stii niciodata cum o sa arati. E un pariu." El va juca rolul celebrului Faraonului Ramses. Surpriza este si prezenta actritei Sigourney Weaver in film. Cei doi colaboreaza din nou dupa trei decenii, cand actrita crea cea mai puternica eroina din cinematografie - Ellen Ripley in Alien.

 

In urma cu ceva timp, Ridley Scott declara ca visa de multi ani sa faca acest film. "Ceea ce m-a atras cel mai mult la Moise nu este povestea pe care o stim cu totii, ci relatia lui speciala cu faraonul Ramses al doilea. Sincer, n-am fost atent la scoala cand ni se spunea povestea lui. Unele dintre detaliile vietii lui sunt extraordinare" a spus Scott pentru revista Esquire. Filmul se va concentra mult pe relatia complicata si interesanta dintre Ramses si Moise.

 

Exodus se lanseaza in cinematografele din SUA pe 12 decembrie 2014. Ramane de vazut cum va fi primit si daca va fi un candidat pentru Oscaruri.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies