marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Toronto. "Room", povestea cutremuratoare a unei femei tinute prizoniera 24 de ani si abuzata, a castigat marele trofeu

Lungmetrajul "Room" al regizorului irlandez Lenny Abrahamson, ecranizare a romanului scriitoarei Emma Donoghue, a primit premiul publicului duminica, la incheierea Festivalului international de Film de la Toronto, transmite AFP. 

Festivalul de Film de la Toronto. Room , povestea cutremuratoare a unei femei tinute prizoniera 24 de ani si abuzata, a castigat marele trofeu

Romanul, care s-a numarat printre cele ramase in competitia pentru prestigiosul premiu literar Man Booker Prize, si filmul prezinta calvarul tinerei Elisabeth Fritzl, tinuta prizoniera si violata timp de 24 de ani de tatal ei in subsolul casei, la 150 de kilometri de Viena. Ea a fost eliberata in 2008, dupa ce a avut sapte copii. 

 

Cineastul, care a mai regizat " Frank" si "What Richard did", a spus la o conferinta de presa sustinuta la Toronto ca a studiat si alte cazuri de acelasi fel. "Este uimitor sa vezi unele din aceste eliberari prezentate de media. Totul se invarte in jurul personajelor. Am incercat asadar sa adaptam adevarul la personaje, fara sa ne referim la o crima reala", a spus regizorul. 

 

Filmul sau povesteste evadarea unei tinere si a copilului ei dupa zece ani de captivitate, privita prin ochii baiatului de cinci ani (interpretat de Jacob Tremblay). Mama copilului este interpretata de Brie Larson, iar cel al rapitorului si tatalui baiatului, Old Nick, de Sean Bridgers. In distributie mai apar William H. Macy si Joan Allen. 

 

In competitia pentru premiul publicului s-au mai aflat filmele "Spotlight", regizat de Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Rachel McAdams si Michael Keaton, si comedia "Angry Indian Godesses", regizata de Pan Nalin. 

 

Filmul lui McCarthy aminteste dezvaluirile din 2002 ale unor ziaristi de la Boston Globe in privinta unui scandal de pedofilie in sanul bisericii catolice din Boston, iar comedia mentionata are in centru femei care discuta despre cariera, sexualitate, vecini zgomotosi sau hartuirea de pe strada, oferind o panorama a societatii contemporane indiene.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies