marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia: Sandra Bullock si George Clooney au stralucit pe covorul rosu la premiera filmului Gravity

Cea de-a 70-a editie a Festivalului de Film de la Venetia si-a deschis portile miercuri seara, intr-o ceremonie plina de vedete. Editia din acest an a debutat cu premiera mondiala a filmului Gravity, iar pe covorul rosu au venit staruile peliculei, Sandra Bullock si George Clooney impreuna cu regizorul Alfonso Cuaron.

Festivalul de Film de la Venetia: Sandra Bullock si George Clooney au stralucit pe covorul rosu la premiera filmului Gravity

La 49 de ani, Sandra Bullock a reusit sa fure toate privirile intr-o rochie rosie si decupata la premiera filmului Gravity. Actrita demonstreaza ca inca este una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood, iar orchia pe care a purtat-o a atras toate privirile.

Nici George Clooney n-a fost mai prejos si impreuna cei doi actori au aratat splendid pe covorul rosu si a stat mereu langa colega lui de film.


Primele recenzii au aparut iar cei care au avut ocazia sa vada filmul la Venetia au avut numai cuvinte de laude, descriind filmul ca unul "inteligent, captivant si misterios".

 

 

Drama SF despre spatiu cu George Clooney si Sandra Bullock trebuia sa fie lansata in cinematografe in 2012, insa a fost amanata de producatori. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.
 

Una dintre cele mai complexe scene din film este una in care Sandra Bullock se chinuie sa ajunga inapoi pe statia spatiala. Acea scene reflecta cel mai bine munca depusa de echipa de efecte speciale. Pentru a o realiza, creatorii filmului au folosit numeroase efecte si procese care sa arate acea plutire ce are loc la zero gravitatie. Initial, actrita s-a folosit de fire ca apoi sa fie inchisa intr-un cub de 2.7 metri, facut numai din led-uri. Apoi, au fost adaugate efecte digitale facute pe calculator.


 

 

 

O alta provocare pentru realizatori au fost scenele in care sunt reprezentate diverse corpuri cerestre din galaxie, pentru care au folosit harti pe computer si au filmat milioane de stele care se vad pe cer in diverse forme. La final, Cuaron a ramas impresionat de maretia planetei, care devine un element cheie in film. "Cand vezi Pamantul din spatiu si ii vezi toate minunatiile, frumusetea si culorile, nu mai vezi nici o bariera intre state. Pamantul devine un corp organic si superb. Avem sansa sa traim pe o planeta uluitoare", a declarat regizorul.

Gravity ajunge si in cinematografele din Romania incepand cu luna noiembrie a acestui an.

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies