marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fifty Shades of Grey: cine este femeia care va regiza adapatrea celui mai popular roman erotic al momentului

Sam Taylor-Johnson (46 de ani) va regiza filmul Fifty Shades of Grey, adaptarea romanului erotic scris de E.L. James pentru care cei de la Focus si de la Universal au platit 8 milioane de dolari pentru drepturile de ecranizare.

Fifty Shades of Grey: cine este femeia care va regiza adapatrea celui mai popular roman erotic al momentului

Dupa ce au existat mai multe speculatii cu privire la cel care se va ocupa de regia filmului Fifty Shades of Grey, devenit unul dintre cele mai discutate proiecte de la Hollywood, cele doua studiouri au decis sa-i ofere aceasta sansa lui Sam Taylor-Johnson. Aceasta si-a facut debutul in 2009, cu Nowhere Boy, o pelicula despre viata lui John Lennon.

 

Scenariul a fost scris de Brit Kelly Marcel si urmareste relatia dintre Christian Grey, un miliardar de 27 de ani si colega lui de facultate, Anastiasia Steele. 

 

"Capacitatea unica a lui Sam de a prezenta cu gratie relatii complexe in care apar dragostea, emotia si chimia sexuala au facut-o sa fie regizorul ideal pentru a aduce la viata relatia dintre Christian si Anastasia. Personajele lui E.L. James si povestea lor vie au nevoie de un regizor care sa-si asume riscuri si sa impinga spre extreme acolo unde este cazul, iar Sam are asta in sange", a declarat Michael De Luca, cel care se va ocupa de productie alaturi de Dana Brunetti, potrivit deadline.com.

 

 

Pentru rolul de regizor al filmului s-au aflat in cursa Gus Van Sant, Susanne Bier si Joe Wright, Sam Taylor-Johnson reprezentand o alegere-surpriza. In afara de productia Nowhere Boy care a primit mai multe nominalizari la BAFTA, aceasta a mai regizat doar un film scurt, Love You More cu care a participat la Cannes 2008.

 

In prezent, impreuna cu Michael De Luca, Sam lucreaza la un film bazat pe romanul lui Robert Goorlick, A Reliable Wife. Inainte de a deveni cunoscuta datorita succesului cu Nowhere Boy, Taylor-Johnson se ocupa cu fotografia si arta vizuala, munca sa bazandu-se pe imagini in care erau surprinse problemele sexualitatii umane.

 

 

Fifty Shades of Grey a devenit un fenomen mondial si face parte dintr-o trilogie de carti scrisa de E.L. James. Universal si Focus au dus o adevarata batalie pentru a obtine drepturile de ecranizare. Rolurile Anastasiei si al lui Christian sunt printe cele mai ravnite la Hollywood, insa pana in acest moment nu a fost oferita nici o informatie despre actorii care i-ar putea juca pe cei doi indragostiti. 


Sam Taylor Johnson este casatorită din 2012 cu Aaron Johnson, actorul care a jucat rolul principal in filmul ei de debut, interpretandu-l pe John Lennon.Cei doi au impreuna doi copii, relatia lor fiind una stabila in ciuda diferentei de 23 de ani.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies