marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul  filmelor lansate vara care au cucerit box-office-ul

Va prezentam cele mai cunoscute  blockbustere lansate in timpul verii care au intrat in istorie datorita unor castiguri de ordinul sutelor de milioane de dolari. Daca nu le-ati bifat, e timpul sa le vedeti!

Topul filmelor lansate vara care au cucerit box-office-ul

 Grease (1978)
Regie: Randal Kleiser
Cu: John Travolta, Olivia Newton-John

Incasari la lansare: 8,941,717 $
Incasari totale: 394,589,888     $

Dupa Star Wars publicul s-a obisnuit cu filmele de anvergura. In absenta unui SF in vara urmatoare, oamenii s-au inghesuit intr-un loc si mai ciudat, anii 1950.

Clasica povestea dintre fata buna si baiatul rau merge de minune cu zilele toride. Ca sa nu mai vorbim de miscarile de dans.

Visul adolescentin despre fata de alaturi, o Sandy care-si dezlantuie instinctele in cel mai stramt costum din piele este intr-adevar un punct de atractie.

Saving Private Ryan (1998)

Regie: Steven Spielberg
Cu: Tom Hanks, Matt Damon

Incasari la lansare: 30,576,104 $
Incasari totale: 481,840,909     $

Castigator a cinci premii Oscar, filmul care deplange soarta soldatilor pierduti intr-o maniera hiperrealista si emotionanta, nu poate lipsi din acest top. Spielberg are un sentiment fundamental al aventurii pe care nu ezita sa-l foloseasca in filmele sale.

Momentul cheie este secventa de inceput, care dureaza 25 de minute si prezinta barajul debargarii din ziua D.

Tot filmul este emotionant, dar socul din deschidere este cel care te bantuie, in timp ce unele momente se diminueaza in intensitate.



Wall-E (2008)

Regie: Andrew Stanton
Cu: Ben Burtt, Elissa Knight

Incasari la lansare: 3,087,526 $
Incasari totale:  521,311,860    $    

A fost inevitabil momentul in care Pixar va realiza un film SF de vara. Si Wall-E este un robot fermecator care pleaca intr-o aventura de salvare a umanitatii, nu e plotul potrivit pentru o zi caniculara? Fabula ecologica, romantism intre roboti, dar si o oda la vechile muzicaluri de la Hollywood suna a cocktail racoritor, dar cu incasari de milioane!

The Bourne Ultimatum (2007)
Regie: Paul Greengrass
Cu: Matt Damon, Edgar Ramirez

Incasari la lansare: 69,283,690 $
Incasari totale:  442,824,138  $ 

Pana la finalul celui de-al doilea film Bourne isi gaseste identitatea, deci filmul se cam incheie inainte de scena finala din Supremacy, partea a treia din seria Bourne. Explicatiile spun ca regizorul Greengrass intra in actiune. Si inca cum!

Poate momentul cel mai intens este bomba de pe drumul din Tangiers in urma careia Bourne este urmarit pentru ultima data. Si cel mai emotionant este intalnirea acestuia cu cel care l-a creat (Albert Finney) si descoperirea adevarului despre transformarea sa intr-un criminal in serie.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Regie: Gore Verbinski
Cu: Johhny Depp, Georffrey Rush

Incasari la lansare: 46,630,690 $
Incasari totale: 654,264,015   $     

Filmul acesta a fost un succes din momentul in care a fost aleasa tema: un pirat betiv pleaca intr-o serie de aventuri pentru a gasi ceva. Oricat de atragatoare ar fi bombele nucleare sau spatiul, pusca si romul lui Jack Sparrow sunt elemente care readuc oamenii la cinema pana la partea a patra.

Filmul este suficient de emotionant pentru o comedie de aventura si usor fantezista in care Johnny Depp face giumbuslucuri si pare mai mult beat, decat treaz. Nu lipseste nici povestea de dragoste, nici regasirea tatalui si peisajele sunt uluitoare. Cum sa nu fie un blockbuster incendiar?



Independence Day (1996)

Regie: Roland Emmerich
Cu: Will Smith, Bill Pullman

Incasari la lansare: 50,228,264 $
Incasari totale: 817,400,891   $ 


Cand Emmerich a ales un asemenea titlu pentru o povestea a extraerestrilor care invadeaza pamantul ajutati de o tehnologie superioara, a intuit ca va fi o lovitura a verii. Si a avut dreptate!

Desi alegerea este cliseica, momentul este memorabil, distrugerea Casei Albe este de efect.

In rest, un film comercial cu succes la box office cu o distributie pe masura si un erou usor agreat de spectatori. Efecte speciale interesante si... atractia verii, extraterestrii!



Inception (2010)

Regie: Christopher Nolan
Cu: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt

Incasari la lansare: 62,785,337 $
Incasari totale: 825,532,764  $      

Nolan trateaza intregul gen ca o piesa de origami pe care n-o dezvaluie, ci o tot impatureste pana rezulta cateva blockbustere memorabile.

Inception este o idee nastrusnica a unei lumi SF unde oamenii se specializeaza sa invadeze visele si sa implanteze idei. Cel mai bun dintre toti este Leonardo diCaprio, un proscris care accepta o ultima si periculoasa misiune doar pentru a ajunge sa-si vada copiii.

Filmul este emotionant, plin de actiune si inteligent. Sigur iti va pune creierul incins la lucru!




Toy Story 3 (2010)

Regie: Lee Unkrich
Cu:  Tom Hanks, Tim Allen

Incasari la lansare: 110,307,189 $
Incasari totale: 1,063,171,911   $

Pixar lanseaza filme the box-office indiferent de anotimp, dar acest succes este triplu: o lansare in vara, partea trei din seria Toy Story si o calitate incontestabila este probabil cel mai profitabil proiect.

Chiar daca e lipsit de explozii, cel mai tensionat moment este cand jucariile scapa din infernul gunoiului. Finalul face adultii sa planga, dar nici inceputul nu este mai prejos, cand Andy pleaca la colegiu si jucariile ajung din greseala la un centru de zi in loc de podul sau.



The Dark Knight (2008)

Regie: Christopher Nolan
Cu: Christian Bale, Heath Ledger

Incasari la lansare: 158,411,483 $
Incasari totale:  1,001,921,825  $  

Nolan a adus haosul in orasul gotic in care Joker isi face de cap. Batman, Gordon si Dent trebuie sa-l opreasca pe acest anarhist cam sarit de pe fix, iar actiunea are stilul lui Michael Mann in imagine grandioasa Imax.

Cel mai tare moment este cand Jokerul distruge spitalul. Regretatul Heath Ledger a reusit o intepretae spectaculoasa care a tinut publicul cu ochii pe el.

Sursa: http://www.totalfilm.com/


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies