marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filme blestemate sau coincidente? 8 ciudatenii incredibile de la Hollywood

Coincidentele sunt caile lui Dumnezeu de a ramane anonim - cel putin asa spune o zicala. Unii spun ca nu exista coincidente, altii ca nu exista blesteme. Si totusi unele filme/ unii actori par urmariti de tragedii.

Filme blestemate sau coincidente? 8 ciudatenii incredibile de la Hollywood

articole relationate

8. Stia Aaliyah c-o sa moara?

Deja un star in lumea R&B – ului si a cinemaului pe cand era doar o adolescenta, cariera lui Aaliyah a fost brusc curmata de moarta tragica a tinerei de doar 22 de ani, intr-un accident aviatic. Se pare ca prietenii artistei au observat un comportament ciudat cu 3-4 saptamani inainte de moarte. Nu mai era aceeasi persoana.

Aaliyah sustinea ca urmeaza o schimbare mare in viata ei si avea constant acelasi vis: "e intuneric in visul meu preferat. Cineva ma urmareste. Nu stiu de ce. Mi-e frica. Si deodata zbor departe. Cum ma simt? Ca si cum as inota in aer. Libera. Fara greutate. Nimeni nu ajunge la mine. Nimeni nu ma poate atinge. E un sentiment minunat." declara intr-un interviu pentru revista Die Zeit din Germania. Multi pun si faptul ca s-a maritat la 15 ani cu R.Kelly pe seama acestei "premonitii". A jucat in anul 2000, alaturi de maestrul artelor martiale Jet Li si rapper-ul DMX, in filmul, adaptat dupa William Shakespeare, Romeo must die, unde a fost foarte apreciata.

Aceasta este ultima fotografie a cantaretei. Privirea trista a artistei i-a facut pe multi sa creada ca anticipa faptul ca ceva rau i se va intampla.



7. The Omen (1976)

Regie: Richard Donner

Un ambasador american afla ca fiul sau e Anticristul. Niciun film din istorie n-a avut atata ghinion ca acesta.

In timpul filmarilor avioanele cu care calatoreau: scenaristul David Seltzer, actorul Gregory Peck si producatorul executiv Mace Neufelds au fost lovite de fulger. Spre norocul lor fulgerul nu loveste de doua ori in acelasi loc.

Dar bombele IRA (Armata Republicana Irlandeza) da! Au bombardat hotelul in care locuia producatorul Neufelds si restaurantul unde trebuiau sa mearga actorii si regizorul. Nimeni n-a murit din fericire.

John Richardson, consultant in efecte speciale ( care a lucra la film) a facut accident de masina in ziua de vineri, 13 august 1976. Alaturi de el se afla asistentul sau care a murit. Dupa ce a iesit din ruinele masinii se spune ca a vazut un semn pe care scria: Ommen, 66.6km.

Fiul lui Gregory Peck s-a impuscat, unul din ingrijitorii tigrului a murit, un avion care trebuia folosit pentru filmare si a fost reprogramat pentru un zbor comercial s-a prabusit murind toti pasagerii de la bord.

6. Blestemul lui Roman Polanski

Rosemary's Baby este un film regizat de Polanski in 1968 despre o femeie din Manhattan al carei sot incheie un pact cu Satana.

Compozitorul filmului a murit din cauza unui anevrism cerebral, la fel ca personajul din film. Producatorul William Castle a suferit de insuficienta renala si jura ca filmul a fost blestemat. Si totusi, ghinionul il pandeste pe insusi Polanski, care nu numai ca a supravietuit Holocaustului pe vremea cand locuia in Polonia, dar si-a pierdut sotia insarcinata in 8 luni, ucisa de o secta satanica condusa de un criminal celebru Charles Manson.

Imediat dupa casatorie Polanski a cumparat o casa de la producatorul muzical Terry Melcher care refuzase sa-i inregistreze muzica lui Manson. Criminalul si-a trimis grupul acasa la Melcher pentru a-l pune la punct. Acolo a gasit-o pe Sharon Tate, sotia lui Polanski, pe care au ucis-o cu mai multe lovituri de cutit. Pe langa aceasta au murit copilul nenascut si alte patru persoane. Unul dintre criminali a scris cu sangele ei "porc" pe usa de la intrare. In tot acest timp Polanski era in Londra unde-si promova filmul Pirates.

Gurile rele spun ca-l bantuie un blestem pentru ca a avut legaturi cu  Anton Lavey, liderul cultului satanist.

In 1978 Polanski a fost acuzat pe violul unei fetite de 13 ani si a trait peste 30 de ani in exil, in Franta. In 2009 a fost arestat in Elvetia si extradat in State pentru proces.

5. Trilogia Poltergeist

Toti cei care au aparut in trilogie sunt morti, spune o legenda mincinoasa. Nancy Allen traieste, doar cariera sa a murit. Ce e adevarat este ca 4 actori din trilogie au murit in 6 ani de la incheierea filmului, de aici venind si blestemul Poltergeist.

Copilul actor Heather O'Rourke a murit inainte de lansarea ultimului film de ceea ce parea a fi gripa. A murit pe masa de operatie din cauza unor complicatii. Julian Beck, terifiantul batran din partea 2, a murit de cancer.

Indianul Will Sampson (actorul care l-a ucis pe Jack Nicholson in Zbor deasupra unui cuib de cuci)  a murit in timpul unei operatii.

Dominique Dunne, copilul cel mare in primul film, a fost strangulata de iubitul sau in acelasi an in care filmul a fost lansat.

Si oare ce a suparat spiritele? Pe platourile de filmare au folosit schelete umane autentice.

4. Superman

 Blestemul francizei Superman este legat de circumstantele ciudate in care oamenii care au lucrat la poveste au murit.

George Reeves, cel care l-a interpretat pe Superman in serialul TV din 1950 a fost gasit mort, 9 ani mai tarziu, impuscat in cap. Moartea a fost catalogata drept sinucidere, dar nu s-au gasit amprente pe arma, deci daca nu cumva s-a impuscat cu picioarele, atunci a fost probabil o crima.

Christopher Reeve, nume similare, ghinioane similare. Dupa succesele cu cele patru filme Superman in 1995 a cazut de pe cal si a ramas paralizat de la talie in jos.

Richard Pryor, actorul din Superman III a fost diagnosticat cu scleroza multipla. Mai este Margot Kidder (Lois Lane) care a suferit de tulburare bipolara si Marlon Brando (Jor-El) a carei cariera s-a incheiat inainte de vreme.

Karma negativa a venit din partea creatorilor celui mai indragit erou al timpurilor, Jerry Siegel si Joe Shuster care au fost trasi in piept de compania DC Comedy.  In 1975 cei doi au fost recompensati pentru munca lor, pentru a evita publicitatea negativa in presa, dar se pare ca cei 35 de mii de dolari pe an nu au fost suficienti ca sa stearga trecutul.

3. Atuk

Atuk este un pescar eschimos plin de umor care vine in New York: filmul n-a fost realizat niciodata. In schimb se spune ca a dus la moartea lui John Belushi ( decedat in 1982 in urma unei supradoze) care a citit scenariul si a fost interesat de film.

Dupa moartea acestuia, rolul i-a fost propus comedianului Sam Kinison. Productia a intampinat numeroase probleme, Kinison a cerut sa se rescrie anumite parti si a tot trecut timpul, incat cativa ani mai tarziu acesta a murit intr-un accident de masina.

John Candy a fost a treia victima care dupa ce a citit scenariul a murit de atac de cord in 1994. Scenariul a fost pierdut undeva pe la Hollywood si toti comedienii grasuti au jurat sa stea departe de el, mai putin Chris Farley care in 1997 a fost interesat de rol, dar a murit de o supradoza.

2. Moartea lui James Dean

In data de 30 septembrie 1955, Dean si mecanicul sau, Rolf Wütherich  au pregatit masina pentru o cursa undeva in California. Dean conducea masina sa Porsche 550 Spyder pe Route 46 cand o alta masina condusa de un tanar de 23 de ani l-a lovit. Celalalt a fost ranit usor in urma incidentului ( a murit de cancer in 1995), dar Dean a fost pronuntat mort cand a ajuns la spital.

Mecanicul a murit intr-un accident in 1981 in Germania, dupa ce a supravietuit mai multor tentative de sinucidere.

Dupa accident un pasionat de masini, George Barris, a vandut cateva piese din masina unor tipi care in timpul unei curse au facut accident: unul a murit pe loc, celalalt a fost ranit. Se spune ca un hot care a incercat sa fure volanul masinii si-a rupt mana si un altul a fost ranit cand a incercat sa fure scaunul soferului, patat cu sange.

Dupa ce a imprumutat ce a mai ramas din masina unei expozitii, garajul in care se afla Porscheul a luat foc, distrugand totul in jur, mai putin masina.

In 1960 masina a disparut in mod misterios.

1. Blestemul The Dark Knight

Este poate cel mai bun  caz de film modern belstemat. The Dark Knight face parte din franciza Batman si este si el legat de morti tragice.

Heath Ledger, Joker, a intrat atat de bine in pielea personajul incat suferea de insomnii. A fost gasit mort in apartamentul sau din New York, din cauza unei supradoze de somnifere in 2008.

Cand filmul a fost lansat, Christian Bale a fost interogat de politie pentru ca si-a agresat mama si surorile.

3 saptamani mai tarziu masina lui Morgan Freeman s-a rostogolit pe autostrada, dar nimeni n-a murit.

Sursa: cracked.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies