marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Urate de milioane de oameni: cele mai antipatice filme din istorie

Paradoxal, cele mai urate filme din istorie pot fi si cele mai iubite. Un film prost facut poate impresiona atat de mult oamenii incat sa treaca in tabara filmelor cu “priza” la public sub motto-ul sunt atat de proaste incat de fapt sunt chiar bune.

Urate de milioane de oameni: cele mai antipatice filme din istorie

La fel de bine un film cu numeroase premii Oscar si critici favorabile nu poate fi inghitit de public. Popularitea prea mare dauneaza si ea.Site-ul www.rottentomatoes.com care cumuleaza cronici de film din sute de publicatii print si online din SUA a realizat o lista a celor mai urate filme din ultimii ani. Mentionam ca la final totul se rezuma la o chestiune de gust. Tu pe care nu-l poti suporta?


1. Twilight – a fost numit cel mai tampit film cu vampiri din istorie. E simplu: femeile il iubesc, in fond e o poveste de dragoste imposibila iar  barbatii il urasc. Vampirii prin definitie sunt sangerosi – seria ii prezinta ca pe niste creaturi sensibile care canta la pian si au constiinta – cel putin o parte din ei. S-a scris enorm despre influenta proasta pe care seria a avut-o asupra adolescentelor. Una din cele mai tampite reactii in urma filmelor: adolescentii incepeau sa se muste intre ei pentru “a se pune in piele personajelor” .
.


2. 2012
- La ce te posti astepta ? Oamenii de stiinta de la Nasa l-au numit cel mai idiot film SF din istorie. Filmul 2012 care arata ceea ce mayasii prevesteau de acum cateva mii de ani -sfarsitul lumii - a facut audiente record si i-a isterizat pe unii. NASA s-a ales cu atatea intrebari de la persoane ingrozite ca lumea se va sfarsi in 2012 ca a trebuit sa faca un site special pentru a darama astfel de mituri. Asa ceva nu li s-a mai intamplat inainte. Este o chestiune de gusturi – insa ne putem face o parere despre cine l-a iubit, cine l-a urat si care tabara este mai mare .


3. An inconvenient Truth
- sau incalzirea globala in varianta Hollywoodului. Documentarul lui Al Gore a luat 2 Oscaruri si aduce in atentie o viziune a viitorului planetei noastre si a civilizatiei umane. Filmul a a fost acuzat de manipulare, de Casa Alba la vremea respectiva. Nu a fost ascuns faptul ca sunt greseli majore in datele prezentate de documentar. Miza politica a alimentat “ura” fata de film chiar daca 74% dintre americanii care au vazut filmul au declarat la vremea respectiva ca isi vor schimba obiceiurile ca reactie la ce au vazut.


4. Titanic - a fost pana nu demult cel mai bine vandut film din istorie, a luat 11 premii Oscar si totusi de ce este atat de urata povestea de dragoste dintre Jake si Rose? Pare sa devina un adevar general valabil faptul ca, cu cat un film este mai popular ( si se creeaza un buzz enorm in jurul sau) cu atat unii se vor incapatana sa-l urasca. Intr-un sondaj organizat de site-ul www.rottentomatoes.com Titanic a strans cele mai multe voturi la capitolul cel mai urat film. Mai mult moartea lui Leonardo DiCaprio in film este pe locul 2 intr-un clasament de tipul “ce bine imi pare ca a murit personajul”.



5. Sex and the City 2  
Unul dintre cele mai populare si iubite seriale din lume este cu siguranta “Sex and the City”. Cele patru prietene care traiesc in agitatul Manhattan si povestile lor despre sex au prins foarte repede la publicul feminine. Asa ca producatorii s-au gandit sa faca si doua filme de lung metraj. Numai ca filmele nu au fost atat de reusite ca serialul. Iar “Sex and the city 2” nu merita vazut decat pentru creatiile vestimentare extravagante purtate de cele patru “femei fatale”. Cu un scenariu aproape inexistent, pare ca singurul scop al celebrelor prietene este sa consume, traind de multe ori intr-o lume rupta de realitate.


6. The Bounty Hunter  Orice film in care joaca Jennifer Aniston este un succes. Asta nu inseamna ca este si un film bun. Chiar daca a avut incasari de 136 de milioane la nivel mondial, filmul a fost considerat unul dintre cele mai proaste pentru ca pare un pretext pentru ca Jennifer Aniston si Gerard Butler sa se sarute. Plin de clisee si foarte previzibil, The Bounty Hunter nu aduce nimic nou, ci din contra omoara orice asteptari cu privire la o comedie.



7. Deuce Bigalow: European Gigolo. Daca primul film “Deuce Bigalow” a mai fost cat de cat pasabil, acesta a reusit sa devina unul dintre cele mai proaste filme facute vreodata. Este atat de prost incat isi transforma spectatorii intr-o adunare de oameni cu unul dintre cele mai scazute IQ-uri. De prost gust, cu obsesiv de multe conotatii sexuale si scene gratuite de sex, “Deuce Bigalow: European Gigolo” nu reuseste decat sa fie dezgustator.


8. Saw 5  De ce ne trebuie cinci filme identice? Pentru ca nici unul din cele cinci filme, in afara de primul, care, evident ca a fost cel care a venit cu o ideea originala, nu aduce nimic nou. Seria Saw este un pretext stupid pentru a infatisa pe marile ecrane cele mai mari atrocitati. Si culmea, filmele au destui fani incat sa devina o franciza de succes. Doar ca gustul publicului nu este intotdeauna un punct de reper in ceea ce priveste calitatea. Dupa primul film, restul sunt doar o adunatura de imagini socante si violente, fara sens.


9. Armageddon  Fimele de genul “catastrofa” au suscitat intotdeauna interesul publicului. In 1998, Armageddon era pe buzele tuturor. Si nu pentru ca se apropia sfarsitul lumii, cel putin nu in lumea reala. Pe marile ecrane, “Armageddon” ii arata pe soldatii americani pregatiti si devotati, ca intotdeauna, sa isi sacrifice viata pentru a salva lumea de la disparitie, in urma unei ciocniri cu un meteorit. Sigur, acum, pare ca nu exista nici un film de acest gen care sa fie in topul celor mai bune filme, dar Armageddon are o doza de patetism mai mare decat in cazul altor filme de acest gen. Publicul a varsat multe lacrimi atunci cand Bruce Willis a decis sa moara pentru tara lui. Si lacrimi au fost multe, caci incasarile au fost de peste 500 de milioane de dolari in lumea intreaga.



 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies