marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele care au ingrozit milioane de oameni. Top 10 filme care au fost interzise din cauza violentei exagerate

De la inceputul industriei cinematografice, mai multe filme au fost nevoite sa se lupte cu cenzura din motive morale sau politice.

Filmele care au ingrozit milioane de oameni. Top 10 filme care au fost interzise din cauza violentei exagerate

Inainte de a fi lansat in salile de cinema, orice productie de film trece printr-un proces de editare a imaginilor cu continut violent explicit si apoi este lansat. Insa unele dintre pelicule au generat un val de controverse, reusind chiar sa fie interzise integral pentru scenele de violenta excesiva.
 

Iata care sunt unele dintre cele mai controversate filme, ce au fost interzise in mai multe tari.

10. Grotesque (2009)


Grotesque este un horror japonez realizat in 2009, in care un cuplu aflat la prima intalnire are parte de cea mai mare nenorocire. Cei doi sunt rapiti si sunt victimele unor descreiati care ii tortureaza in cele mai cumplite moduri. Pentru ca multe dintre scene au fost catalogate drept tulburatoare, in special pentru secventele in care li se amputeaza picioarele sau li se scot ochii personajelor, filmul a fost interzis in multe tari, inclusiv Marea Britanie. Criticii l-au desfiintat pe loc, sustinand ca acele scene violente sunt gratuite si nu sunt sustinute de scenariul foarte slab scris. Drept urmare, Grotesque a fost un esec total la nivel de box-office.
 

 

9. Mikey (1992)

Pana in momentul in care a reusit sa intre in anumite cinematografe, filmul Mikey a fost interzis in multe tari, in Marea Britanie fiind interzis si astazi, la aproape 10 ani de la lansare. Scenele de crima si violenta au fost primul motiv pentru care a fost interzis. Un alt motiv a fost moartea lui James Bruger din 1993, un copil de doar 3 ani, ce a fost torturat si ucis de alti doi baieti mai mari. Filmul urmareste povestea lui Mikey Holt, un baiat de 9 ani cu probleme psihice grave, care isi omoara parintii adoptivi si prietenii in cel mai oribil mod posibil. In cea mai mare parte a filmului, este prezentat modul in care baiatul incearca sa scape, omorand fiecare suspect care l-ar putea invinovati.
 





8. The Human Centipede/ The Human Centipede 2  (2009/2011)

Cand a fost lansat in 2009, The Human Centipede a trecut prin multe scandaluri, fiind considerat de multi un film scarbos si gretos. A reusit totusi sa intre in salile de cinema, dar ramane inca unul din cele mai controversate. Povestea unui om de stiinta danez cu grave tulburari psihice care rapeste un grup de americani si ii tortureaza legandu-le gura de anus a provocat repulsie atat in randul cenzorilor de la Hollywood, dar si in randul spectatorilor. Dar producatorii nu s-au lasat pagubasi, asa ca in luna octombrie a acestui an urmeaza sa fie lansata partea a doua.

 

Asa cum era de asteptat, in Marea Britanie filmul a fost complet interzis. Regizorul Tom Six a spus despre film ca "are si mai multe scene de violenta si sange decat prima parte, facand ca primul film sa para o gluma". Pentru a doua parte nu a fost lansat trailer, dar dupa declaratiile regizorului, va fi mult mai dur decat primul film.



 


7. Scum (1979)

Lansat in anii '70, Scum a fost interzis de pe micile ecrane pentru mesajul si scenele de rasism si violenta. Filmul spune povestea unui grup de minori aflati inchisi intr-o scoala de corectie si care decid sa se revolte. Din film nu lipsesc multe scene de violenta, violuri, sinucideri. Desi a fost complet refacut in 1979, si de aceasta data a fost interzis. Insa a doua versiune a primit critici favorabile din partea specialistilor, care, in ciuda violentelor, au catalogat filmul drept unul reusit, in special datorita subiectului delicat: atrocitatile prin care trec tinerii inchisi in scolile de corectie si ce efect are acest comportament asupra lor.



6. A Serbian Film

Interzis in Spania, Brazilia si Norvegia, A Serbian Film este fara indoiala unul din cele mai controversate filme din istorie. Scenele de viol, incest si  molestare de minori au fost factorii care au dus catre interzicerea filmului. In ceea ce priveste criticii, acestia au fost impartiti, dar cei mai multi l-au condamnat pentru ca instiga la un comportament violent. Filmul urmareste povestea un star porno care decide sa mai faca un ultim film, dar descopera ca a intrat intr-o gasca de pedofili psihopati de unde nu are scapare.



5. Natural Born Killers (1994)

Natural Born Killers, filmul lui Oliver Stone din 1994, este bazat pe scenariul lui Quentin Tarantino, care s-a inspirat din vietile lui Charles Starkweather si Caril Fugate, doi indragostiti care, in urma traumelor suferinte in copilarie, devin criminali in serie. Filmul a fost complet interzis in Irlanda, avand mari probleme chiar si in SUA. Oliver Stone a fost nevoit sa taie patru minute din secventele considerate de MPAA (Motion Picture Association of America) mult prea violent. Numai asa a reusit regizorul sa isi distribuie filmul in Statele Unite.

 


4. The Evil Dead (1981)

Lansat in 1981, Evil Dead urmareste povestea unui grup de tineri care isi petrec vacanta la munte, intr-o cabana ferita de ochii lumii. Insa vacanta lor va deveni un cosmar cand dau peste o caseta audio ce elibereaza spirite rele. Fara un buget colosal, The Evil Dead a fost bine primit de catre critici si a si avut incasari rezonabile. Dar asta nu a impiedicat sa fie interzis in anumite tari, printre care Finlanda, Germania, Islanda si Irlanda. Una dintre cele mai socante scene a fost considerata cea in care o femeie este violata de un copac ce este posedat de un spirit malefic. Specialistii au spus ca acea scena este injositoare pentru o femeie si este denota misoginism din partea producatorilor.
 


3. Cannibal Holocaust (1980)

Cannibal Holocaust este un horror italienesc care este inca interzis in mai mult de 50 de tari din intreaga lume. La momentul lansarii, regizorul Ruggero Deodata a fost arestat si acuzat de crima, filmul sau fiind considerat un snuff film - un gen de film in care este prezentata moarte unei persoane, fara a fi adaugate efecte speciale, cu scopul de a fi distribuit si a scoate bani de pe urma lui.  Ulterior, regizorului i-au fost retrase acuzatiile si a fost eliberat. Cannibal Holocaust a fost filmat in Amazon, alaturi de membri unor triburi reale de indigeni. Filmul este povestea unui echipe de documentarisit ce dispar dupa ce se duc sa filmeze alaturi de triburi, dar dupa doua luni nu se mai intorc. Asa ca o alta echipa porneste in cautarea lor. Mai multe animale au fost omorate in timpul filmarilor, o parte din scene fiind prezente si in film.



2. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Filmul lui Tobe Hopper din 1974 a fost interzis in mai multe tari si retras din salile de cinema dupa ce au primit mai multe plangeri din partea spectatorilor. Filmul a fost promovat ca fiind inspirat din fapte reale pentru a atrage public, desi povestea este bazata pe un simplu scenariu fictiv. Totusi, scenaristii au recunoscut ca s-au inspirat din viata celebrului criminal Ed Gein, care este celebru pentru crimele sale violente si faptul ca lua ca trofeu de la victime diferite parti ale corpului.


1. The Exorcist (1973)

In regia lui William Friedkin, The Exorcist a devenit un film cult in istoria cinematografica, si definitoriu pentru genul horror. Efectul puternic pe care il are de atatia ani asupra publicului i-au facut pe critici sa il numeasca cel mai inspaimantator film din istorie. Din motive religioase si pentru ca era considerat mult prea infricosator, si acest film a trecut prin perioada interzicerii in anumite orase si tari. The Exorcist a avut un impact atat de puternic asupra publicului incat in unele cinematografe existau echipe de paramedici la intrarea in sala, in caz ca unora dintre spectatori li se face rau. In Marea Britanie, filmul a fost disponibil abia in 1990, la 17 ani distanta, insa a ramas interzis minorilor. Spre deosebire de alte film de acest gen, povestea fetitei care este posedata si trece prin ritualul exorcizarii nu a socat prin scene exagerat de violente, fiind considerat un horror psihologic, poate chiar mai periculos decat un film cu imagini socante. Multi au considerat The Exorcist un film periculos, sustinand ca scenariul inteligent ascunde mesaje sublinale cu care ar putea manipula o masa mare de oameni.


 

,

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies