marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Revenant, filmul care il aduce tot mai aproape de Oscar pe Leonardo DiCaprio. Sacrificiile facute pentru rolul care i-a dus al treilea Glob de Aur din cariera

Duminica seara, la Globurile de Aur, marele castigator poate fi considera Leonardo DiCaprio, care a primit Globul de Aur pentru The Revenant, film care a invins si la categoria cel mai bun regizor si cel mai bun film de drama. 

The Revenant, filmul care il aduce tot mai aproape de Oscar pe Leonardo DiCaprio. Sacrificiile facute pentru rolul care i-a dus al treilea Glob de Aur din cariera

Leonardo DiCaprio pare sa fie tot mai aproape de mult ravnitul Oscar si, conform specialistilor, ar avea cele mai multe sanse in acest an. La Globurile de Aur, actorul a castigat fara niciun fel de emotie, al treila astfel de trofeu din cariera sa cu cel mai soliticitant rol din cariera.

 

The Revenant il aduce in rolul principal pe Leonardo DiCaprio, in rolul exploratorului Hugh Glass, din secolul XIX.  Filmul, inspirat din fapte reale, prezinta povestea lui Hugh Glass, intruchipat extrem de convingator de Leonardo DiCaprio. Personajul sau face parte dintr-un grup care merge intr-o expeditie in Muntii Stancosi, dar este prins de un urs grizzly si sfartecat. Di Caprio spune ca, atunci cand a citit scenariul, s-a gandit imediat ca Tom Hardy ar fi potrivit pentru unul dintre roluri- mai exact, cel al unui personaj negativ.

 

Conditiile de la filmari au fost extrem de dure. Pentru a fi cat mai convingatori, actorii n-au ezitat, de pilda, sa doarma in carcase de animale. Iar intr-una dintre scene, Di Caprio a manancat ficat crud de bizon.


Mai multi oameni din echipa de filmare au dezvaluit ca au vazut multe tensiuni pe platouri, inclusiv oamnei dati afara. Inspirat de evenimente reala, The Revenant aduce in prim plan aventurile dure prin care a trecut Hugh Glass, inclusiv batalie cu nativii americani, lupta cu zapada uriasa si friguroasa si chiar o confruntare cu un urs, care aproape ca i-a adus moartea.

Inarritu a ales sa filmeze filmul pe bucati, pe secvente, folosind doar lumina naturala. Planul initial era ca filmarile sa aiba loc exclusiv in Canada, dar vremea nu le-a fost de prea mare ajutor si s-au dus in Argentina, in cautare de zapada.

 

"A fost un film dur si greu de realizat. Ne-am infruntat cu vremea, am avut probleme. Stiam de la inceput ca va fi greu de realizat, dar si ca va iesi o capodopera, in final." au spus sefii studioului New Regency. 

 

Orice productie intampina greutati, dar The Revenant pare un caz special. "Au fost probleme, nu le voi ascunde, dar nu este nici una de care sa imi fie rusine. Daca o vioara nu este acordata, atunci este datoria mea sa o scot din orchestra" a spus metaforic Inarritu. Desi stie ca a depasit bugetul si timpul alocat, Inarritu spune ca este constient de toate astea, dar nu renunta la nimic pentru a-si duce filmul la bun sfarsit.

 

The Revenant ajunge in Romania pe 22 ianuarie.


Galerie foto


Modifică setările cookies