marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care nu place nimanui. Tim Roth si Gerard Depardieu joaca intr-o productie care a adunat 0% opinii favorabile pe internet

E cel mai nepotrivit moment pentru premiera sau e vreo strategie de marketing? "United Passions" - un film despre FIFA si finantat de FIFA - a avut premiera in acest week-end in Statele Unite.

Filmul care nu place nimanui. Tim Roth si Gerard Depardieu joaca intr-o productie care a adunat 0% opinii favorabile pe internet

Adica, in plin scandal de coruptie care clatina din temelii organismul de conducere a fotbalului mondial. 14 responsabili ai FIFA si din marketingul sportiv au fost inculpati deja de justitia americana, care strange latul si in jurul presedintelui demisionar, Sepp Blatter, interpretat in film de Tim Roth.

 

Tim Roth il interpreteaza pe Sepp Blatter, infatisat drept un personaj "eficient, dar dur". FIFA condusa de Blatter a acoperit cea mai mare parte a bugetului de 30 de milioane de dolari. "Trebuie sa ai un mare orgoliu pentru a finanta un film in care esti propriul erou" - remarca Washington Post. Si subliniaza: "Cel putin, Blatter a avut decenta sa nu-l angajeze in rolul sau pe Brad Pitt".

 

 

Primii spectatori ai filmului au comentat mai mult scandalul de coruptie, in care se vorbeste de un prejudiciu de 150 de milioane de dolari, anchetat de justitia americana. In dosar sunt deja 14 inculpati, cei mai multi dintre ei actuali sau fosti responsabili ai FIFA.

 

In privinta calitatilor artistice, "filmul sponsorizat de FIFA e ca un sut in tribuna" - se amuza Los Angeles Times. Pe Rotten Tomatoes, un site care aduna critici, pelicula a obtinut scorul rar intalnit de ... 0% opinii favorabile.

 

 

Filmul in regia lui Frederic Auburtin - prezentat si la Cannes, cu Sepp Blatter pe covorul rosu - povesteste nasterea Mondialului de fotbal si a forului sau tutelar, FIFA. Gerard Depardieu joaca rolul francezului Jules Rimet, presedinte al Federatiei internationale de fotbal vreme de 33 de ani.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies