Filmul "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, isi incepe parcursul international in SUA, prin proiectia care va avea loc la cea de-a 48-a editie a Festivalului International de Film de la Chicago (11 - 25 octombrie).
Astfel, filmul va fi prezentat in sectiunea World Cinema Program, urmand sa fie proiectat la Chicago sambata si duminica. Sectiunea World Cinema Program a Festivalului de la Chicago prezinta cele mai recente productii ale unor regizori consacrati la nivel mondial.
La editia din 2011 a festivalului au fost prezentate filmele unor regizori precum Simon Staho, Nuri Bilge Ceylan, Ruben Östlund, Mathieu Amalric, Karim Aïnouz si Béla Tarr .
Lungmetrajul lui Tudor Giurgiu va concura apoi in competitia internationala a celei de-a 28-a editii a Festivalului de Film de la Varsovia (12 - 21 octombrie) si in sectiunea competitionala "Meeting Point" a Festivalului International de Film de la Valladolid (20 - 27 octombrie).
Anul trecut, filmul "Superman, Spiderman sau Batman", in regia lui Tudor Giurgiu, a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a editie a Festivalului International de Film de la Valladolid.
"Despre oameni si melci" a fost inclus in topul celor mai vizionate filme romanesti ale ultimului deceniu, inregistrand, de la premiera sa care a avut loc la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) anul acesta si pana in prezent, un numar de 51.341 de spectatori.
Actiunea filmului Despre oameni si melci in regia lui Tudor Giurgiu, se petrece in anul 1992, in Campulung Muscel, la fabrica de masini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasa cu romani descurcareti, care pornesc intr-o aventura de zile mari. In Despre oameni si melci spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin.
Scenariul ii apartine lui Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.